Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Kirova

Naprawa wostoka USSR

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kirova

Hej,

Mam swojego starego Vostoka z zakręcaną koronką , którego kilka lat temu naprawiał "zegarmistrz" w Kutnie. Naprawił go tak, że koronka jest w tej chwili na stałe zamocowana w jednej pozycji i nie daje się nakręcić na gwint. Zegarek dzieki temu chodzi ale jest rozszczelniony i głupio wygląda. Koronka była urwana a nie miał części wiec zrobił jak umiał.  

Kto wie gdzie najbliżej Kutna można to naprawić jak należy?

P1010656.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem trzeba by dorwać nową kopertę (tzn od dawcy) lub kompletny wałek z koronką do tego modelu. Dawcę znaleźć będzie ciężko, bo są szczelne i z reguły w co najmniej porównywalnym stanie. Nie wiem, czy ta koronkę, zwłaszcza po próbie naprawy, da się jeszcze uratować...

Popytaj jeszcze w "poszukuję", może ktoś na forum ma cześci...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kirova

Przestał się teraz nakrecać. Mozna kręcić do upadłego a włos się nie nakręci - mogę to sam naprawić?

Czy to już wyższa szkoła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włos sie nie nakręca - opisz objawy akustyczne i dotykowe (jaki opór stawia koronka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.