malarz84 0 #1 Napisano 17 Stycznia 2011 < 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grucha 43 #2 Napisano 17 Stycznia 2011 Nie no, zupełnie w porządku zegarek, coś dla mnie bo nigdy nie wiem czy bardziej podobają mi się czarne czy białe tarcze. Zdjęcia w przyzwoity sposób oddają urok zegarka tylko czemu takie bolsze rozmiarowo ??? 0 życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #3 Napisano 17 Stycznia 2011 Nie no, zupełnie w porządku zegarek, coś dla mnie bo nigdy nie wiem czy bardziej podobają mi się czarne czy białe tarcze. Zdjęcia w przyzwoity sposób oddają urok zegarka tylko czemu takie bolsze rozmiarowo ???Wrzucałem zdjęcia pierwszy raz, następnym razem nie popełnie tego błędu 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4659 #4 Napisano 17 Stycznia 2011 Już tym razem musisz ten błąd naprawić bo bedę musiał skasować. ps.Koledzy - tak trudno, zanim wstawimy temat z fotkami, zajrzeć do regulaminu działu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #5 Napisano 17 Stycznia 2011 Już tym razem musisz ten błąd naprawić bo bedę musiał skasować. ps.Koledzy - tak trudno, zanim wstawimy temat z fotkami, zajrzeć do regulaminu działu?Poprawione Piszcie coś o zegarku. 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4659 #6 Napisano 17 Stycznia 2011 No dobra - jeśli nie chcesz czytac regulaminy to podam Ci na tacy własciwy zapis:3. Optymalny rozmiar zdjęcia wklejanego w całości to 800 X 600 pixeli. Maksymalny dopuszczalny dla zdjęcia wklejanego w całości - 1024 X 768. Zdjęcia większe prosimy wklejać w formie miniaturek lub linków. Regulamin nie gryzie. Przynajmniej ten nasz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #7 Napisano 17 Stycznia 2011 No dobra - jeśli nie chcesz czytac regulaminy to podam Ci na tacy własciwy zapis:3. Optymalny rozmiar zdjęcia wklejanego w całości to 800 X 600 pixeli. Maksymalny dopuszczalny dla zdjęcia wklejanego w całości - 1024 X 768. Zdjęcia większe prosimy wklejać w formie miniaturek lub linków. Regulamin nie gryzie. Przynajmniej ten nasz.Gotowe. 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8 Napisano 17 Stycznia 2011 Bardzo fajny Kazik, gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sikkens 3 #9 Napisano 17 Stycznia 2011 Bardzo ładnie prezentuje się na nadgartku gratki! 0 Pozdrawiam, Dawid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #10 Napisano 17 Stycznia 2011 czemu zmeiniles bransolete na pasek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #11 Napisano 17 Stycznia 2011 czemu zmeiniles bransolete na pasek ? Nie zmieniłem. Pomyliłeś wersje. EF-500D ma barnsoletę, to EF-500L, czyli wersja z paskiem. Ogółem wolę zegarki na pasku 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #12 Napisano 17 Stycznia 2011 aa widzisz tego nie wiedialem mam ten sam tylko wlanie na bransolecie. zegarek super, plywa sie w nim super, tylko ma jedna wade : szkielko mam juz mocno porysowane... ;/ ale tego nie wyeliminuje bo jest wypukłe wiec zawsze sie da porysowac.., a juz nieraz uderzylem wiec szafir by sie rozlecial calkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #13 Napisano 17 Stycznia 2011 aa widzisz tego nie wiedialem mam ten sam tylko wlanie na bransolecie. zegarek super, plywa sie w nim super, tylko ma jedna wade : szkielko mam juz mocno porysowane... ;/ ale tego nie wyeliminuje bo jest wypukłe wiec zawsze sie da porysowac.., a juz nieraz uderzylem wiec szafir by sie rozlecial calkiemJa mam 2 zapasowe szkiełka rozmiar 350 o ile dobrze pamiętam Używam go już 2 miesiące, i tylko klamra jest lekko zarysowana (2 maleńkie ryski). Szkiełko w idealnym stanie. Nie zamierzam pływać, gdyż nie chcę zniszyć paska. 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #14 Napisano 17 Stycznia 2011 Zegarek wizualnie bardzo fajny. Podobają mi się charakterne uszy.Jaką ma wymiar? (szerokość bez koronki) 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #15 Napisano 17 Stycznia 2011 Zegarek wizualnie bardzo fajny. Podobają mi się charakterne uszy.Jaką ma wymiar? (szerokość bez koronki)Szerokość koperty - 3,8cm bez koronkiGrubość koperty - prawie 1cm 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #16 Napisano 17 Stycznia 2011 Szerokość koperty - 3,8cm bez koronkiGrubość koperty - prawie 1cmAha, to stosunkowo nie taki duży. Wadą takich uszów jest to, że normalny standardowy pasek, to Ci nie będzie pasował. Jak będziesz musiał wymienić, to albo będziesz musiał szukać firmowego paska, konkretnie do tego modelu, co często jest trudne albo niezbyt tanie. Albo bedziesz musiał kupić standardowy pasek i coś kombinować, docinać żyletką, czy coś... 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #17 Napisano 17 Stycznia 2011 Aha, to stosunkowo nie taki duży. Wadą takich uszów jest to, że normalny standardowy pasek, to Ci nie będzie pasował. Jak będziesz musiał wymienić, to albo będziesz musiał szukać firmowego paska, konkretnie do tego modelu, co często jest trudne albo niezbyt tanie. Albo bedziesz musiał kupić standardowy pasek i coś kombinować, docinać żyletką, czy coś...Mam drugi pasek jako pozostałość z chińskiego szajsu. Po podklejeniu nieźle wygląda . Mogę dociąc go nożykiem i delikatnie podkleić, żeby się trzymało. Za jakiś czas pewnie to zrobie, żeby mieć na zapas. Oryginalny pasek casio kosztuje 40 zł. Lecz chyba sztuczna skóra . Chciałem już przymierzyć ten pasek ale nie wiem jak wyciągnąć ten który w nim siedzi. Teleskopy podważałem ale nic to nie daje. Po bokach są jakieś śrubki, lecz nie mam tak małego narzędzia. Wie ktoś może jak zdemontować pasek z tego zegarka? EDIT/Na moją rękę pasuje w sam raz ;D 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #18 Napisano 17 Stycznia 2011 Teleskopy podważałem ale nic to nie daje. Po bokach są jakieś śrubki, lecz nie mam tak małego narzędzia. Wie ktoś może jak zdemontować pasek z tego zegarka?No, na 100% to nie wiem, ale skoro są śrubki, to najpewniej teleskop jest wkręcany, i trzeba mieć odpowiedni śrubokręcik zegarmistrzowski. Inaczej się nie da. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #19 Napisano 17 Stycznia 2011 Mam jeszcze takie pytanie: Jaką żywotność mają zegarki casio? Czy przy uważnaj eksploatacji wytrzyma... 20 lat? Chciałbym zaznaczyć, że bardzo dbam o swoją kolekcję. Nigdy żadnym zegarkiem o nic nie uderzyłem. Regularnie je czyszczę. Noszę oczywiście na zmianę, nie cały czas jeden. Czy zegarkowi który dłuższy czas leży bez baterii (kilka lat) nic się nie stanie? Mówię o cąłkowitym braku baterii nie o wyładowanej. 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #20 Napisano 18 Stycznia 2011 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2248 #21 Napisano 18 Stycznia 2011 z Photoshopem trzeba ostrożnie,nie lepiej zrobić fotkę na ciemnym tle i nic nie usuwać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #22 Napisano 18 Stycznia 2011 z Photoshopem trzeba ostrożnie,nie lepiej zrobić fotkę na ciemnym tle i nic nie usuwać?Nie umiem odpowiednio ustawić światła itd. ale będę próbował. Dzięki za radę, pozdrawiam. 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dif 0 #23 Napisano 18 Stycznia 2011 zegarek ladny,wczoraj zamowilem ten sam model tylko na branzolecie(w moim poscie przekonales mnie do tego modelu)mam pytanko czy do modelu ef 500d mozna zamontowac pasek?pozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malarz84 0 #24 Napisano 19 Stycznia 2011 zegarek ladny,wczoraj zamowilem ten sam model tylko na branzolecie(w moim poscie przekonales mnie do tego modelu)mam pytanko czy do modelu ef 500d mozna zamontowac pasek?pozdroChyba można, ale tylko na taki : http://www.kraina-czasu.pl/Pasek-Casio-EF-500L-10145065(3,7301,9600).aspx . No chyba, że jakiś inny sobie odpowiednio przytniesz P.S. Gratuluję zakupu 0 Ulubione marki: 1.IWC 2.Breitling 3. Omega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #25 Napisano 21 Stycznia 2011 ad 1 - orginalnie miales ten zegarek w tym pudeleczku czy pudeleczko osobno kupowales?? bo ja mam wersje z branzoleta i zegarek był goły :/ - chyba ze oszukal sprzedawca narzeczona i taki bez opakowania jej sprzedal :/ ad 2 - swietne tło - UP THE IRONS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach