Gość lamhub #6801 Napisano 24 Grudnia 2014 Ładny werk w tej alpinie Generalnie ciekawe zegarki a jakoś tak niedocenione Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #6802 Napisano 24 Grudnia 2014 A ja taki sobie sprawiłem pod choinkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6803 Napisano 24 Grudnia 2014 Bogaty Mikołaj Bardzo zacny nabytek. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #6804 Napisano 24 Grudnia 2014 Jest rewelacyjny !!! Jakiej szerokości koperta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #6805 Napisano 24 Grudnia 2014 36mm b/k 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #6806 Napisano 24 Grudnia 2014 (edytowane) A grubość? Zgaduję że koło 14mm? Pochwalisz się nadgarstkowym pokazującym grubość zegarka? Edytowane 24 Grudnia 2014 przez Mateusz Dąbrowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6807 Napisano 24 Grudnia 2014 Rewelacyjne "chrono" Moje gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #6808 Napisano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Brzydki jak noc a środek pewnie dramat Edytowane 24 Grudnia 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6809 Napisano 24 Grudnia 2014 Brzydki jak noc a środek pewnie dramat Zapewne od Poljota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #6810 Napisano 24 Grudnia 2014 Brzydki jak noc a środek pewnie dramat Zgadza się, popowodziowy z 97r. Mateusz, nie mam tu suwmiarki, ale z linijki wychodzi 12,5mm, nie jest jakimś grubasem, wszystko idealnie wyważone ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #6811 Napisano 24 Grudnia 2014 36 to juz fajny rozmiar dodatkowo przyciski go powiększają - sporo się dzieje na tarczy oczywiście na plus - dużo komplikacji - bardzo bardzo fajny zegarek - gratuluje i zazdroszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #6812 Napisano 24 Grudnia 2014 O, to faktycznie bardzo zacny wymiar nie przepadam za aż takim przeładowaniem tarczy, ale zegarek zacny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #6813 Napisano 24 Grudnia 2014 (edytowane) A ja taki sobie sprawiłem pod choinkę Zacny zaiste... Czy ja go znam...? Edytowane 24 Grudnia 2014 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6814 Napisano 24 Grudnia 2014 A ja taki sobie sprawiłem pod choinkę Fajniutki! Chyba u Pietrka takiego widziałem Graty!!! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #6815 Napisano 25 Grudnia 2014 Znowu Piotrek prezentami sypnął zza Wielkiej Wody.... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #6816 Napisano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Tesc w tym roku mial w czym wybierac pod choinka. Niestety cztery pozostale trafia na bazarek. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #6817 Napisano 25 Grudnia 2014 Dotarła na Święta. Wymaga mełej kosmetyki ale to już w wolnej chwili. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #6818 Napisano 25 Grudnia 2014 Mechanizm i dekiel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4610 #6819 Napisano 25 Grudnia 2014 Frantz70 piękna!Gratuluję! Gdzie ją zdobyłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6820 Napisano 25 Grudnia 2014 Piękna!!! Także jedna z moich ulubionych Omeg. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6821 Napisano 25 Grudnia 2014 Dotarła na Święta. Wymaga mełej kosmetyki ale to już w wolnej chwili.Klasyka sama w sobie. Nic wiecej zegarkowi nie potrzeba. Wyśmienita. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #6822 Napisano 25 Grudnia 2014 Dzięki. Od kiedy nabyłem pierwszą nie mogę oprzeć tej wersji seamaster'a a jest jeszcze kilka mechanizmów do zebrania :-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #6823 Napisano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Alpina bardzo ładna. Gratuluję. I moja kolejna Delbanka z ciekawym giloszem. Przed małym spa: Sama tarcza: I po małym spa: Jest, jak większość Delban na Felsie 465A tak na marginesie. Może ma ktoś jakieś źródełko i dostęp do koronek z brzuszkiem?? Korzystając z okazji, chciałem życzyć wszystkim Bożych, spokojnych i rodzinnych świąt Narodzenia Pańskiego. PozdrawiamArekCzy małe spa polegalo tylko na wymianie szkła ? ( strasznie wysoki fason , zapewne niskie lepiej by pasowalo). Koperta została wymieniona ? Bo ze zdjęć wynika jakby została zamieniona na inną ,a nie przeszła przez spa ? Edytowane 25 Grudnia 2014 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6824 Napisano 25 Grudnia 2014 (edytowane) No i sie rypło. Taaak, miałem w szufladzie nieco lepszą kopertę i podmieniłem. Szkło faktycznie lepsze byłoby niższe, ale aktualnie nie posiadam i w mojej hurtowni zegarmistrzowskoej - brak takowych. Te Delbany mają dość płytko osadzone szkło i trudno jest mi znaleźć takie niskie.Szukam tez cały czas źródełka z koronkami delbanopodobnymi. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #6825 Napisano 25 Grudnia 2014 No i sie rypło. Taaak, miałem w szufladzie nieco lepszą kopertę i podmieniłem. Szkło faktycznie lepsze byłoby niższe, ale aktualnie nie posiadam i w mojej hurtowni zegarmistrzowskoej - brak takowych. Te Delbany mają dość płytko osadzone szkło i trudno jest mi znaleźć takie niskie.Szukam tez cały czas źródełka z koronkami delbanopodobnymi. Przed wymiana koronki zrób SPA mechanizmu bo serce zegarka jest najważniejsze ,później estetyka . Zostały Ci jeszcze wskazówki , indeksy , koronka , zapewne zrysowany dekiel . W sumie wymiana szkła i koperty nie nazwał bym SPA , ale ważne że próbujesz przywrócić zegarek do lepszego stanu niż jest obecnie. Gratulacje . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach