Caliber 89 1 #226 Napisano 24 Listopada 2013 i już po SPA:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #227 Napisano 2 Grudnia 2013 Mój też po SPA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #228 Napisano 2 Grudnia 2013 Bardzo ładny Ci on ! ...nie ma to jak porządna, niemiecka robota Graty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #229 Napisano 2 Grudnia 2013 @MWATCHGratulowalem juz w innym dziale, ale Twoja osiągnięcia mnie juz przerastają Swietnie wyszedł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #230 Napisano 2 Grudnia 2013 Mój też po SPA Super ! :-) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piszpan2907 0 #231 Napisano 21 Grudnia 2013 "Górne części" DDR-owskich zegarków były najczęściej grubo złocone, więc trafiały do "odzyskiwaczy surowców", daj jakieś zdjęcia bo moja szklana kula nawaliła, a może być, że mam gdzieś w "złomie" taką kopertę. Witam ! Jestem nowym uczestnikiem tego forum.Nie mam też pojęcia ,czy dobrze trafilem z tym pytaniem. Znalazlem w domu ojca ,dosłownie w starych śrubkach ,zegarek marki GLASHUTTE 17 jew..Jest to zegarek pozłacany ,lecz bez szkielka wskazówek . Tarcza w opłakanym stanie W związku z tym mam do Kolegi pytanie.Czy by gdzieś się nie znalały takie częściSzukam na allegro inic nie ma. Znalazłem zaklad renowacyjny zegarki .To lepiej nie pytać o cenę .Zdaję sobie w pelni sprawę ,że Sznownego Kolegi wpis byl dawno dawno temu . Myślę ,że zainteresowania nie minęły . Pozdrawiam .Życze wszystkiego najlepszego z okazji Swiąt ,oraz Nowego Roku.Z poważaniem .Ryszard TrzcińskiZnalazłem identyczny na allegro .I ażeby Koledze uzmysłowić jaki to jest. Przesyłam ilnk;http://antyk24.pl/Zegarek,glashutte,ktory,to,rok,_10_1_4_12030_0_0.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #232 Napisano 3 Stycznia 2014 A u mnie taki stalowy GUB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #233 Napisano 3 Stycznia 2014 @Piszpan2907Warszawa, firma Głowaccy, cennik wysyłają na maila, ale cena za renowację tarczy to chyba 160 złotych.@buran69Fajny egzemplarz, szkoda tylko tarczy.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #234 Napisano 3 Stycznia 2014 Tak na oko z trzydzieści lat musiał "służyć" aby zapracować na taki wygląd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #235 Napisano 3 Stycznia 2014 Teraz zasługuje na na godną emeryturę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
scott 0 #236 Napisano 5 Stycznia 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Historia mojego zegarka wygląda następująco: jako młody chłopak dostałem zegarek od mojego dziadka. W trakcie użytkowania uszkodzeniu uległa koperta. Po czym zegarek długo leżał w szufladzie. Około 2-3 lat temu wpadł mi w ręce i postanowiłem go naprawić. Zegarmistrz powiedział, że nie był wstanie naprawić koperty ale znalazł podobną (ale większą). Jak znajdę starą kopertę i tarczę to wrzucę zdjęcia. Możeci mi powiedzieć jaki to jest dokładnie model? Pozdrawiam. Dodam, że zegarek jest dla mnie ważną pamiątką. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #237 Napisano 5 Stycznia 2014 Przecież starą kopertę można odnowić, jak wszystko inne! Np. u Głowackich - za 120 złotych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
scott 0 #238 Napisano 6 Stycznia 2014 Tak, tylko tam ułamaty jest jeden z uchwytów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #239 Napisano 25 Stycznia 2014 Pieknie zachowany damski?męski?zegareczek 24mmx40mm z rzadkim mechanizmem co do którego nikt nie za bardzo wie ile go wyprodukowano 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #240 Napisano 25 Stycznia 2014 @mechanik Cacuśna ta dameczka tarcza jest obłędna.Gratulacje! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #241 Napisano 25 Stycznia 2014 Rzeczywiście, świetny GUB! Gratulacje!!! 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #242 Napisano 25 Stycznia 2014 Naprawdę ładny, gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #243 Napisano 25 Stycznia 2014 Witam To moje 2 cacuszka Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #244 Napisano 25 Stycznia 2014 Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #245 Napisano 26 Stycznia 2014 fajne! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #246 Napisano 26 Stycznia 2014 Dzieki moje perełki na specjalne okazje Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #247 Napisano 26 Stycznia 2014 Czy to ich oryginalny stan, czy też po zabiegach doprowadzono je do tak pięknego stanu?Jeśli tak to napisz coś więcej. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #248 Napisano 26 Stycznia 2014 Witam Cie Lec W takim stanę je nabyłem z mała usterka techniczna. Wizualnie sama polerka dała taki efekt. Szkło i cała koperta sa oryginalne Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #249 Napisano 7 Lutego 2014 Może ktoś ma części do starych GUB-ów?UROFA-61,GUB-60->chętnie odkupię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #250 Napisano 11 Lutego 2014 (edytowane) Jeden z tradycyjnych Glashutte Spezimatic o ciekawej tarczy i jeden z kwarców Glashutte z własnym mechanizmem k 30/2 nadal na chodzie . Edytowane 11 Lutego 2014 przez mechanik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach