Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pawel007

ARCHIMEDE

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie obeszło sie bez wpadek,

dotyczących wykonania koperty i tarczy,

ogólnie dwa zegarki i jeden pasek wracają do firmy. ;)

Można wiedzieć co to była za niedoróbki? jakaś poważna sprawa, krzywe indeksy, litery? nie wiem.. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden pilot,

dwa jakby wgnioty na uszach i lekko przesunięta tarcza,

i Stort taucher, tego to chyba na końcu robili

i spiepszyli kupe spraw,

koperta rzeźbiona pilnikiem, krzywe indeksy,

krzywo przyklejone oczko, rysa na blezeru

wyglada na to że na razie to dwie wpadki,

mam nadzieje że jedyne,

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie wszyscy mogą cieszyć się nowym nabytkiem ;)

Ja ze swojej Arcadii jestem zadowolony w 100%. Pasek też jest niezły i dosyć miękki.

Jedyna wada to ryska/pyłek na wskazówce godzinowej i ryska na rancie wskazówki minutowej, ale to na prawdę trzeba przyglądać się i nie dyskwalifikuje zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w Pilocie M:

Stal koperty całkiem niezła, matowa więc wygląda prawie jak plastik ale jest mega praktyczna i bardzo ciężko ją zarysować (w przeciwieństwie do np. Tissota)

Wad wykonania nie dostrzegłem żadnych, natomiast nie do końca jestem zadowolony z paska. Mi z kolei chodzi się w nim bardzo dobrze natomiast sam wygląd i faktura nie prezentują się najlepiej. Mam również wrażenie że długo nie pożyje mimo zapięcia motylkowego. Napewno nie szkoda mi będzie go zmienić ;)

Jedyny dylemat jaki mam to zakup chyba złego rozmiaru... z racji chudej ręki (16cm) asekuracyjnie zamówiłem Pilota 39mm. Niby leży idealnie, ale mam po prostu wrażenie że nadgarstek przyjął by rozmiar 42mm.

Luminowa świeci nie najgorzej, zdecydowanie najlepiej z moich dotychczasowych przygód zegarkowych.

Mechanizm z kolei chodzi całkiem sympatycznie (zakładając oczywiście że słyszalna praca wahnika jest normą bo nie wiem). Z pomiaru wychodzi mi narazie że od czwartku zrobił -5s tylko a odchyłki dzienne są regularne. Aż dziwne że nowy mechanizm chodzi tak dobrze.

W ogóle to mam wrażenie że ten zegar nie do końca jest...hmm jak by to powiedzieć - nowy? Dwie rzeczy: bardzo dokładny mechanizm jak na teoretycznie docierający się mechanizm i dwa - na tarczy mam napis Automatic. A jak wyczytałem na forum archimede w nowych modelach (tj. 2010) napis jest zawsze Automatik.

Na początku z zegarkiem się nie lubiliśmy. Marudziłem że pilot to chyba nie to i jest za mały. Dzisiaj po 3 dniu noszenia bardzo go lubię i jedyne czego mi w nim brakuje to lepszego paska i może 2mm więcej na średnicy.

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zwykłego Pilota 42 i napis Automatik. Też zaczynam się rozglądać za innym pachem, więc można by wymienić doświadczenia i coś fajnego dobrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stowa Old Strap i po temacie. 20euro + przesyłka

To ile sztuk? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stowa Old Strap i po temacie. 20euro + przesyłka

To ile sztuk? ;)

Wygląda całkiem good shit. Też kupujesz? :)

Chyba lepszy z nitami, co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-31647-0-21825000-1331814207.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest napisane - 5,95 EUR, czyli raczej znośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilot 42mm ma masek 20mm?

W uszach tak, przy końcach nieco się zwęża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już napisałem mail do Stowy w sprawie zamówienia 10 pasków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Warszawy zakupił może Archimede Pilot 42mm lub Arcadię?

Pytam bo chciałbym porównać moją 39'tkę z kopertą 42x10.

Help! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czwartku minus jedna sekunda. Bardzo dokładny jest.

Eee, to musi być jakiś popsuty, nawet z certyfikatem nie osiągają takich wyników ;)

Mój robi +5sec na dobę jak na razie i uważam że to też nie źle jak na początek ;)

Czy ktoś z Warszawy zakupił może Archimede Pilot 42mm lub Arcadię?

Pytam bo chciałbym porównać moją 39'tkę z kopertą 42x10.

Help! ;)

Odpowiedziałem PW w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie obeszło sie bez wpadek,

dotyczących wykonania koperty i tarczy,

ogólnie dwa zegarki i jeden pasek wracają do firmy. ;)

A mówiłem Łukasz....sprawdź dobrze! byłem pewien, że jakieś wpadki będą to wynikało z rachunku prawdopodobieństwa ;) można by się było nawet pokusić o stworzenia jakiegoś wzoru...ilość zamówionych sztuk przez presje czasu ;)

Mój pilot jest OK...ale ja też z nowu nie ejst taki pedantyczny żeby mnie ewentualna kropeczka czy cuś miała do zwrotu nakłonić , tym bardziej przy tak tanich zegarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pilot jest OK...ale ja też z nowu nie ejst taki pedantyczny żeby mnie ewentualna kropeczka czy cuś miała do zwrotu nakłonić , tym bardziej przy tak tanich zegarkach.

pomijając to czy tani to do 1, 5, 10 czy 50 tys. pln to po prostu zegarek za ponad 500 euro (katalogowo) nie ma prawa tak wyglądać.

Uwierz mi, że przyczepiłbyś się nawet jakbyś zapłacił za niego z 800 pln a nie dwa razy tyle przy super zniżce.

Zobaczymy jak się zachowa Archimede. To dość istotny test dla nich jak podejdą do problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1

Jeżeli nic nie było mowy o tym, że obniżka była z powodu niedoróbek / zaniżenia jakości czy użycia innych materiałów niż deklarowano to jednak drobne rozczarowanie pewnie jest.. i to się tyczy wszystkich producentów.

Krzywy indeks, pyłki, krzywe litery czy grawer zdarzają się, jeżeli jest to na tyle, to boli znacznie mniej ale jeżeli patrzy się na to codziennie bo jest to na tarczy to po kilku dniach nie ma raczej radości z zegarka.

A co do ceny, to deklarowanej jakości można wymagać w zegarkach za 200 zł, więc nie zgodzę się z Tobą ~marcomartin.

Myślę, że wszystko zostanie załatwione pomyślnie, ja na miejscu producenta dołożył bym po jakimś strapie gratisowym dla 'pokrzywdzonych' ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie ma niedoróbek, wszystko ok.

Wachnik rzeczywiście słyszalny. Dokładność -5sek/24h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pilot chrono wykonany bez najmniejszych zastrzeżeń, w końcu to ich flagowy model. Dokładności na razie nie mierzyłem, ale widzę, że jest dobrze.

Zapraszam do obejrzenia fotek w Galerii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.