Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 00110010000010011001

Podrobki Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, i po włączeniu stopera nie zlicza dziesiątych części sekund. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że ma, ale to trudno wyegzekwować! Poza tym zaufanie do kogoś, kto ma raptem 2 transakcje powinno być mocno ograniczone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 100% podróby chociaż zdjęcia oryginałów.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Nic nie warty syf typu Frogmen http://allegro.pl/g-shock-titanium-frogman-dw-8200-jak-nowy-i4564346346.html  i na tym brzydkim czym można by było zakonczyć ale co oni tam maja jeszcze ..... to już temat prawie na Sadistica :)

Ostrzegam nie jest dobrze :)  Widać po samych linkach wchodzicie na własna odpowiedzialność 

Edytowane przez miczel1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Usunołem bo może kogoś urazi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , dzisiaj doszedł do mnie  zegarek casio ef-336d-1a, Mam małe zapytanie, na dekielku pisze: [1794] ef-336 dy stainless steel           water resistant 10bar , czy to normalne że brakuje  gdzie zegarek został wykonany?spotkał sie już ktoś z takim przypadkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam EF-341L-1A i mam coś takiego Japan mov't dy cased in china. Według tego co jest w internecie powinieneś mieć tą samą informację.
ef-336d-1avdf-c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jedynie znaki towarowe w postaci nazw mają zastrzeżone to nic nie mogą zrobić.

Musieliby zastrzec projekty i kształt produkowanych przez siebie modeli ale co to da, skoro można zmienić wymiary o np. kilka milimetrów w takim zastrzeżonym kształcie i prawnie jest to już "inny", nowy kształt.

Podobnie jak z piosenkami.

Zmiana kilku nut i taktów nie jest już plagiatem mimo złudząco podobnej całości do oryginału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten "frogman" miażdży! Co za jakość wykonania. Chryste...że w ogóle komuś się chce taką dupną podróbkę wytwarzać.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, są hobbyści zbierający G-Shocki, to może są także pasjonaci zbierający ich podróbki??? ^_^

Swoją drogą to nie problem dla Casio, jeśli podróbki będą kiepskiej jakości. Problem się zacznie, kiedy ich jakość dorówna oryginałowi (a nawet przewyższy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, są hobbyści zbierający G-Shocki, to może są także pasjonaci zbierający ich podróbki??? ^_^

Swoją drogą to nie problem dla Casio, jeśli podróbki będą kiepskiej jakości. Problem się zacznie, kiedy ich jakość dorówna oryginałowi (a nawet przewyższy).

Akurat takiej możliwości nie ma - wówczas cena podróbki też przewyższy cenę oryginału. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie raz już widzieliśmy podróbę droższą od oryginału w różnych ogłoszeniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat takiej możliwości nie ma - wówczas cena podróbki też przewyższy cenę oryginału.

Wątpie. Co prawda nie wiemy jaki jest w cenie finalnej faktyczny udział kosztu produkcji, a ile zysk Casio, ale pomijając to, na pewno koszty produkcji w Japonii są wysokie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie. Co prawda nie wiemy jaki jest w cenie finalnej faktyczny udział kosztu produkcji, a ile zysk Casio, ale pomijając to, na pewno koszty produkcji w Japonii są wysokie.

Casio i produkcja w Japonii icon_facepalm.gif . Zobacz na deklu i klamerce fabrykę  ;)

Podróbka udaję oryginał i jest wytwarzana jak najmniejszym kosztem aby zarobić na nie wiedzy kupującego, często jest sporo tańsza bo to napędza chęć posiadania.

Jeśli jest nawet droższa od oryginału to tylko po to aby kupującego uśpić przed ryzykiem tej podróby  ;)

W Japonii są produkowane G ale już tam zostają  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam w Pro Treku na dekielku Japan H... :P  Ale pasek z Tajlandii, fakt. Nie zmienia to faktu, że za znaczek "Casio" na pewno klient też płaci, nawet jeśli nie jest to firma tak renomowana jak Patek czy Rolex...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi