Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli moge sie wtracic..

Mój Stenek Ocean 2 VR z ETA 2824-2 elabore ma dokładnie +6s (po 36h)

a mój ocan one black ma +37s od 1 lutego do dnia dzisiejszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mniej niż 2 sek na dobę, nie jest źle, jest bardzo dobrze!

Pozdrawiam!

post-46046-0-54818700-1424675926_thumb.jpg

atlantic seahunter, certina ds spel, aerowatch les grandes classiques, steinhart marine black anchor, atlantic milano,  mondaine sport I date, cyma conquistador auto day date, hy moser, auguste reymond tytan, alpina startimer pilot, davosa argonautic ceramic lumis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm moze moj tez osiagnie taki wynik, narazie jest na dotarciu, pozyjemy pomierzymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup kwarca :)

Będziesz miał dokładny zegarek .

Mam dwa synchronizowane radiem. Ale uparłem się na dokładnego mechanika :)

Próbowałeś to wyregulować, bo tyle to już przy dużo?

To są odchyłki nieregulowanych mechanizmów. Może i bym regulował, ale dałem sobie spokój, bo zauważyłem, ze dobowa odchyłka nie jest stała (niezależnie czy noszony, czy leży w jednej pozycji), za to zależy od stopnia nakręcenia sprężyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm moze moj tez osiagnie taki wynik, narazie jest na dotarciu, pozyjemy pomierzymy :)

ja mam swojego do stycznia tego roku. Wiec pewnie też sie dociera, praktycznie  go nie sciągam tak mi się spodobał :D w życiu nie miałem lepszego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam swojego do stycznia tego roku. Wiec pewnie też sie dociera, praktycznie  go nie sciągam tak mi się spodobał :D w życiu nie miałem lepszego zegarka

mnie tez sie podobał bardzo...tydzień  :lol:

ale jakos mam smaka na Sumo no i dylematy, musze zrobic porownanie na zywo i ktorys pojdzie na sprzedaz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tez sie podobał bardzo...tydzień  :lol:

ale jakos mam smaka na Sumo no i dylematy, musze zrobic porownanie na zywo i ktorys pojdzie na sprzedaz ;)

Mi też sie Sumo podoba ale z racji że jestem fanem rolexa submarniera (moje mazenie to sub no date)  wole stenka pozatym wchodzi też cena za nieco wiecej niż 1,5 tyś mam szafirowe szkło i ceramiczną wkładke bezla, czego na próżno szukać w Sumo. Serwis też ma znaczenie z Łukaszem zawsze jest kontakt i służy pomocą i złego słowa pisanego na temat serwisu Steinharta nie wyczytałem no chyba że coś przeoczyłem. A jak wiem wszyskie sumiaki w naszym kraju pochodzą z prywatnego importu a ceny na allegro przekraczają 2 tyś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja akurat znalazlem na alle za 1,9k ;)

zobaczymy jak sie sprawa bedzie prezentowala na zywo

w moim Stenku do pasji doprowadza mnie kropka, ktora nie jest na równo z godzina 12, niby taki szczegol, ale strasznie mnie drazni :)

reszta ok, zobaczymy, moze po konfrontacji z Sumo Stenek zostanie, 2 tyg i wszystko bedzie wiadomo :)

no i odpinanie, sprzydala by sie taka konstrukcja zwalniajaca jak w Seiko badz w Oriencie, latwiej sie odpina, duzo latwiej (mialem Orienta M-Force'a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam kropka.

Zobacz czym ryzykujesz kupując Seiko  B) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74801-co-boli-seiko/ czy http://forums.watchuseek.com/f21/sumo-quality-annoyances-still-great-watch-1002937.html

EDIT: A zapięcie faktycznie nieciekawe. Widzę, ze poszli w zwykły zatrzask, czyli rozwiązanie siłowe :)

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam kropka.

Zobacz czym ryzykujesz kupując Seiko  B) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74801-co-boli-seiko/ czy http://forums.watchuseek.com/f21/sumo-quality-annoyances-still-great-watch-1002937.html

EDIT: A zapięcie faktycznie nieciekawe. Widzę, ze poszli w zwykły zatrzask, czyli rozwiązanie siłowe :)

no zatrzask jest straszny, wkurza mnie strasznie, nie ma lekkosci odpinania zegarka, chociaz przy tym bezpiecznym zapieciu mogliby zrobic wieksze wciecie to juz byloby latwiej, moze napisze maila do nich ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ostatnio, to takim zatrzaskiem zdziwiłem się jak jakiś rok temu nabyłem Certinę DS Caimano.

Myślałem, że już od stu lat nikt nie robi zapięć, na których można paznokcie wyłamywać, a tu takie halo :)

Nawet z automatu nie brałem pod uwagę, że i Steinhart może jeszcze takie leciwe zatrzaski montować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ostatnio, to takim zatrzaskiem zdziwiłem się jak jakiś rok temu nabyłem Certinę DS Caimano.

Myślałem, że już od stu lat nikt nie robi zapięć, na których można paznokcie wyłamywać, a tu takie halo :)

Nawet z automatu nie brałem pod uwagę, że i Steinhart może jeszcze takie leciwe zatrzaski montować.

ano wlasnie, takie buty, moze niewielu to przeszkadza, ale mnie np bardzo

tak ogolnie sikor jak najbardziej na +

chetnie usunałbym kropkę na 12, ciekawe czy da sie taka modyfikacje zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano wlasnie, takie buty, moze niewielu to przeszkadza, ale mnie np bardzo

tak ogolnie sikor jak najbardziej na +

chetnie usunałbym kropkę na 12, ciekawe czy da sie taka modyfikacje zrobic :)

nie da sie tylko dwóch rzeczy okopać sie w wodzie i założyć hemu na lewą stronę :D Pewnie sie da usuąć tą kropkę tylko jak to potem będzie wygłądać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da sie tylko dwóch rzeczy okopać sie w wodzie i założyć hemu na lewą stronę :D Pewnie sie da usuąć tą kropkę tylko jak to potem będzie wygłądać?

wielu jeszcze rzeczy nie da sie zrobic, np z g..złota :D

pomysle nad tą kropką, albo ją przygarnę :D albo usunę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, mam pytanie.

Ponieważ całkiem poważnie rozważam zakup Steinharta model Ocena 1 Blue Premium: http://steinhart-zegarki.pl/pl/p/OCEAN-1-BLUE-PREMIUM/168

to zastanawiam się jak taki zegarek będzie się układał na nadgarstku o rozmiarze 17 - 17,5 cm?

Ma ktoś ten model (zegarka i nadgarstka) i może coś rzec?

Bo ze zdjęć wychodzi, że koperta jest w zasadzie płaska, więc nijak się nie ułoży na nadgarstku mniejszym, niż 18 cm....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ze zdjęć wychodzi, że koperta jest w zasadzie płaska, więc nijak się nie ułoży na nadgarstku mniejszym, niż 18 cm....

No to sobie odpowiedziałeś chyba... ;)  Stenek O1 nie dość że ma "niską" kopertę to jeszcze ma "długie uszy" co jest na plus gdy lubisz grube paski, ale na minus jeśli masz szczuplejszy nadgarstek ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, mam pytanie.

Ponieważ całkiem poważnie rozważam zakup Steinharta model Ocena 1 Blue Premium: http://steinhart-zegarki.pl/pl/p/OCEAN-1-BLUE-PREMIUM/168

to zastanawiam się jak taki zegarek będzie się układał na nadgarstku o rozmiarze 17 - 17,5 cm?

Ma ktoś ten model (zegarka i nadgarstka) i może coś rzec?

a ja slyszalem, ze chlopaki to u szewca klej mieszaja :D

a tak serio, to zastanawiam sie, jak mierzycie swoje nadgarstki? czy na styk, czy dajecie troche luzu? ja mam waski nadgarstek, a moj Sten ovr uklada sie calkiem przyzwoicie (tak sadze) dobrze mi sie go nosi, czasami koronka sie wbije niefajnie, ale generalnie nie jest to uciazliwe

post-78653-0-64777100-1425047350_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak serio, to zastanawiam sie, jak mierzycie swoje nadgarstki? czy na styk, czy dajecie troche luzu? ja mam waski nadgarstek, a moj Sten ovr uklada sie calkiem przyzwoicie (tak sadze) dobrze mi sie go nosi, czasami koronka sie wbije niefajnie, ale generalnie nie jest to uciazliwe

Co do mierzenia nadgarstków to to nie jest prosta sprawa bo obwód nadgarstka zmienia się w ciągu dnia - proponuję zmierzyć nadgarstek rano, a potem koło południa i trzeci raz wieczorem - gwarantuje że obwód za każdym razem będzie inny. 

Marcin najważniejsze że Ty się dobrze czujesz w sumie - ale bransoleta maskuje nieco długość uszu, a do tego nosisz zegarek luźno - (co przy cięższym zegarku np Deep Blue Master Diver by nie przeszło bez bólu)  co wizualnie "powiększa nadgarstek"  ale jakbyś przełożył zegarek na pasek to sam byś zobaczył że wygląda to średnio.

Zresztą w tym temacie możesz znaleźć kilka "świetnych" zdjęć na O1 na nato które, "demaskują" budowę tej koperty...

Ale wiadomo wszystko jest kwestią gustu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sobie odpowiedziałeś chyba... ;)  Stenek O1 nie dość że ma "niską" kopertę to jeszcze ma "długie uszy" co jest na plus gdy lubisz grube paski, ale na minus jeśli masz szczuplejszy nadgarstek ;)

Niska koperta mi nie przeszkadza, natomiast nie chciałbym zegarka takich rozmiarów płaskiego jak naleśnik. Niech ma nawet te "długie uszy" (i tak preferuję bransolety), ale niech dolny profil owych uszu chociaż minimalnie układa się na jakiejś krzywiźnie...

Niestety wszystkie zdjęcia tego Oceana 1 Blue pokazują albo tarczę, albo dekiel, a żadne nie dają widoku boków zegarka. 

No i na stronie nie ma danych o odległości "lug to lug", co byłoby cenną informacją, zwłaszcza, że nigdzie nie można tych zegarków przymierzyć.

a ja slyszalem, ze chlopaki to u szewca klej mieszaja  :D

No faktycznie źle nie wygląda, chociaż sweter sporo zasłania :)

Ten Twój model ma identycznie wymiary, jak 1 Blue?

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperty wszystkich Ocean 1 są chyba do siebie zbliżone, albo nawet takie same... ;)

c60-o1-9.jpg

Zdjęcie stąd: http://www.watchitallabout.com/christopher-ward-c60-vs-steinhart-ocean-1-comparison masz tam kilka dobrych ujęć koperty z boku w porównaniu z kopertą  zegarka Christopher Ward C60

26207d1240949230-steinhart-ocean-1-black

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperty wszystkich Ocean 1 są chyba do siebie zbliżone, albo nawet takie same... ;)

Zdjęcie stąd: http://www.watchitallabout.com/christopher-ward-c60-vs-steinhart-ocean-1-comparison/ masz tam kilka dobrych ujęć koperty z boku w porównaniu z kopertą  zegarka Christopher Ward C60

Hmmm "The page you’re looking for could have been deleted or never have existed"..

O, zlikwidowałem ukośnik na końcu i działa :)

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj nadgarstek ma 17,5 cm

źle to chyba nie wygląda?

614e06a3053f2aac.jpg

dobrze jest. ;)  mam identyczny model zegarka ta ceramiczna wkładka bezla robi wrażenie :D ja mam w nadgarstku 18,5 w porywach do 19 i zegarek układa mi się na środku nadgarstka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj nadgarstek ma 17,5 cm

źle to chyba nie wygląda?

u mnie przy podobnym nadgarstku dobrze leży większy ocean 2:

639388e172960892med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi