Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rado

Edox Class 1 Chronoffshore Automatic - dobry wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Spełniając swoje kolejne marzenie zegarkowe, postanowiłem sprawić sobie prezent i zakupić automatyczne chrono (budżet max. 4500zł).

Przeglądając ofertę rynkową stwierdziłem, że obecnie niekwestionowanym liderem w tej klasie cenowej jest Edox Class 1 Chronoffshore Automatic za 3545zł. Może jednak przeoczyłem w swoich poszukiwaniach jakieś fajne chrono.

Co sądzicie o tym wyborze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no, w tej cenie z salonu to już coś. Ewentualnie w podobnej cenie zastanowiłbym się nad jakimś Hamiltonem. Ale jeśli się podoba, to brać.

Tu jest temat z tym Edoxem, gdy jeszcze kosztował 7000 PLN: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/49658-edox-czy-oris/

Wtedy przegrał zdecydowanie z Orisem, ale teraz, za pół ceny wyjściowej...

Ewentualnie w tej cenie:

Hamilton-Xwind-rubber-1.jpg

hamilton-omega-blk-1.jpg

Jeśli podpasują Ci Hamiltony, to kontaktuj się z Kolegą o nicku lukaszr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukasz chrono divera czy niekoniecznie?

Edox fajny ale... wolałbym coś innego.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam fajnego chrono w stylu nurkowym. To co za 3600zł byś wolał? Moim zdaniem ten zegarek jest wart każdej złotówki, w tym przypadku nic się nie przepłaca. Ten Edox bije prezentowane Hamiltony pod każdym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ci sie podoba i wg Ciebie jest wart każdej złotowki to nic tylko kupować. Bo przecież o to w tym przedewszystkim chodzi, żeby kupować to co sie podoba...

Ja kupiłbym coś od Orisa.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jednak przeoczyłem coś jeszcze lepszego, napisałeś że coś innego byś wolał.

Za 3600 nie kupisz chrono od Orisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale napisałeś że szukasz czegoś do 4500, więc dołożysz pare zł i kupisz coś od Orisa. Napewno firma dużo zacniejsza niż Edox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-29727300-1331812939.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie ma dokładania, jak budżet max 4500 to max. Orisa i tak bym nie kupił bo wg mnie ich divery mają tragiczny kształt koperty, obrazowo ktoś na forum napisał, że wyglądają jak wrzód na tyłku B)

Widziałem Spirit of Norway na żywo, nie ma żdnej różnicy w wykonaniu tych zegarków.

Po przymiarce, patrząc jedynie na wygląd to divery Orisa wg mnie to porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie dalsza dyskusja jest zbędna. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo była na temat. Bo Spirit nie jest dostępny w sprzedazy, a Orisy znacząco przekraczają budżet. Widzę, że Class 1 Chronoffshore Automatic nie ma konkurencji w klasie ceny do 3600 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest temat z tym Edoxem, gdy jeszcze kosztował 7000 PLN: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/49658-edox-czy-oris/

Wtedy przegrał zdecydowanie z Orisem, ale teraz, za pół ceny wyjściowej...

Ale napisałeś że szukasz czegoś do 4500, więc dołożysz pare zł i kupisz coś od Orisa. Napewno firma dużo zacniejsza niż Edox.

wspmniany temat oris vs edox ja zalozylem, gdyz sprzedalem class1, ktory byl na prąd i kupilem orisa. ale przed zakupem kontrkandydatem byl wlasnie wywołany przez Ciebie model. o zakupie orisa zadecydowaly wakacje mojego znajomego w Turcji, z ktorych wrocil z klasłanem na rece za 150 euro. ale jakos nie moglem sie do tego orisa przekonac i chodzilo mi po glowie, ze zle zrobilem- mimo wszystko trzeba bylo wziac edoxa. stad ta ankieta.. na szczescie wziely w niej udzial i zabraly glos osoby, z ktorych zdaniem sie licze i jakos uszlachetnily wizerunek orisa w moich oczach i powoli zaczalem sie do niego przekonywac ;) a myslalem, zeby szybko sprzedac i ... edox.. dziekuje koledzy forumowicze, ze wtedy taki byl wasz werdykt bo dzis (minely 3 miesiace) szalu bym dostal, ze edox , za ktorego zaplacielem ponad 6 tys., dzis kosztuje 3.5.. kup ten zegarek, bo za te pieniadze to naprawde dobry wybor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubie chronographow ale co wiem trzeba bra? na 7750 i koniec i w tej cenowej kategorii )))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edox zakupiony. Wykonanie idealne, do niczego nie można się przyczepić. Mam go na nadgarstku od 4 dni, szukam dziury w całym i nie mogę znaleźć. Jestem naprawdę zadowolony z tego zakupu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to daj zdjecia do galerii :rolleyes: chetnie popatrzymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady, brak czasu i umiejętności. W necie są zdjęcia można pooglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest wytłumaczenie, posiadanie takiego fajnego nureczka zobowiązuje :rolleyes:

A więc poprosimy o zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę sie ośmieszał, wstawiając swoje nieudolne fotki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam odrazu nieudolne, ja też nie umiem robić zdjęć a je wstawiam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to wielkie bydlę jest, majm 20cm w nadgarstku ale tez mi nie pasował.

Oglądałem też prostokątne modele na Valjoux, na nie także jest obniżka ale nic mi nie przypasowało.

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Classe_Royale

Oczoj..ne takie...

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to wielkie bydlę jest, majm 20cm w nadgarstku ale tez mi nie pasował.

Oglądałem też prostokątne modele na Valjoux, na nie także jest obniżka ale nic mi nie przypasowało.

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Classe_Royale

Oczoj..ne takie...

pewnie ten:

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Classe_Royale,64

ja też go oglądałem lecz dla mnie jest paskudny cena b.dobra 1/4 ceny wyjściowej z 2008 roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten, ten.

jest także wersja w złocie, jeszcze gorsza.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.