grizz 1 #1 Napisano 23 Stycznia 2011 Wczoraj mój SK809 zaczął spieszyc jak nie wiem co... jakieś 5-10min/h... tak sam z siebie. Nie upadł, nigdzie nie uderzyłem. Jak myślicie będzie problem z naprawą, bo nie wiem czy odsyłać na gwarancję, czy wystarczy wizyta u zegarmistrza i załatwi, to w kilka minut za kilka zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4325 #2 Napisano 23 Stycznia 2011 rozładuj go do końca, popstrykaj - może się namyśli - jakiś włos się skleił - wielu na tym forum taki zabieg pomógłgwarancja - jeżeli pisemna od sprzedawcy internetowego to nie ma sensu wysyłać bo i tak zaniesie go do lekalnego zegarmistrza u siebie - strata pieniędzy na przesyłkępozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #3 Napisano 23 Stycznia 2011 To na pewno sklejony włos, często pomaga nawet samo rozładowanie, bez pstrykania. Połóż go deklem do góry i nie ruszaj, aż stanie, możliwe że włos wskoczy sam. Jeśli się nie boisz grzebania w werku, to odkręć dekiel i spróbuj szpilą rozkleić włosy, albo daj go do zegarmistrza, on to zrobi najlepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszek 1951 8 #4 Napisano 23 Stycznia 2011 Rozklejenie wlosa nie pomoze-to jest zabieg na krotka mete.Wlos jest brudny/tlusty/i trzeba go wymyc. 0 leszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #5 Napisano 23 Stycznia 2011 Dzięki, czekam więc na rozładownie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #6 Napisano 23 Stycznia 2011 Dzięki, czekam więc na rozładownie. idż do dobrego zegarmistrza, zapłacisz 20-30 pln i będziasz miał temat z głowy pozdr 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kangie 7 #7 Napisano 24 Stycznia 2011 Miałem tak w Oriencie. Sklejony włos. Zegarmistrz zrobił 0 Dobry zegarek nie jest zły! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #8 Napisano 24 Stycznia 2011 Rozładowanie nie pomogło :/ No trudno, i tak miałem iść do zegarmistrza z innymi zegarkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #9 Napisano 26 Stycznia 2011 Haha Się zegarmistrz uśmiechnął i pacnął i zegarek zaskoczył - to nie był włos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 264 #10 Napisano 26 Stycznia 2011 to teraz każdy zapyta się: "to co takiego?" 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #11 Napisano 26 Stycznia 2011 Pacnął i wziął 50zł. - Panieee.. 50zł za pacnięcie??!!- Nie, za pacnięcie to tylko złotówka.. 49zł za to, że wiedziałem w którym miejscu pacnąć, i jak mocno pacnąć 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #12 Napisano 26 Stycznia 2011 Ja bym go za to pacnął 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #13 Napisano 26 Stycznia 2011 Nic nie wziął Choc w sumie lezą u niego dwa inne zegarki, które ostatnio coś nie do końca wyregulował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #14 Napisano 26 Stycznia 2011 To jaka była w końcu przyczyna, skoro nie włos? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #15 Napisano 27 Stycznia 2011 Cytuję: "zawiesił się" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #16 Napisano 27 Stycznia 2011 A ja mówię, że to był włos. Kiedyś włos skleił mi się w Wostoku, przyłożyłem magnes do dekla i do dzisiaj chodzi co do sekundy jak trzeba, pstryknięcie pewnie dało bu podobny efekt. Bo co się niby w tym zegarku miało zawiesić? Dysk twardy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #17 Napisano 27 Stycznia 2011 Na włos patrzył i powieział, ze to nie to... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4325 #18 Napisano 27 Stycznia 2011 popstrykaj - może się namyśliżeby nie było, ale jak widzisz odpowiedziałem Ci jako pierwszypoproszę 49zł+Vat(23%) -> nr konta na priv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 451 #19 Napisano 27 Stycznia 2011 Za pstryknięcie złotówka tylko, bo nie powiedziałeś gdzie pstryknąć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #20 Napisano 27 Stycznia 2011 Oj to stanowczo nie było pstryknięcie (które zreszta stosowałem), ale solidne pacnięcie... tak więc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4325 #21 Napisano 27 Stycznia 2011 nie chciałem powiedzieć pierdyknij bo musiałbym Ci jeszcze dopłacać za stłuczone szkiełko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach