Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

P.S.

Straszny zgred się ze mnie robi. Przepraszam.

No coś Ty?

Trzeba rozmawiać, przedstawiać swoje racje. Tutaj to nie sejm i można porozmawiać w cywilizowany sposób (przynajmniej tak mi się wydaje):wink:

Dowiedziałem sie np. od Ciebie o likaonach. Przyznam że nie wiedziałem :)

Bronię zwierząt bo widziałem co z nimi potrafią zrobić ludzie, z resztą to nie ludzie...

W sumie w dzisiejszym świecie nie mądrzejszy ale silniejszy ma rację...

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Off topic sie robi. Trudno.

Marku polecam książki Vitusa Droschera. Tam pewne zachowania zwierzat są genialnie opisane. Mozna je teraz kupić w antykwariatach za czapkę śliwek. "Regułę przetrwania" albo "Rodzinne gniazdo" czyta się z wypiekami na twarzy.

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki!

Z pewnością poszukam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Labek i Owczarek rewelacyjne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ma ktoś Beagla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A to mój uśmiechnięty piesio :)

post-0-0-22015800-1330524273.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

mrov@

świetne foty!

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@
mrov@

świetne foty!

:)

Dzięki-staram się jak mogę(ale daleko do poziomu niektórych forumowiczów).

"Obiekt" wdzięczny dlatego takie wyszły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krell - świetne zdjątko tego wiernego przyjaciela.

Napisz jak się wabi psisko!

Co za uśmiech!

Podrap go ode mnie za uszkiem! :wink:

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Krell - świetne zdjątko tego wiernego przyjaciela.

Dzięki :).

Pies wabi się Reks, jest mądry i przeważnie dość przyjazny dla otoczenia. Jednak, gdy wyczuje zagrożenie, potrafi pokazać też agresywną stronę swojej natury (jak przystało na psa stróżująco - obronnego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam.

Chciałbym Wam zaproponować nowy temat (chyba jeszcze takiego na Forum nie było :roll:) - najlepszy przyjaciel człowieka. [...]

A mnie się tutaj przypomniał (obsesyjnie) pewien cytat z nowelki z 1930r :

"Zegarek to jest piękna maszyna i temu rozumowi ludzkiemu, co ja wymyślił, honor robi. Czy ona kogo zabija, jak, nie przymierzajac, fuzja albo armata? Czy ona kogo truje, tak, jak te maszyny co w wielkich fabrykach różne paskudztwea ludziom w gębę sypią? Zegarek to dla człowieka przyjaciel; on jest z nim, kiedy wesoło i kiedy smutno; on jemu pokazuje, o której porze co robić; on gada, kiedy nikt do człowieka nie zagada; on jego uczy, że czas płynie, i że on, na tym czasie, jak na wielkiej rzece, też płynie do ogromnego morza..."

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

ja też sie pochwale :D takiego mam pieska... już w sumie od dawna... bedzie juz chyba ponad 10 lat :D wabi sie Morus...

jest niesamowitym graczem w piłkę nożna :) to moze sie wydawać śmieszne - ale tak prowadzi nosem piłkę, że jest problem, naprawde ogromny problem go wykiwać... a pilke odbiera z łatwościa :D

dostałem go od znajomego księdza jeszcze jako szczeniątko... no i tak już minęło pare latek :) jest niesamowicie szybki, biega jak oszalały i jak to pieski uwielbia spacery i bieganie po lesie :wink:

no i fotka oczywiście :)

post-0-0-84698300-1330524644.jpg

oprócz pieska mam też 14 rybek - gupiki, neonki, kardynałki, płatki, molinezje...

no i wszelkie inne formy życia takie jak ponad 20 klaktusów, bonsai itp :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

a moja siostra miała takiego zwierza... miała... bo przepadł :cry: nazwała go Futrzak (ciekawe czemu :D ) no i był to kocur... chodził na baciarki i czasem nie było go 2-3 dni :D kiedyś było tak że wrócił po tygodniu :) był typowym pieszczochem, uwielbiał ciepło no i towarzystwo... no i był ciety na wszelakie inne formy życia :) a tak poza tym to było dobre kocisko :)

jakieś pół roku temu wyszedł tez na dziewczynki... (właśnie gdzieś marzec kwiecień)... u już nie wrócił... ale moze ... wróci :D

jak widać po fotce bestia upasiona :D

post-0-0-99761400-1330524645.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

heh.... a tu jeszcze skan starego zdjęcia jak jeszcze moja siostra byla w wieku bawienia sie lalkami... można sie pośmiać :D bardzo fotogeniczny byl ten kot :skock:

220zb5.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz i Marcin 99 fajne psiurki, od Mariusza widać że duży ale dobrze mu patrzy z pyska :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ma ktoś Beagla?

Sorki Marku Twój post gdzieś mi umknął a ja też chciałbym się przyłączyć to Twojego pytania. Strasznie mi sie podobają te łaciatki, poczciwe pyski i ich ogony. :wink:

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno "baciary straszne", ale bardzo fajne. Są u mnie na drugim miejscu, zaraz za czarnymi labladorami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A coś wiadomo o chorobach i wadach genetycznych?

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beagle raczej zdrowe są, chyba że czasem zapalenie uszu ze względu na kłapciaste :wink:

Labki są z tego co wiem głównie podatne na dysplazję stawów :? I to jest nagminne niestety.

Z innej beczki, to zapodałem temat spotkania podstolika rzeszowskiego. Kwkp (czy jakoś tak), Kekacz i ja jesteśmy chętni. Co Ty na to? Można by jeszcze kogoś dozbierać, w sumie trochę ludzi z Rzeszowa jest tutaj. Część się nie chwali :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Beagle raczej zdrowe są, chyba że czasem zapalenie uszu ze względu na kłapciaste :wink:

Labki są z tego co wiem głównie podatne na dysplazję stawów :? I to jest nagminne niestety.

Z innej beczki, to zapodałem temat spotkania podstolika rzeszowskiego. Kwkp (czy jakoś tak), Kekacz i ja jesteśmy chętni. Co Ty na to? Można by jeszcze kogoś dozbierać, w sumie trochę ludzi z Rzeszowa jest tutaj. Część się nie chwali :wink:

Z tego co słyszałem labradory maja jeszcze tendencje do otłuszczania, bo nie potrafią sobie poradzić z apetytem.

Uszy kłapciaste są mi znane, bo mój jamnior posiada takowe i to w dodatku "ogromne, muskularne" (jak śpiewał kiedyś M. Zembaty). Ale podczas kapieli wkładam mu waciki, potem wietrzę te uszy, czyszczę oliwką, i nic sie nie dzieje.

A co do spotkania, pragne dodać, że jam się od poczatku chwalił, że rzeszowskim "pniokiem" jestem.

Świetny pomysł Marku!

Chętnie skrzyżuję szklenicę i pogadam o starych karabinach. Musimy sie jakoś trzymać no nie? :wink:

Chyba, ze jakieś plagi egipskie nastaną... Ale po plagach też sie można spotkać.

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi