Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość marcin pawlaczyk

Odnawianie -ku przestrodze...w krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marcin pawlaczyk

zdazylo mi sie odnawianie tarczki w atlanticu-u znanego w krakowie zegarmistrza...

okazalo sie ze dalem zaliczke-100 zl-ale nie umiano precyzyjnie odpowiedziec mi na pytanie ile to bedzie kosztowalo...(moja glupota)

okazalo sie ze odnowienie tarczy i wskazowek-kosztowalo....280 zl...

Zgroza-tarczka zostala jak poinformowal mnie Pan-wyslana do stolicy-no i zegarek mial"gratis" przeglad w renomowanym zakladzie...

Pisze to tak ku "przesrodze:"

dlugo zastanawialem sie czy w ogole jest sens odebrac zegarek-w koncu zabralem go i sprzedalem-zeby chociaz odzyskac to 100 zl-zaliczki.

Szczesliwie bowiem udalo mi sie go sprzedac...

a szkoda-pozbylem sie zegarka..ktory byl sprawny...

Polecam wiec dokladnie dowiadywac sie o ewentualne koszta...szczegolnie jesli ktos "posredniczy"

Tu posrednictwo bylo drozsze niz sam zaklad ktory odnawia;)

no ale w koncu nie byle gdzie go dalem;)

pozdrawiam.

aha- zegarek zostal pieknie odnowionyco jednak jest juz zasluga fachowca ze stolicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

a mi parę lat temu się zdarzyło wymieniać w stolicy baterię. Bateria - drobiazg, jakies 20 zł. Natomiast zaraz po wymianie pan postanowił sprawdzić szczelnośc zegareczka wkładając do do jakiegoś dziwacznego, ale dostojnie wyglądającego, urządzenia. Po sprawdzeniu z zadowoleniem poporosił o dodatkowe - o ile pamiętam 100 zł. Jego zdaniem, był to wymóg producenta po każdorazowym otwarciu pokrywy.

A moim zdaniem, tego rodzaju usługa, jeśli w ogóle konieczna, powinna być gratis. W przeciwnym razie pan powinien spytać, czy chcę skorzystać, informując o ewentualnym ryzyku. Więz zabrałem zegarek, a pan pozostał ze swoją machiną, ale bez stówki.

Co ciekawsze, gdy opowiedziałem zdarzenie dwóm innym zegarmistrzom w okolicy, od razu trafnie wskazali sprawcę....

Może nie pisałem bezpośrednio na temat, ale prosiłeś, żeby coś odpisać, więc do usług.

Pozdrawiam

paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Paweł, co do sprawdzania szczelności zegarka po jego otwarciu, to może nie jest to wymóg producenta, ale jeśli zegarek jest wodoszczelny to powinno to mieć miejsce po każdorazowym jego otwarciu. Ja proszę o to zawsze nawet jeśli nie zaproponuje tego zegarmistrz. Niemniej cena za usługę była zwyczajnie śmieszna, z tego co pamiętam ostatnio płaciłem za to (w serwisie Longines'a) jakąś symboliczną kwotę- około 10 zł.

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marcin pawlaczyk

ze po prostu jak zwykle kwestia jest w uczciwosci...

ja taz nie narzekam-chcialem odnowic zegarek ok-liczylem ze bedzie kosztowalo to do 200 zl-takie byly pierwsze sugestie-i okazuje sie ze nawet prawie 100 przebitka nie usatysfakcjonowala tego Pana..za te 280 zl-to moglbym prawie zawiezc sie taksowka do wawki;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jendri

A kto cię tak załatwił? Podaj proszę, żeby przestroga była pełna. Zwłaszcza, że zazwyczaj rzemieślnik, który nie podejmuje się naprawy osobiście, albo po prostu poleca kogoś kto to robi, albo bierze kwotę identyczną jak wykonawca, a zarobek stanowi podzielona na dwa marża. W każdej innej sytuacji powinien określić dokładnie cenę wcześniej. Chyba, że przy pierwszej rozmowie poinformował cię o swoich planach wysyłania zegarka i swoim (sporym a niezasłużonym) narzucie. Tak to widzę.

Jendri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marcin pawlaczyk

natomiast-tak powiedzial od razu ze wysle do Warszawy.

teraz jednak znam kwoty za ktore w Warszawie odnawia sie zegarki.

Coz-czlowiek uczy sie na bledach;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jednak znam kwoty za ktore w Warszawie odnawia sie zegarki.

I MASZ RACJE OTO EFEKT PRACY " KRAKOWA "

ons33pv.jpg

Bronek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ZETES
...OTO EFEKT PRACY " KRAKOWA "

Napisy na tarczy "odnawiali" chyba cienkopisem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...OTO EFEKT PRACY " KRAKOWA "

Napisy na tarczy "odnawiali" chyba cienkopisem?

No wlasnie - zobaczylem to "odnowienie" tarczy - i zadzwonilem do Państwa Głowackich, zeby chwilowo wstrzymali sie z odnawianiem tarczy w mojej Doxie - wole chyba zostawic ja w oryginalnym stane - za to cala mechanika i koperta do remontu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mcinek

Może po prostu ktoś sie przyuczał do tego odnawiania:) U mnie odnowili pięknie i wszelki "kreski" sa cieniutki ejak włos i idealnie proste. CHyba po prostu coś nie wyszło. Ale widziałem już coś takiego w wydaniu "Poznania" :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.