Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zielony991

GX-56 czy GXW-56 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Rozglądam się znowu za jakimś fajnym G-Shockiem i go gustu przypadł mi GX-56 z negatywem. Jednak boli że nie ma on Multibanda. Można kupić wersje z multibandem GXW-56 na EBay prosto z Japonii tylko żę ponad 200 zł drożej wyjdzie... Czy ten multiband jest wart tych pieniędzy? Czy kiedykolwiek GXW-56 trafi do oficjalnej sprzedaży w Polsce? Może warto na niego poczekać i cena będzie niższa...

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Podejrzewam ze gdyby mial trafic do oficjalnej dystrybucji to juz by trafil wraz z modelem GX

-Pytasz czy warto dac wiecej kaski za radio..coz,to chyba czysto indywidualne podejscie do sprawy,ja osobiscie nie widze u siebie g schocka bez multibandu

-Tez musisz sie zorientowac czy do tej ceny za GXW nie dojdzie jeszcze clo i podatek,a to dodatkowe 20procent z samej ceny czasomierza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watpie aby wersja GXW trafila oficjalnie do sprzedazy w PL, a jesli juz to na pewno nie bedzie tansza. Czy kiedykolwiek jakis G byl tanszy lub chociaz w tej samej cenie?

Tak na marginesie w Canadzie i US tez nie ma wersji z WC, przynajmniej na razie.

Co do tego czy sie oplaca, to tak jak pisze kolega mrovka - indywidualna sprawa. Dla niego obowiazkowa, a dla mnie to zbedny wydatek. Wybor jak zawsze nalezy do Ciebie.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toż on nie ma WC? Tak się zasugerowałem TS, fajny wygląd, słuszny rozmiar, a tu taka klapa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mi sie spodobał,

ale jest ogromny sądząc po wymiarach 55.5×53.6×17.5mm,

ma ktośmoje jakieś nadgarstkowe foty,

chętnie bym obejrzał, bo z wyglądu bardzo przyjemny,

a czy z WC, fakt trochę drogo wychodzi, ale za to zegarek ma w zasadzie

wszystko co potrzeba do bezobsługowej eksploatacji,

i zawsze atut w postaci nie miecia takiego samego przez innego z osiedla :)

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć największy G-shock. Jak pogooglasz jest parę zdjęć nadgarstkowych, w tym jedno komiczne do garnituru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam jest chyba jakis wiekszy analogowo-cyfrowy, kiedys go przymiezalem ale nie pamietam modelu.

GX56 tez przymiezalem (szkoda, ze nie zrobilem zdjecia) nadgarstek mam 15,5 i zegarek wygladal na za duzy dla mnie ale bardzo dobrze ukladal sie na nadgarstku. Moglbym go nosic bo mnie sie podoba, a co inni sadza to mam wiecie gdzie :)

Przy tej wielkosci problemem moze byc np. wyciagniecie go spod kurtki w zimie zeby sprawdzic ktora godzina. Zwlaszcza w sportowych kurtkach ze sciagaczem.

Ogolnie zegarek robi super wrazenie, w dotyku czuc jego pancernosc i jakosc materialow. Wyswietlacz jest bardzo wyrazny i kontrastowy.

Nie najleszego wrazenia zrobila na mnie tylko sprzaczka od zapiecia, wydawala mi sie jakas taka byle jaka.

Szklo jest bardzo gleboko wpuszczone w bezel ale wiadomo, ze im wieksza jego powierzchnia tym wieksze prawdopodobienstwo powstania rys.

To dla tych, ktory sie boja porysowania.

Z uwagi na jego wielkosc jest tez wieksze prawdopodobienstwo ciaglego uderzania i stukania nim o cos, zwlaszcza na chudych nadgarstkach jak moj.

Nie mniej jednak GX56 to za***isty zegarek gdyby pojawil sie zgodnie z zapowiedziami (bylo ponad miesieczne opoznienie) to juz dawno by byl moj, a tak kupilem inny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnica jednak wychodzi znaczna,

GX jest za 550 PLN a GXW najtaniej 300 USD plus podatek to będzie koło 1000 PLN

a to już dwa razy drożej, trochę za dużo jak na dodatkowy WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sobie zerknąłem na swój obecny wynalazek i po obmiarce wyszło,

że jak go tak od koronki do koronki zmierzę to ma te 54mm :)

fakt że zupełnie inna budowa, ale może nie byłoby tak źle,

muszę się przy następnej wizycie we Wrocławiu pokusić o przymiarkę,

obfociłem to tak na szybko komórką więc jakośc katastrofa,

ja mam średnicę 17,5 :)

599690b21c8c1592med.jpg599690b21c8c1592med.jpg

21d24d624abe5eefmed.jpg

eb6b347cfc5cd6abmed.jpg

p.s.

to chyba nie jest nienormale, że noszę w torbie sufmiarkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Rozglądam się znowu za jakimś fajnym G-Shockiem i go gustu przypadł mi GX-56 z negatywem. Jednak boli że nie ma on Multibanda. Można kupić wersje z multibandem GXW-56 na EBay prosto z Japonii tylko żę ponad 200 zł drożej wyjdzie... Czy ten multiband jest wart tych pieniędzy? Czy kiedykolwiek GXW-56 trafi do oficjalnej sprzedaży w Polsce? Może warto na niego poczekać i cena będzie niższa...

Witam w Zibi mówią że nie będzie GXW-56 w Polsce sam byłem zdecydowany na ten model Ale w końcu kupiłem Frogmena .Jesli chodzi o GX-56 jest z czarnym negatywem i przesto jest mniej czytelny.Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w Zibi mówią że nie będzie GXW-56 w Polsce sam byłem zdecydowany na ten model Ale w końcu kupiłem Frogmena .Jesli chodzi o GX-56 jest z czarnym negatywem i przesto jest mniej czytelny.Pozdro.

Czy Frogmen to jakas podrobka Frogmana? :blink:

A tak na powaznie to GX56 ma bardzo kontrastowy i czytelny wyswietlacz, poza tym jest tez wersja z "normalnym" wyswietlaczem.

Cena taka sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ma ktoś informacje na temat szerokości paska w tym zegarku? Jeżeli jest tak samo szeroki jak np w DW-6900 albo DW-5600 (20mm) to przy tak masywnej kopercie może wyglądać trochę wąskawo. Z kolei gdyby miał pasek tak samo szeroki jak w GA-100 (22mm) to byłbym zadowolony. Niby 2 milimetry a jednak robią różnicę wizualną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma szerokosc tego nie wiem ale nie zrobil na mnie wrazenia zyt waskiego w stosunku do koperty wiec pewnie jest dopasowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam polecam GXW-56 mimo że jest droższy GX -56 ma ciemny negatyw co pogarsza widoczność i odczyt .Niestety w Zibi mówią że go nie będzie w Polsce .Ja rozważałem kupno ale w końcu zdecydowałem się na Frogmena GWF-1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusi mnie mocno ten GX, a GXW chyba sobie odpuszczę. Za drogi po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam polecam GXW-56 mimo że jest droższy GX -56 ma ciemny negatyw co pogarsza widoczność i odczyt .Niestety w Zibi mówią że go nie będzie w Polsce .Ja rozważałem kupno ale w końcu zdecydowałem się na Frogmena GWF-1000.

Po co piszesz dwa razy to samo w jednym temacie i to w dodatku w odstepie 2 dni?

W ogole czytasz co inni odpisuja na Twoje posty? Moze masz slaby wzrok? :)

Wez jakas lupe i przeczytaj co masz napisane na GWF1000, a moze faktyczie jest tam napis Frogmen :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny dylemat.

Pisałem do Higuchiego w tej sprawie. GXW w wersji orange - został właśnie wycofany. Natomiast jest nowa wersja, czarna z niebieskimi akcentami. Jest też czarna ze złotymi, z tradycyjnym (nie inwersyjnym) wyświetlaczem. Myślałem o pomarańczowym GXW a teraz okazuje się że nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

pomaranczowy jest jeszcze dostepny w SEIYA.JAPAN

http://www.seiyajapan.com/

a ten niebieski gdzies w sieci widziałem,spodobał mi sie - czarny i faktycznie z delikatnymi niebieskimi akcentami tylko ten rozmiar

-toż to przeca jest wieksze od żabulca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

kolorystyka na grudzien ;)

post-28803-0-25739000-1331640327.jpg

post-28803-0-24002500-1331640328.jpg

czy to kosztem tych pomaranczowych powstaly te modele?? ;)

ps.ten z niebieskimi akcentami faktycznie nie jest najgorszy i nie wiem czy nie bardziej podobami sie od tego juz słynnego pomaranczowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi też bardziej podoba się taka kolorystyka zamiast pomarańczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Wszystko fajnie pieknie wyglada na zdjeciach renderowskich a w rzeczywistosci GX/W-56 jest po prostu brzydalem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś rozebrał GX-56, ciekawie wygląda od środka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GXW Casio nie wprowadzilo do Europy. Glowny powod jest taki ze kosztowalby min. 1200 zl. Przy cenie 599 za wersje ubozsza jedynie o WC to roznica zabojcza.

Tak GX jest najwiekszym G-Shockiem. Porownywalny jest z GWF-1000 ale przez to ze nie jest okragly i bardziej wypelnia rogi wydaje sie wiekszy. Niewiele mniejsze sa modele oparte o koperte GA-100, czyli tez GA-110 i GD-100. Ale jednak sa troche mniejsze.

Sam GX jest wielki i moim zdaniem bardzo udany. Nosze teraz go najczesciej. Niestety wersja pomaranczowa szybko sie brudzi.

Wytrzymalosc rzeczywiscie wyjatkowa. Dalismy 1 sztuke do CKMu (jest test wytrzymalosci w najnowszym) i zniszczyli go dostepnie, ale od redaktora testujacego (fana G-prywatnie) uslyszalem ze sam zdziwil sie ile wytrzymal ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

O kurcze..imponujace jest to co piszesz o tym testowanym modelu..musze dorwac ten test

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga w 3 sekundzie klipu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.