Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Posek
No i już mam swojego sikorka. Pierwsze na szybko nadgarstkowe ;)

IMG0793JP_srpeeer.jpg

IMG0800JP_srpeeex.jpg

IMG0802JP_srpeeen.jpg

IMG0805JP_srpeeee.jpg

IMG0807JP_srpeeew.jpg

IMG0811JP_srpeees.jpg

IMG0814JP_srpeeeq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje @Posek :)

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Dzięki kolego. Idealnie leży na nadgarstku !!!

Dla mnie bomba. O jakości wykonania nie będę pisał bo kupę opisów w tym temacie było więc nie chcę się powtarzać. Jednym słowem-piękny.

Widziałem ofertę tego modelu   na bazarku naszym, ale forumowicz który go wystawił ma jeszcze poważne doły w temacie sprzedaży i marketingu i ciążko się z nim rozmawiało (pisało), dlatego odpuściłem sobie takiego "sprzedawce" i zakupiłem nowy egzemplarz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bomba. O jakości wykonania nie będę pisał bo kupę opisów w tym temacie było więc nie chcę się powtarzać. Jednym słowem-piękny.

Widziałem ofertę tego modelu na bazarku naszym, ale forumowicz który go wystawił ma jeszcze poważne doły w temacie sprzedaży i marketingu i ciążko się z nim rozmawiało (pisało), dlatego odpuściłem sobie takiego "sprzedawce" i zakupiłem nowy egzemplarz.

Pozdrawiam

Gratuluję zegarka.Jako ten "sprzedawca" od słabego marketningu i dołów przepraszam,że nie przysłałem Ci setek zdjęć nadgarstkowych tak jak sobie życzyłeś.Zegarek jest z tych,które marketingu nie potrzebują,przynajmniej jeśli ktoś trochę czasu interesuje się nimi. Nie jestem sprzedawcą z salonu Omega by bawić się w marketing.Ubawiłeś mnie tym stwierdzeniem:).Z tego co pisałeś kupiłeś zegarek nie widząc go na oczy.To ryzykowna praktyka.Przekonałem się o tym organoleptycznie obcując z Rolexem.Tym bardziej gratuluję dobrego wyboru, bo z tego co piszesz to trafiony zakup.Niechaj się nosi jak to mawiają na tym forum:)ps.Odpowiedzi na smsy miałeś natychmiast więc nie wiem na jakiej podstawie piszesz"ciężko się rozmawiało". Edytowane przez esteta

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_0077.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Gratuluję zegarka.Jako ten "sprzedawca" od słabego marketningu i dołów przepraszam,że nie przysłałem Ci setek zdjęć nadgarstkowych tak jak sobie życzyłeś.Zegarek jest z tych,które marketingu nie potrzebują,przynajmniej jeśli ktoś trochę czasu interesuje się nimi. Nie jestem sprzedawcą z salonu Omega by bawić się w marketing.Ubawiłeś mnie tym stwierdzeniem:).Z tego co pisałeś kupiłeś zegarek nie widząc go na oczy.To ryzykowna praktyka.Przekonałem się o tym organoleptycznie obcując z Rolexem.Tym bardziej gratuluję dobrego wyboru, bo z tego co piszesz to trafiony zakup.Niechaj się nosi jak to mawiają na tym forum:)ps.Odpowiedzi na smsy miałeś natychmiast więc nie wiem na jakiej podstawie piszesz"ciężko się rozmawiało".

Nie wiem, skąd pomysł z setką zdięć z Twojej strony. Ja nic takiego nie pisałem a na dowód mam naszą rozmowę zachowaną. Wystarczyło wkleić kilka-kilkanascie tak, jak ja to uczyniłem na prędce w 2 min. I nie trzeba być ekstra sprzedawcą, aby pewne sprawy związane ze sprzedażą każdego towaru wyczuć i dostosować je do kupującego, bez przesady i z wyczuciem. Piszesz, że ryzykowna ptaktyka. Nie twierdzę że tak nie jest, ale "kto bogatemu zabroni", lub "cóż warte byłoby by nasze życie, gdyby wszystko było przewidywalne". Cytatów do wyboru, do koloru można by mnożyć w powyższym kontekscie tylko po co. Wybierz sobie najlepszy ;) Pisałeś z takim przekonaniem stwierdzenia uzywając słów "na pewno musiał widzieć ten zegarek ktoś, kto go kupuje bo kota w worku by nie kupił..", że rozbawiłeś mnie na dobrą chwilę. Miałem przez moment być może mylne wrażenie, iż wiesz wszystko o wszystkich.... No ale. Zdania o Tobie jako sprzedającym nie zmieniam, bo Twój post powyżej także w pewnym sensie je potwierdza. To tyle w kwoli takiej drobnej polemiki.

A co do zegareczka, jakości wykonania, itp. To dziękuję za gratulacje. Czytałem wczesniej Twoje posty w temacie i zgadzam się znimi w 100%, podpisując się pod nimi obiema rękoma. Bardzo trafnie wiele rzeczy ująłeś i podobne mamy odczucia. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie, życząc zdrówka

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Kolego Ulotny, czy to Twój sikorek? Jesli tak, to zdięcie naprawdę pięknie wyszło. W tej materii natomiast to ja mam wiele do nadrobienia u może z czasem i mnie takie ładniusie focie się przydażą. Chociaż jak sprzedawałem ostatnio tutaj mojego Airmana Mystery, kupującemu bardzo fotki się spodobały. Będę musiał więcej czasu znaleźć i pstryknąć coś ekstra z mojego nowego nabytku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Relax Panowie, a konwersacje przenieście na priv, to wątek o omedze..

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, skąd pomysł z setką zdięć z Twojej strony. Ja nic takiego nie pisałem a na dowód mam naszą rozmowę zachowaną. Wystarczyło wkleić kilka-kilkanascie tak, jak ja to uczyniłem na prędce w 2 min. I nie trzeba być ekstra sprzedawcą, aby pewne sprawy związane ze sprzedażą każdego towaru wyczuć i dostosować je do kupującego, bez przesady i z wyczuciem. Piszesz, że ryzykowna ptaktyka. Nie twierdzę że tak nie jest, ale "kto bogatemu zabroni", lub "cóż warte byłoby by nasze życie, gdyby wszystko było przewidywalne". Cytatów do wyboru, do koloru można by mnożyć w powyższym kontekscie tylko po co. Wybierz sobie najlepszy ;) Pisałeś z takim przekonaniem stwierdzenia uzywając słów "na pewno musiał widzieć ten zegarek ktoś, kto go kupuje bo kota w worku by nie kupił..", że rozbawiłeś mnie na dobrą chwilę. Miałem przez moment być może mylne wrażenie, iż wiesz wszystko o wszystkich.... No ale. Zdania o Tobie jako sprzedającym nie zmieniam, bo Twój post powyżej także w pewnym sensie je potwierdza. To tyle w kwoli takiej drobnej polemiki.

A co do zegareczka, jakości wykonania, itp. To dziękuję za gratulacje. Czytałem wczesniej Twoje posty w temacie i zgadzam się znimi w 100%, podpisując się pod nimi obiema rękoma. Bardzo trafnie wiele rzeczy ujołeś i podobne mamy odczucia. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie, życząc zdrówka

Również Ty "ujołeś" mnie jako potencjalny kupujący mojej Omegi:)

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Relax Panowie, a konwersacje przenieście na priv, to wątek o omedze..

Przepraszam ze cie poprawie... Ale Twoje zdanie powinno brzmiec tak:

Rolex Panowie...(...)

:) w pierwszej chwili tak wlasnie je odczytalem :)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Już poprawiłem błąd. Ot, skrót klawiaturowy swoje zrobił. Ale dziękuję za odpowiedź. Innej się raczej nie spodziewałem

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karol, robisz błyskawiczne postępy - świetne zdjęcie :)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem ofertę tego modelu   na bazarku naszym, ale forumowicz który go wystawił ma jeszcze poważne doły w temacie sprzedaży i marketingu i ciążko się z nim rozmawiało (pisało), dlatego odpuściłem sobie takiego "sprzedawce" i zakupiłem nowy egzemplarz.

Pozdrawiam

jak sie dobrze rozejrzales to nowy miales zapewne w podobnej cenie, roznica pareset zlotych a i glowa spokojna dla Ciebie. Gratuluje zegarka mimo ze ma kiepska bransolete :D

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega w chrono chyba na dłużej zagości u Ulotnego:)Twórcze foty.

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Ulotny, czy to Twój sikorek? Jesli tak, to zdięcie naprawdę pięknie wyszło.

Tak mój, dzięki :)

Mariusz dzięki, staram się, jest na forum od kogo się uczyć, więc i postępy są :)

@Esteta ja stały w uczuciach nie jestem, moim zdaniem chrono u mnie długo nie zagości, to taki chwilowy zegarek, carpe diem :)

Edytowane przez Ulotny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

jak sie dobrze rozejrzales to nowy miales zapewne w podobnej cenie, roznica pareset zlotych a i glowa spokojna dla Ciebie. Gratuluje zegarka mimo ze ma kiepska bransolete :D

Właśnie tak kolego. Różnica kilku stówek a jest nowy, kupiony u rzeczowego, miłego i sympatycznego człowieka.

Co do bransolety. To także rzecz gustu a polemika w poprzednich postach na ten temat chyba wyczerpała to zagadnienie do końca. Dla mnie bransoleta współgra z zegarkiem jako całość i jest piękna i tylko to się liczy. Bo jak to mawia mój teściu: " Jeden lubi śmierdzące skarpety a drugi się łajnem upaja..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś omega dostała "nowy" bezel i pasek. W porównaniu do pomarańczowego chyba zyskuje.

84a5ca10ec244cfa9832186e0811cc03.jpg

A pytanie: czy wkładka bezela jest wciskana w bezel czy przyklejana? Podczas demontażu pomarańczy wkładka mi wyskoczyła. Myślę że jest na wcisk Ale poczekam z odpowiedziami zanim się nad tym skupię i zacznę z tym walczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

"Dziś omega dostała "nowy" bezel i pasek. W porównaniu do pomarańczowego chyba zyskuje."

Tak samo uważam kolego, choć PO to nie moja bajka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dziś omega dostała "nowy" bezel i pasek. W porównaniu do pomarańczowego chyba zyskuje."

Tak samo uważam kolego, choć PO to nie moja bajka

A ja się chyba coraz bardziej przekonuję.

Pożegnałem się z SMP 300 ceramic chrono i jestem bardzo zadowolony z zamiany.

Niemniej jeśli finanse pozwolą to zwykłą ceramic czarną nabęde jeszcze kiedyś ale nie kosztem PO tylko jako dodatek :)

Przynajmniej tak myślę na te chwilę.

Choć przy prawie wszystkich miałem taką samą myśl że to ostatni zegarek. Taki dożywotni :)

Autavia, Omegi 300,Omegi klasyczne, Audemars Piguet był po drodze (tego to pragnąłem ja nie wiem co a i tak się nie ostał :-)), i wiele innych a wciąż coś zmieniam i zmieniam i nie moge znaleźć tego jedynego.

Najgorzej jak nie istnieje :)

Na tą chwilę to chciałbym zakupić takiego Glashutte ale coś mi się wydaje że ten zegarek jeszcze nie... i długo długo długo nie :-) ze względu na swoją cenę :-)

A to wszystko wina cook 'a

bo to on pokazał zdjęcie tego zegarka na forum.

Tak żyłbym w nieświadomości i marzył o Rolku z Pepsi bezelem :)

post-22504-0-00694000-1445701652_thumb.jpg

Edytowane przez foti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@foti sam to zrobiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Tak na prędce

21bm2x3.jpg

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@foti sam to zrobiłeś?

Sam

przykleiłem taśmę na zegarek i delikatnie podważyłem bezel luksatorem stomatologicznym :) tam gdzi epodważyłem wcisnąłem śrubokręcik i podważyłem w drugim miejscu no i zszedł.

Ale wyskoczyła mi z bezela pomarańczowa wkładka. Myślę że ona tez jest na wcisk w bezel.

Na razie się nią nie zajmowałem bo myślę że potrzebne będą do tego jakieś zaciski bo jak próbuję rękami to zrobić to jak z jednej strony wcisnę to z drugiej wyskakuje i tak na zmianę. Ale spoko w wolnym czasie się tym zajmę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tą chwilę to chciałbym zakupić takiego Glashutte ale coś mi się wydaje że ten zegarek jeszcze nie... i długo długo długo nie :-) ze względu na swoją cenę :-)

A to wszystko wina cook 'a

bo to on pokazał zdjęcie tego zegarka na forum.

Tak żyłbym w nieświadomości i marzył o Rolku z Pepsi bezelem :)

Hehe :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi