Stary 78 #1826 Napisano 15 Lipca 2012 Stary gratulacje. Wszystkie trzy Omegi piękne A ta trzecia jeszcze nie dotarła więc jak gdyby jej nie ma 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #1827 Napisano 15 Lipca 2012 Najnowszy nabytek : Stalowa Omega cal.23,4 SC., średnica 29 mm. Jeżeli macie wiecej informacje na jej temat prosze o info Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1828 Napisano 15 Lipca 2012 Najnowszy nabytek : Stalowa Omega cal.23,4 SC., średnica 29 mm. Jeżeli macie wiecej informacje na jej temat prosze o info Uploaded with ImageShack.usNo chwilę mi zajęło, żeby w ogóle ogarnąć co to... Wygląda na bardzo rzadkie cacko. Z czymś takim na ręku kontrole radarowe będą Ci niestraszne Gratulacje!Swoją drogą, jeśli masz wiedzę na temat tych Omeg, to może jakieś ilustrowane opracowanko?Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1829 Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) No to tak na szybko - rok 1937-39, koperta staybrite, rzecz dość rzadka, chodzi po aukcjach w granicach kilku tysięcy euro. I jak widać ma obrotowy bezel do mierzenia upływającego czasu. A werk powinien wyglądać tak:Pozdrawiam, Edytowane 15 Lipca 2012 przez Wasyl 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1830 Napisano 15 Lipca 2012 Wow! Rzadki obrazek - omega St Christophers... Serdeczne gratulacje Tu krótkie info: http://jholbrook.proboards.com/index.cgi?board=Talk&action=display&thread=5482 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #1831 Napisano 16 Lipca 2012 dziekuje za informacje ... ciesze sie ze jest to dosc rzadka rzecz ... Omega z patronem dla kierowców i obrotwym bezelem... a może ktoś się orientuje w jakiej ilosci byly one wyprodukowane ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1832 Napisano 17 Lipca 2012 a to mi wpadlo dzis w rece.....jakosc zdjec slaba{telefon,przepraszam},co sadzicie ?]jpg] 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1833 Napisano 17 Lipca 2012 a to mi wpadlo dzis w rece.....jakosc zdjec slaba{telefon,przepraszam},co sadzicie ? Ja sądzę, że trzeba Cię bić za takie fotki Piękna jest i werk bogaty - co tam pod balansem napisane? To zdaje się bogata wersja cal. 19'''? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1834 Napisano 17 Lipca 2012 Ja sądzę, że trzeba Cię bić za takie fotki Piękna jest i werk bogaty - co tam pod balansem napisane? To zdaje się bogata wersja cal. 19'''? Masz racje z tymi zdjeciami ...odkad utopilem aparat na Mazurach trudno mi zebrac sie i kupic nastepny{za te pieniadze mozna kupic zegarek przeciez }A wracajac do tematu to nic pod balansem nie ma,pewnie cos bedzie pod tarcza.....,natomiast na obydwu deklach jest proba 0,800,korona z krzyzem umieszczona w polksiezycu oraz ten sam nr43681 43{dokladnie z taka przerwa miedzy }.Co sądzisz? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1835 Napisano 17 Lipca 2012 Sądzę, że koperta jest ok - jak najbardziej oryginalna ze srebra próby 800. Wątpliwosci mozna mieć co do wskazówek - dobrze zachowane ludwiki w srebrnej kopercie zawsze jakoś budzą moje podejrzenia.A co samego werku - widziałem takie wykończone szlifem perlage z mikroregulacją i kamieniami w szatonach i włąśnie niektóre nie były oznakowane. pod tarczą zapewne jest numer seryjny, natomiast oznaczenie kalibru raczej nie. Moim zdaniem to ten zegarek z okolic 1910-20, ale numer werku wyjasniłby sprawę. A kaliber to chyba włąsnie wspomniana 19. Mozesz zmierzyć srednicę? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1836 Napisano 17 Lipca 2012 Sądzę, że koperta jest ok - jak najbardziej oryginalna ze srebra próby 800. Wątpliwosci mozna mieć co do wskazówek - dobrze zachowane ludwiki w srebrnej kopercie zawsze jakoś budzą moje podejrzenia.A co samego werku - widziałem takie wykończone szlifem perlage z mikroregulacją i kamieniami w szatonach i włąśnie niektóre nie były oznakowane. pod tarczą zapewne jest numer seryjny, natomiast oznaczenie kalibru raczej nie. Moim zdaniem to ten zegarek z okolic 1910-20, ale numer werku wyjasniłby sprawę. A kaliber to chyba włąsnie wspomniana 19. Mozesz zmierzyć srednicę?według moich pomiarow ma 44mm{werk}.Zatem jesli dobrze zrozumialem mechanizm zacny? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #1837 Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) zacny, ładnie zachowany i szlachetnie ubrany.43mm - to odpowienidk 19"'. więcej o tym kalibrze u Dr.R Edytowane 18 Lipca 2012 przez armian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1838 Napisano 18 Lipca 2012 według moich pomiarow ma 44mm{werk}.Zatem jesli dobrze zrozumialem mechanizm zacny? Wygląda na to, że to wspomniana przeze mnie 19'''W tej wersji to bardzo zacny 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1839 Napisano 18 Lipca 2012 Taki przedwojenny buksiaczek w rewelacyjnym stanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1840 Napisano 18 Lipca 2012 Taki przedwojenny buksiaczek w rewelacyjnym stanie Bardzo sympatyczny Pokaż środek 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1841 Napisano 18 Lipca 2012 Nie mam narzędzi,a szkoda porysować bo jest w dziewiczym stanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleza 6 #1842 Napisano 18 Lipca 2012 Daj polukać jak go rozdziewiczysz:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1843 Napisano 18 Lipca 2012 dzisiejszy nabytek....jak sie naciesze to wsawie wiecej i lepsze zdjecia... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1844 Napisano 18 Lipca 2012 Gratki Nie krytykuję fotki, bo sam nie umiem robić zdjęć zegarków, ale taki zakup wart jest pokazania! 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1845 Napisano 18 Lipca 2012 Gratki Nie krytykuję fotki, bo sam nie umiem robić zdjęć zegarków, ale taki zakup wart jest pokazania!ok,postaram sie 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1846 Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Edytowane 20 Lipca 2012 przez Piotr Ratyński łączenie postów 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1847 Napisano 20 Lipca 2012 Kapitalny - bardzo lubię taki klimat. Gratuluję A mechanizm w nim jest? Grzech nie pokazać 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1848 Napisano 20 Lipca 2012 Kapitalny - bardzo lubię taki klimat. Gratuluję A mechanizm w nim jest? Grzech nie pokazać pewnie jest... ,jak tylko go otworze to pokaze,zdjecia robilem w pracy,a tam nie zabardzo sa warunki....znaczy mikroklimat 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1849 Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) No w końcu jest a prezentuje się takBy stary7817 at 2012-07-25By stary7817 at 2012-07-25 Stan idealny szkiełko oryginalne sygnowana, koronka i dekielek bez ani jednaj ryski, po prostu miód na serce Dla porównania z innymi moimi sporymi co do rozmiarów zegarkami vintage Jumbo to Jumbo spory sikor By stary7817 at 2012-07-25 Edytowane 25 Lipca 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1850 Napisano 25 Lipca 2012 Piękny Chronostop , gratuluję ! Chyba bardzo trudno będzie oddać na zdjęciach strukturę powierzchni tarczy tego zegarka. A może spróbujesz...? 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach