Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

+1 :)

Ty masz ładnego avatarka, co to za rybka, jakaś pielęgnicowata ?

Zobaczcie tą monetę, taki dekiel był by boski :)

post-5518-0-40162300-1331821615.jpg

I kolory rybki fajne, czarne z niebieskim, jak ten Hublot

hublot-big-bang-king-all-black-blue-diving-watch.jpg

Edytowane przez SIRLUKE1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIRLUKE1 - no rozkręca rozkręca :)

PVD bym odpuścił ze względu na trwałość, DLC chyba też. Nie wiem jak będzie wyglądała koperta w macie ale to dużo zależy od tego co zostanie bazą... Oris ładny ale rozmiar (49mm) pojechany :) no i nie mamy nic co by go przypominało i mogło zostać bazą a nie wiem czy Stenek zrobi nam customową kopertę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze Łukasz....ale ta moneta jest zajefajna!! Przecudo :)

Taką rybkę mieć na deklu to MARZENIE :)

Ale PVD to bym jednak sobie darował....Diverek fajny jest w stali klasycznej, a najlepiej gdzieniegdzie satynowana :)

Fajnie wygląda ten ruski projekt co do kolorów. Może taki podobny niebieski + jakaś fajna pomarańcz?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o wzorowanie się tylko, ja jako bazę proponuję Tritona 30 m

Kształt fajny do customa, rozmiar znośny, cena również :)

Ja bym widział na pasku gumowym lub na skórze (wiem nie pasuje do divera). Może jakiś nylon ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój avatar to samiec Pseudotropheus saulosi :) Jest on moim ulubieńcem zwanym Pysiem :)

Rybki te to pyszczaki, samce wybarwiają się na kolor niebieski a samice pozostają do końca swego żywota pięknie żółte :)

Mój Pysio w pełnej krasie :)

post-34502-0-46549300-1331821692.jpg

a tu jego towarzyszki... :)

post-34502-0-08651000-1331821694.jpg

i cały baniaczek ze stadem pyszczaków :)

post-34502-0-24581100-1331821695.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę i grzebie po necie, teraz wpadłem na jednostkę FORMOZA :)

Nasze chłopaki ze specjalnej grupy płetwonurków...koledzy GROM'u :)

Ich logo

PASKUDA_www.jpg

Wiem miało nie być patriotycznie, ale ... kolory jak najbardziej można by wykorzystać, o zgodę trzeba by zapytać, co do użycia logo :)

Edytowane przez SIRLUKE1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ to się kręci Pany :)

Akurat oglądam mój nowy nabytek- Stenka Marine i jestem pod sporym wrażeniem- jutro wrzucę fotki :) Jak na razie żadnych mankamentów nie zauważyłem, całe szczęście :)

Świetnie, że pojawił się już na stronie Steinharta nowy model (a właściwie modele). Oczywiście również uwzględnię je w ankiecie, którą mam nadzieję uda mi się wrzucić w ciągu 1-2 godzin.

Z ewentualnymi propozycjami wizualizacji powstrzymajmy się do czasu wyłonienia modelu który będziemy modować :) A pytania do Steinharta kierujmy przez Łukasza (Sirluke1) lub ewentualnie przeze mnie, żeby nie było niepotrzebnego zamieszania i stu podobnych pytań na ten sam temat :) Oni też muszą ogarnąć :)

Zapraszam więc za godzinkę lub dwie do ankiety!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo - jakiekolwiek i jakiejkolwiek grupy proponuję sobie darować - dlatego że to nie jest zegarek im poświęcony tylko nam tutaj :)

Moneta fajna ale na dekiel generalnie aby jej użyć to potrzebowalibyśmy pozwolenia od jej autora (a nie wiem czy ktokolwiek ma na niego namiar :) )

Ja osobiście mimo wszystko jako bazę proponuję Ocean1GMT lub tego nowego Ocean'a FF GMT (chociaż nie wiem czy rozmiar 44mm będzie wszystkim pasował - mnie bardziej by np pasował 42mm). Triton na takiego dziwnego divera też jest niezła bazą ale sporo ludzi (w tym ja) odpadnie ze względu na wymiary - 45mm i 14mm wysokości - wiem że nowy Ocean FF GMT jest niewiele mniejszy ale proponuję jego lub O1GMT który ma 42mm - tak więc jeśli o mnie chodzi to podałem już co ja bym wziął jako bazę. Jeśli nie kupiło Seiko Sumo to wiadomo że tego też nie kupię - i myślę że wiele osób odpadnie bo nie każdy ma tak gruby nadgarstek... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zawsze mozna nasze barwy jakos tak sieknac :)

post-30288-0-15410100-1331821722.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

a powaznie to czekam jak to sie rozwinie.bo z zegarka klubowego zrezygnowalem wlasnie z powodu jego "nijakowatosci".no ale ma za to super dekiel :) moze nam sie tez uda cos podobnego wymyslec. :)

Edytowane przez luki2323

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wszelkich sugestiach piszcie proszę już w odpowiednim wątku, który jest podwieszony :) Jutro mam nadzieję, że mod pomoże w przeniesieniu postów z tego tematu od numeru 600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inspiracja iblo i fajna rybka to może być hicior

czarny/czerwony, czarny/niebieski, czarny/zielony - w te kombinacje kolorystyczne wchodzę :)

Edytowane przez zetore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie ... czy pozwolicie że włączę się w dyskusję i śledzenie tematu ?

Pozdrawiam

Witek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zapraszam do ankiety i do tematu z dyskusją ogólną nt. edycji limitowanej- oba są już podwieszone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tyle jak to nazwałeś "oczojebnych" zegarków w naszych barwach narodowych, że może oszczędźmy Tritona :unsure: np.:

Te badziewiakowe przykłady dowodzą, że nie ma nic ciekawego w tej kolorystyce lub są drobną manipulacją, jeżeli takowe modele są, lecz je pominięto.

No ale tutaj jest ciekawy przykład połączenia czerwieni z bielą: http://unu.magazyn.pl/zegarki-bizuteria/Porsche-Design-Flat-Six-zegarki-dla-wyj%C4%85tkowych-m%C4%99%C5%BCczyzn

Edytowane przez LAIK1972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do barwy narodowej to chodzi mi raczej o jakiś mały akcent :unsure: Np. proponowana przeze mnie 11 w stylu dwóch kresek białej i czerwonej :lol:

Mariusz co do logo, to Steinhartowo nie ma logo, więc szukamy inspiracji ;)

Edytowane przez SIRLUKE1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIRLUKE1 - a to takie 11 może być - chodziło mi o to żeby nie walić jakiejś np flagi na pół tarczy :unsure: co do logo to tak ale po prostu nie używałbym logo jakiejś organizacji z którą i tak nie mamy nic wspołnego - o to mi chodziło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już Marine! :lol:

Jest świetna i chyba zrezygnuję ze Stowy anulując zamówienie :unsure: Wrzucę fotki jak trochę zacznę ogarniać czasowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, robi się lekki bałaganik :unsure:

Założyliście przecież do tego typu rozmów odpowiedni temat.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55550-edycja-limitowana-steinhart-dyskusja-ogolna-sugestie/

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu gratuluje, dawaj czym prędzej foty :unsure:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą, będą :unsure:

Chłopaki- zacznijmy dyskutować już w odpowiednim wątku, bo później moderator tego nie posprząta...każdy post trzeba przenosić ręcznie.

Tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55550-edycja-limitowana-steinhart-dyskusja-ogolna-sugestie/

Edytowane przez lechu_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem przed chwila z miła Panią ze Steinharta, więc za około 2-3 tygodni w sprzedazy będzie także zwykły ocean 1 z czarnym bezelem w rozmiarze 44 mm, w cenie 380 eur.

No cóż, jak dla mnie bomba i na pewno go kupię:unsure:

pozdrawiam

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu gratuluję :unsure: Tym bardziej należy Ci się limitacja Steinhartowa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przepraszam, jeżeli głupio pytam, ale nie mogę znależć nic na forum. Czy będzie jakiś grupowy zakup u Steinharta? jeżeli tak (a obiło mi się to o uszy) to poproszę o linka gdzie można się zapisywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję,

jeszcze takie pytanie. Dlaczego wszystkie niemieckie "lotniki" min: Stowa, Steinhart, Archimede, Laco, wyglądają tak samo? Tzn chodzi mi o to, czy to są zegarki produkowane na jednej "sztancy", czy może to jakaś tradycja niemiecka i ten trójkącik na "12" też z czyms jest powiązany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi