wiejo3 40 #4151 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2019 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4152 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) @Wiejo3! Tak myślę, że Ty to już dawno powinieneś nafaszerować swymi zarówno ten wątek jak i Longinesów. Taką ilością zapełnił byś kartę tej manufaktury, iż było by na co popatrzeć.Jaki kaliber jest tego, bo mam w nowszej kopercie i chyba z taką samą tarczą? Jednakże jest trochę ułomny i trwają poszukiwania. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #4153 Napisano 5 Stycznia 2014 grupy... 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #4154 Napisano 5 Stycznia 2014 srebrny manual 847.4 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #4155 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) niżej od lewej.. 847.4 ...431... 890.1 pozostałe leżą...gdzieś.. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #4156 Napisano 5 Stycznia 2014 Twój HF ...fiu..fiuzłego słowa nie powiem... 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4157 Napisano 5 Stycznia 2014 Ja pytałem o tego pierwszego? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #4158 Napisano 5 Stycznia 2014 tak odczytałem..srebrny..manual..847.4 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4159 Napisano 5 Stycznia 2014 Dzięki!Nie powiem ładniutki. Ten mój stalowy brykiet ma kaliber 6922 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #4160 Napisano 5 Stycznia 2014 6952.... 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4161 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Toć z lukawką w dodatku nie zblendowaną w ślipiu widzę i piszę wyraźnie ^6922" i za cholerę nie chce być inaczej. Ale hola, hola Waćpan mię po głowie chodzi nie ten co zapodałem ale drugi stal zegar którego posiadam chromawego. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #4162 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) rozumiem...................................................będę remanent robił...jeśli coś z Longinesów...potrzeba...napisz PW... Edytowane 6 Stycznia 2014 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4163 Napisano 6 Stycznia 2014 No i po co mi było się w ogóle odzywać, za chwile kolejny "życzliwy" wrzuci pięknego Lonżina i zapyta o opinię. A ja dalej będę zieleniał z zazdrości. @lecJakoś wcześniej go u Ciebie nie widziałem, Gratuluję.A ten? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4164 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Toć @zasadas pisał, że takie garniturowce mu pasują. W stali mu trzewia palą. To tak na zakończenie, by strona się nie zawijała przyłożę ją takim stalowym skromnym bibelotem. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4165 Napisano 6 Stycznia 2014 A ja trafiłem takie cudo-dzięki Piotrek Niech sie dobrze nosi ! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #4166 Napisano 6 Stycznia 2014 To i ja dorzucę swojego Longinesa ---i co ty Staszek na to? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4167 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Gratuluje Zenona 13lesiu! I tobie Cook ślicznego Longinesa! Poza tym, tobie Lec klasycznej i bardzo ładnej ładnej kieszonki fajniej firmy Edytowane 6 Stycznia 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #4168 Napisano 6 Stycznia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4169 Napisano 6 Stycznia 2014 @cookbardzo ładny flagowy automat, wizytówka marki w tamtym okresie. W połączeniu z bransoletą, domniemam, że też z tego samego okresu tworzy bardzo szacowny zestaw.Cieszę się bardzo, że kilka "pobudzających" wpisów skłoniło kolegów do przewietrzenia swoich Lonżinów, jakże pięknych zegarków vintage, z in-house`owymi mechanizmami, z pękną historią, a co do teraźniejszości to też byłbym troszeczkę życzliwszy, bo fakt iż Longines znalazł się w Swatch Group, co większość uważa za porażkę, w rzeczywistości pozwolił przetrwać tej marce na rynku, być może nie na takiej pozycji jakiej byśmy oczekiwali. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #4170 Napisano 6 Stycznia 2014 ....ale czy przetrwanie za wszelką cenę jest tego wartę? pewnie nie mi to oceniać,choć jednego jestem pewien, nie kupiłbym nowego Longinesaa na pewno kupię jeszcze niejednego "staruszka" Paweł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6347 #4171 Napisano 6 Stycznia 2014 Ja nie wiem, skąd Wy wyciągacie takie piękności... i to jeszcze w takich ilościach.Tylko denerwujecie ludzi 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4172 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Czy kupować, czy nie kupować, to bardzo indywidualna sprawa, jedni kupują zegarki vintage, inni obecna produkcję. Możliwości finansowe i wewnętrzna potrzeba posiadania określonego zegarka sprawia, że wybieramy takie modele, i z takich półek, by zaspokoić nasze pragnienia. Twoje określenie " ....ale czy przetrwanie za wszelką cenę jest tego wartę?" nie przemawia do mnie, bo czy tak samo napiszesz o Omedze, Hamiltonie, Breguet, Blacpain, Glashutte Original.... one też są w SG by przetrwać. IMHO nie, przemysł zegarmistrzowski, bo takiego określenia trzeba używać nie jest oderwany od światowych tendencji, korporacji i globalizacji. By nie zanudzać, indywidualna ocena i indywidualne upodobania, bardzo ciekawe dyskusje toczą się na innych wątkach o mechanizmach in-house`owych, o tym co jest indywidualne, a co kupione. Nawet ULYSSE NARDIN kupiło werk i określa go jako własny, więc to wszystko nie takie proste by napisać, że Lonżin oddał wszystko by przetrwać. Mam fajnego Lonżina na in-house`owym mechanizmie 6942, ale i mam LLD na wole roboczym 2824-2, którego noszenie sprawia mi też wiele radości, i dla mnie jeden i drugi to Lonżin Edytowane 6 Stycznia 2014 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4173 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) @ODVDzięki! Staszku a co powiesz na tą "brukową" ostatnio nabytą? Kaliber L 847 A Edytowane 6 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4174 Napisano 6 Stycznia 2014 Każdy zegarek powinien podobać się przede wszystkim właścicielowi, bo to jemu, a nie gawiedzi ma przynosić radość. Jestem człowiekiem mało wymagającym więc mi ogólnie podoba się większość zegarków, a jak na tarczy zobaczę uskrzydloną klepsydrą, to od razu robi mi się cieplej na duszy. I tu już masz połowę odpowiedzi. Druga połowa, to gratulacje, delikatna purystyczna rzymianka, wieczorowy garniturowiec (nie znam tego modelu, więc mogę tyko zgadywać, że to dwu wskazówkowy kwarc- ale mogę się mylić)Mi się podoba. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4175 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Nie mam zdjęcia "bebechów" ale zapewniam Cię,że w środku siedzi jakiśna sprężynie chrabąszcz, który bzyka,całkiem miło. Spróbuję go rozpaździerzyć i podać choć kaliber,to później wpiszę w posta. Jest kaliber L847A Edytowane 6 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach