Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Adalb

Maurice Lacroix model LC1048 - pytanie o autentyczność.

Rekomendowane odpowiedzi

moim zdaniem podróba, ale wnioskuję tylko po opisie, po zdjęciach nie powiem

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalny IMO

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem oryginał.

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zdjęciach oryginał z serii Classiques chrono z fazami księżyca.

Cena faktycznie dobra choć biorąc pod uwage że kwarcowa ETA jak pada bateria to raczej nie zwalnia o 5 minut na dobe tylko prędzej wchodzi w tryb EOL to sugeruje usterke mechanizmu.

edyta: nawet sprzedany został jako uszkodzony, ale opis sprytnie sugeruje że wystarczy wymienić bateryjke. Wg mnie MOŻE nie wystarczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zdjęciach oryginał z serii Classiques chrono z fazami księżyca.

Cena faktycznie dobra choć biorąc pod uwage że kwarcowa ETA jak pada bateria to raczej nie zwalnia o 5 minut na dobe tylko prędzej wchodzi w tryb EOL to sugeruje usterke mechanizmu.

edyta: nawet sprzedany został jako uszkodzony, ale opis sprytnie sugeruje że wystarczy wymienić bateryjke. Wg mnie MOŻE nie wystarczyć.

Zgadza się. Trzeba niestety bardzo staranie czytać między wierszami. Po sprawdzeniu zegarka w serwisie diagnoza była druzgocąca:

Pierwszy zegarmistrz stwierdził, że to coś więcej niż tylko bateria.

Wg. diagnozy drugiego zegarmistrza zegarek musiał być mocno uderzony w koronke co wg. niego jest widoczne. Czy wg. Was widać to na zdjęciach? To powoduje potrzebę wymiany tarczy zegarka i koronki. Co do baterii, to rzeczywiście coś z nią było nie tak. Mianowicie fachowiec stwierdził, że była za długo trzymana w zegarku i to spowodowało wylanie baterii. Niestety następstwem tego jest potrzeba wymiany modułu elektronicznego. Całkowity koszt to: ok. 1100 zł za częsci i 100 zł robocizna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi że tak wyszło.

Niestety trzeba było zaglądnąć tutaj wcześniej i zadać to pytanie zanim zdecydowałeś się na zakup.

Wylana bateria (niech zgadne Renata?) to przekleństwo mechanizmów kwarcowych.

Zdjęcie koronki jest, ale ostrość poszła na koperte i nie widać żadnego uszkodzenia, domyślam się że jest tam zdarta powłoka złocenia PVD.

Teraz kupiłeś zegarek którego za kwotę taką że do tego kwota naprawy niestety przewyższy jego wartość.

Sprzedającemu raczej ciężko cokolwiek zarzucić, sprzedał uszkodzony zegarek informując że jest uszkodzony i podał opis uszkodzenia.

Na Twoim miejscu na własną rękę poszukał bym tej kwarcowej ety na ebay,

jej koszt plus koszt wymiany powinien być znacznie niższy niż zaproponowane 1200 zł.

Popytaj tu na forum, może ktoś ma taki mechanizm.

Z porysowaną koronką mógłbym żyć, nie wiem czemu zegarmistrz chce wymienić tarcze.

Tego pierwszego zegarmistrza sobie odpuść, ten drugi z opisu wydaje się sensowniejszy,

i jeśli za robocizne chce 100 zł to za Twoje grzechy traktuje Cię wg mnie wyjątkowo ulgowo.

Imho już za samą tą diagnoze jeśli prawidłowa powinien cenić się bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie. Za bardzo sie napalilem, gdyz spodobal mi sie ten model. Niestety zbytnio zaufalem sprzedajacej. Wracajac do zegarka to cena 1100 ma obejmowac wymiane wszystkich czesci: tarczy, koronki, modułu elektronicznego (sam moduł to chyba 600 zl). Ja bym tak nie napisał, ze nie mogę nic zarzucić sprzedającej ponieważ opis usterki nie odpowiada rzeczywistości. Dobrze, że jest takie miejsce jak to gdzie można spotkać ludzi rzetelnie się wypowiadających. Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zapodać TWOJE zdjęcie koronki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym momencie nie mam takiego zdjęcia, gdyż zegarek jest ciągle u zegarmistrza, a ja zastanawiam się co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli to możliwe postaraj się wycofać z transakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wycena jest z serwisu ML?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wycena jest z serwisu ML?

W tym salonie prowadzą serwis gwarancyjny i pogwarancyjny ML.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.