Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Exile

armani AR0584

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam kilka pytań odnośnie kupna zegarków na allegro. czy załączone elementy takie jak certyfikat autentyczności, pudełko firmowe dają jakąkolwiek pewność, że kupowany zegarek nie jest marną podróbą. Interesuje mnie http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=EMPORIO+ARMANI+AR0584 jednak cena sklepowa to aż 1800 zł więc jakim cudem tyle tych zegarków jest w sieci i to jeszcze w jakiej cenie.

Jedna z aukcji http://allegro.pl/ar0584-emporio-armani-ar-0584-gw-12m-fv-nowy-i1268129427.html , gdzie widoczny na zdjęciach zegarek ma jakąś śmieszną folie naklejoną, gdzie przy tej "klasie" zegarka jest to tak mi się wydaje niedopuszczalne. Proszę o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

w tych linkach brakuje mi jednego zdjecia-najwazniejszego zdjecia-który przedctawia certyfikat autentycznosci

bez tego kartonika na którym widnieje tylko jezyk włoski i znajduja sie numery [to cos jak dowód osobisty] chyba nie kupisz nowego oryginalnego Armaniego

i tak szczerze to to pudełko z drugiego linku nie ma prawa byc w srodku pofałdowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tych linkach brakuje mi jednego zdjecia-najwazniejszego zdjecia-który przedctawia certyfikat autentycznosci

O czym Ty piszesz kolego? :)

Przecież Armani to tanie kwarcowe zegarki wątpię żeby posiadały jakąkolwiek numerację..

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym Ty piszesz kolego? :)

Przecież Armani to tanie kwarcowe zegarki wątpię żeby posiadały jakąkolwiek numerację..

Nie wszystkie kwarcowe i nie takie tanie :)

Kolega pisze o certyfikacie autentyczności - producent dostarcza to hurtowo razem z dostawą, nie ma tam żadnej numeracji, ot taki kartonik :)

Exile - sam sobie odpowiedziałeś jeśli chodzi o cenę (zresztą porównać możesz z amerykańską stroną zegarków EA - gdzie ceny są już oporowo niskie a i tak wyższe niż te z allegro).

Co do pudełka - badziew jakiś, co do folijki - nigdy nie widziałem tak "zapakowanego" EA.

Czy papiery i pudełko dają gwarancję autentyczności? No pomyśl - potrafią podrobić zegarek, a papierów i pudełka nie? (choć tu pudełko im nie wyszło :) ). W przypadku zegarków "feszyn" jedyną gwarancją (autentyczności) jest chyba zakup w oficjalnym sklepie. Choćby i internetowym, ale sprawdzonym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż się nie chce wierzyć, już nie długo nic nie będzie można kupić oryginalnego. Wszędzie pełno jakiś chińskiej tandety. Jednak najgorsze jest to, że dajemy się na to nabierać płacąc wcale nie małe kwoty. Dziękuję za odpowiedz panowie, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega pisze o certyfikacie autentyczności - producent dostarcza to hurtowo razem z dostawą, nie ma tam żadnej numeracji, ot taki kartonik :)

bez tego kartonika na którym widnieje tylko jezyk włoski i znajduja sie numery [to cos jak dowód osobisty]

no to w końcu Armani numeruje w jakiś sposób swoje zegarki czy nie?

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mrovka właśnie dlatego upatrzyłem sobie ten model, bardzo mi się podoba jego design, jednak kupno jakiejs podroby zupełnie mnie niesatysfakcjonuje. Jeżeli jest jakiś sposób na potwierdzenie autentyczności zegarka to proszę o instrukcje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to w końcu Armani numeruje w jakiś sposób swoje zegarki czy nie?

Nie no, co Ty Diesel? Na zegarku jest tylko referencja. Certyfikaty mają swoją numerację (coś ala seria, ale nie jest to przyporządkowane do danego zegarka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Mrovka właśnie dlatego upatrzyłem sobie ten model, bardzo mi się podoba jego design, jednak kupno jakiejs podroby zupełnie mnie niesatysfakcjonuje. Jeżeli jest jakiś sposób na potwierdzenie autentyczności zegarka to proszę o instrukcje ;]

oj niestety ci nie jestem w stanie nic podpowiedziec jak robić by sie nie naciąć..jedynie co mi przychodzi do głowy to oryginalna strona Armaniego

http://store.emporioarmaniwatches.com/en_US/shop/men_watches_jewelry.html

a tutaj znalazłem Twój zegarek - 345 dolarów

http://store.emporioarmaniwatches.com/en_US/shop/men_watches_jewelry/sport.html?currentPage=3

na ibeju Twój zegarek kosztuje 140funtów czyli coś tak jak na alegro,z tym ze lokacja zegarka znajduje sie w honkongu o ile dobrze pamietam..takze,sorry,ale jak dla mnie to mówi to samo za siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj niestety ci nie jestem w stanie nic podpowiedziec jak robić by sie nie naciąć..jedynie co mi przychodzi do głowy to oryginalna strona Armaniego

http://store.emporioarmaniwatches.com/en_US/shop/men_watches_jewelry.html

a tutaj znalazłem Twój zegarek - 345 dolarów

http://store.emporioarmaniwatches.com/en_US/shop/men_watches_jewelry/sport.html?currentPage=3

na ibeju Twój zegarek kosztuje 140funtów czyli coś tak jak na alegro,z tym ze lokacja zegarka znajduje sie w honkongu o ile dobrze pamietam..takze,sorry,ale jak dla mnie to mówi to samo za siebie

Nie jest źle, 345$ to jeszcze mogę przeżyć, muszę tylko obadać jak przesyłka wygląda, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam kilka pytań odnośnie kupna zegarków na allegro. czy załączone elementy takie jak certyfikat autentyczności, pudełko firmowe dają jakąkolwiek pewność, że kupowany zegarek nie jest marną podróbą. Interesuje mnie http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=EMPORIO+ARMANI+AR0584 jednak cena sklepowa to aż 1800 zł więc jakim cudem tyle tych zegarków jest w sieci i to jeszcze w jakiej cenie.

Jedna z aukcji http://allegro.pl/ar0584-emporio-armani-ar-0584-gw-12m-fv-nowy-i1268129427.html , gdzie widoczny na zdjęciach zegarek ma jakąś śmieszną folie naklejoną, gdzie przy tej "klasie" zegarka jest to tak mi się wydaje niedopuszczalne. Proszę o odpowiedz

Witam, jeżeli chodzi o Armaniego to są robione w krajach dalekiego wschodu a tam wszystko się podrabia w sumie nawet certyfikat nie gwarantuje oryginalności, czasem nawet zakup w sklepie tego nie gwarantuje a ze wzglądu na to że mechanizmy montowane w tych zegarkach-określane przez szwajcarskie koncerny swiss parts(isa chronograph czy w meccanico 25 rubinowy) są produkowane w chinach to podrabiają tam nawet takie zegarki. I prawdę mówiąc diabeł tkwi w szczegółach podróbki zawsze jeden lub kilka elementów mają inne-różniące się od oryginału.Najprostrzą metodą jest wpisanie modelu w google i na Yutube są filmy z oryginalnymi z każdej strony. Miałem do czynienia z replikami armaniego(kilku znajomych kupiło na allegro i pytało mnie czy oryginał)i niestety na 3 tylko jeden był oryginalny.Warto zwrócić uwagę na koronkę, boki zegarka, pasek, mechanizm w środku i tarczę oraz funkcje zegarka, często w replikasch zamiast isy wkładają epsony a najgorsze jest to że armani robi też modele na epsonach , ale każdy zegarek ma odpowiedni mechanizm.Gorzej sytuacja ma się z modelami meccanico są już idealne repliki(nawet niektóre nie różnią się niczym od oryginału - ten sam mechanizm, koperta, tarcza) a mechanizmy takie same jak w oryginale różni się tylko napisem na werku jest odwrotnie(jak jest rotor do dołu to napis w oryginale jest normalnie - w replikach jest do góry nogami:))a jeżeli pan oferuje zwrot bez podania przyczyn to kupić,iść do serwisu i sprawdzić ja mam akurat oryginalnego AR-4611 i jak mi ktoś pokazuje podobny to 90% repliki ja swojego kupiłem na ebay do naprawy naprawiłem i mam:) a jak bym miał kupić armaniego na allegro to tylko meccanico bo nawet w replice mechanizm jest jak w oryginale tarcza i pasek często też czasem różni się koronka i boki koperty a tak wszystko jak w oryginale myślę że rozjaśniłem trochę temat armaniego a za taką cenę wolałbym kupić invicta automatic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co się odkopuje takie tematy sprzed grubo ponad pół roku? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś wpisu trzeba przecież zacząć :D

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajmuje sie Armanim od 8 lat. Prawda jest taka, ze po pierwsze nie wiem czemu ludzie sie dziwia, albo ze pisza ze pewnie w chin. A Twoj (to nie do Exile) iphone to skad jest.To bylo negatywne 15-20 lat temu. Kiedys chinczycy sie uczyli od zachodu, teraz jest na odwrot. Np odkurzacze. 70% swiatowej produkcji pochodzi z jednej firemki w chinach i ona robi je dla samsunga, philipsa, panasonica i wszystkich wielkich. Albo rozwalaja mnie pytania kupujacych czy zegarki sa z wloch. Tak sa , Sam Armani siedzi i dokreca srubki swoja reka...

Zaczynalem od ebaya, potem zaczalem sprowadzac z chin odd posrednikow. czasem trafialem na podroby gdzie nie bylo mechanizmu nawet.

W koncu znalalzem duzego posrednika z europy ktory sprzedaje je za 25% ceny sklepowej, wszystko sprawdzane w salonach Armaniego.czytajac to forum od razu widze, ze wypowiadaja sie tutaj zwykli konsumenci nie majacy pojecia ile firmy takie jak armani maja marzy.Kiedys stworzylem wlasna marke zegarkow, mialy mechanizm mijota, stal nierdzena, chronograf i koszt to bylo $20/szt. Nie sadze, zeby Armani placil wiecej za sztuke. Tylko ich design i logo. I ta sama fabryka rano robi Armaniego a po poludniu Burberry albo inna marke. Ogladalem kiedys na bbc ciekawy program wlasnie o tym, wtedy bylo na przykladznie okularow.Ale caly designerski business tak dziala.

Teraz wytropilem dostawce mojego dostawvy wiec mam zegarki niektore za 15-20% ceny z metki. Po prostu robi to fabryka nadprogramowo. Sa oryginalne, ale nielegalne - tak to ujme.Nie pochodza z oficjalnej dystrybucji.Poniewaz od mojego europejskiego posrednika nikt w pl nie kupuje bezposrednio (mowa o ludziach sprzedajacych na Allegro i prowadzacych firme - uzywaja przynajmniej dodatkowego jednego posrednika) placa za sztuke co najmniej 30% ceny z metki.

Wiec nawet w takim przypadku zegarek ktory kosztuje 1800 w skklepie a na Allegro 500 nie musi byc podroba.

Ja, jesli mam dobry model ktorego nie mma akurat na allegro jestem w stanie miec marze nawet 200% na czysto.

wiec pamietajcie. Jesli ktos kto nie ma konta firma oferuje zegarek za 20-30% ceny sklepowej/z metki to nie jest to oryginal. Zegarki ktore oplaca sie sprzedac z zyskiem w takiej cenie mozna kupic w chinach, ale sa to pojedyncze sztuki sprowadzane tak, aby polska kontrol celna ich nie zatrzymala przez ludzi nie majacych DG. I na pewno nie z "mojej" fabryczki, bo tam trzeba zamawiac min 100szt, ktorych taki sprzedawca nie bylby w stanie odprawic nawet w Polsce.Pochodza one z fabryk, ktore robia rzeczywiscie podrobki i najczesciej brak orzelka a pokretle oraz przy chw=ronografach z reguly jedna z tarcz ma inne cyfry niz oryginal. Nie wiem tylko po co tak nieudolnie podrabiac. #Oczekiwalbym raczej gorszego wykonania niz braku tak podstawowych elementow jak cyfry na cyferblacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.