Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pan Kot

Breitling Navitimer Heritage - czy istnieje taki model?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Owszem, jestem jednym z tych upierdliwców, którzy rejestrują się by zadać konkretne pytanie. W tym wypadku chodzi o link usunięty model Breitlinga. Otóż kupiłem na aukcji (jeżeli faktycznie oryginał..) bardzo okazyjnie ładny egzemplarz. Sprzedawca zapewnia, że jubiler i kilku zegarmistrzów potwierdziło autentyczność chronografu. Zamieściłem link do strony z "repliką" (chociaż po mojemu takie "repliki" to po prostu podróby), ponieważ w/g mojego riserczu taki model... nie istnieje w oryginale. Zadałem sobie trud i przejrzałem wszystkie modele link usunięty - na próżno. Wyszukiwarka grafiki google wyrzuca obrazki bardzo podobnego zegarka, ale taki model w sieci występuje tylko jako tania replika. Podróbki, choćbym dostał za darmo, nie będę używał - ostrzegłem sprzedawcę, że w pierwszych krokach dyrdam z zegarkiem do ekspertyzy i w razie czego czym prędzej zwracam "replikę". Wciąż zapewnia, że to oryginał. To oraz fakt, że co najmniej kilkanaście internetowych sklepów oferuje podróbki różniące się kolorem paska i tarczy każe mi przypuszczać, że szacowna firma jednak wypuściła taki model - trudno się spodziewać, że chińskie rączki klepią "repliki" nie istniejącego modelu. "Mój" ma właśnie taką żółto-czarną tarczę, jedynie czarny pasek.

Z góry przepraszam, że zawracam Wam głowę. Jeżeli ktoś słyszał/widział takiego Breitlinga w naturze - bardzo proszę o info, ew. link do strony, gdzie można obejrzeć oryginał.

Pozdrawiam!

MK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki Breitling nie istnieje!

Kupiłeś podróbę!

EDIT: Taki zegarek był w linku

14253.jpg

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze

nie wklejamy linków do stron z podróbkami ( REPLIKA to model produkowany przez tę samą firmę , która wyprodukowała pierwowzór , dla uhonorowania np rocznicy , lub po prostu reedycja starego modelu . NIE NAZYWAJMY podróbek replikami , bo to dwa różne pojęcia )

po drugie wklej zdjęcia swojego zegarka to najprawdopodobniej otrzymasz odpowiedz

Aczkolwiek okazyjna cena na breitlingi to MINIMUM parę tysięcy , więc jeśli wg Ciebie okazyjny zakup był za paręset złotych to na 99% podróba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, na forum.

Po pierwsze prosimy o nie wklejanie linków do sklepów z podróbkami. Jeśli chcesz coś pokazać - wklej zdjęcia. Takie posty piszemy w dziale "podróbki i zapytanie o autentyczność.

Repliki może robić tylko producent - np wypuszczając jakiś model po wielu latach - ale wtedy raczej używa się nazwy reedycja. Reszta to po porostu falsyfikaty.

Jeśli masz pytanie o swój zegarek, proszę wklej jego zdjęcia do postu na pewno uzyskasz odpowiedź.

P.S.

ależ koledzy szybko reagują.

ale myślimy podobnie. :)

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, mogłem przewidzieć, że linki do takich sklepów nie są mile widziane. Napisałem, że sam gardzę takimi "replikami". Póki co nie mogę wkleić żadnego zdjęcia - zamierzałem dopiero sfinalizować transakcję, jednak zegarek wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu wklejonym przez diesel'a. Dziękuję za już, jeżeli jeszcze ktoś z miłośników marki jest w stanie zgodzić się z tym, że taki model nie istnieje - powołam się na katalog modeli z cytowanej strony breitlinga i odstąpię od transakcji, szkoda pieniędzy na przesyłki, ekspertyzy, nerwów i zachodu. Nie jestem specjalnie naiwny i liczyłem się z takim obrotem sprawy, jednak kiedyś zdarzyło mi się przez przypadek kupić na aukcji sprawny przedmiot za 10% jego wartości. To krzywdzi na całe życie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując przez internet masz prawo zwrócić przedmiot zakupu, ale w tym wypadku lepiej anulować transakcję. Powołaj się na to iż po konsultacji i sprawdzeniu uważasz, że zegarek jest falsyfikatem.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki Breitling nie istnieje!

Kupiłeś podróbę!

EDIT: Taki zegarek był w linku

14253.jpg

OMG... Takiego czegoś to jeszcze nie widziałem :)

Swoją drogą to czego to Chińczyki nie wymyśla!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitlingi są ohydne,.... ale nie aż tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.