Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

czarny78

Edox Class 1- promocja w Aparcie czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o informacjię o Edox-ie Class 1 http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Class-1-C1,774, miałem go na nadgarstku i zrobił na mnie dobre wrażenie, Ale zastanawia mnie ta ceramiczna koronka, czy ona nie pęknie gdy uderzę zegarkiem o ściane lub tym podobne?? Wiem że co do Edoxa są podzielone opinie na forum. Jeśli mają państwo jakieś inne propozycje w cenie do 2200, podobnych zegarków (edox droższy ale robi wrażenie i chyba mógłbym sie na niego skusić) to proszę śmiało o propozycje. Myślałem też o Atlanticu Seesharku tym pomarańczowym - tańszy tylko że nie mogę go w Opolu znaleźć w żadnym sklepie, Pozdrawiam i czekam na opinie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... jesli masz zamiar uderzać zegarkiem o ścianę to kup perfecta za 30 PLN. 2200 starczy na ponad 70 uderzeń ;)

B)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje dobrego humoru, nie wiem co w tym dziwnego - chodzi mi o przypadkowe uderzenie na przykład przy przejsciu przez drzwi itd, stalowa koperta nie peknie a ceramiczna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli uderzysz stalową koronką to ją skrzywisz i musisz wymienić. Są to w miarę rozsądne pieniądze. Profilaktycznie spytaj w aparcie ile kosztuje koronka ceramiczna. Jesli 1/3 ceny zegarka jak ceramiczny bezel w Longinesie to sobie odpuść.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na Alldrogo zegarki Glycine z pomarańczowym i niebieskim bezelem, są chyba aktualnie dwie za kasę do 2200zł. Ta niebieska 1400 chyba stała ostatnio. Porządne zegarki i mechaniki a nie kwarce jak prezentowany Edox.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to mi chodzi, z tego co wiem to ceramika jest dość krucha, Dla mnie to duże pieniądze i nie chciałbym później żałować. Zreszą Rado też robi ceramiczne zegarki wiec może nie jest tak źle. Szukam zegarka na co dzień a nie tylko na specjalne okazje, i nie chciałbym cały czas mysleć tylko o tym jak go nie uszkodzić, a pracuje na budowach a tam łatwo o jakies przypadkowe urazy. skorzystam z twojej rady i zapytam o cene tej koronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, szczególnie ten pomarańczowy. Ale nie mają funkcji chronografu a zależy mi na tym. Dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz że ten Edox jest kwarcowy? Ja za swojego http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Class-1-C1,70 dałem 3500 ,ale on jest automatyczny i myślę że tyle było warto dać zwłaszcza ze mi się bardzo podoba ,a i poprzednia cena przed promocją była 50% większa ;)

Masz na myśli bezel ceramiczny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz że ten Edox jest kwarcowy? Ja za swojego http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Class-1-C1,70 dałem 3500 ,ale on jest automatyczny i myślę że tyle było warto dać zwłaszcza ze mi się bardzo podoba ,a i poprzednia cena przed promocją była 50% większa ;)

Masz na myśli bezel ceramiczny ?

Chyba tak B) pierścień ceramiczny tak pisze w opisie w katalogu. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. A twój zegarek niezły tylko cena coraz wyższa a moja żona już kiwa głową że mi odbiło no i ja wole na stalowej bransolecie. a to pewnie nastepne pare stówek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Kwarc za ponad 3k ;)

Litości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje ci się że wolisz,bo sądząc po dacie Twojej rejestracji na forum jesteś jeszcze na początkowym etapie 'zegarkowej choroby'.Wszystko przed Tobą!Posiedź trochę na forum to koledzy "zryją Ci łeb" ;) i dojdziesz do wniosku że jednak nie wolisz kwarca B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Dajesz się nabrać na rzekomą przecenę, tak naprawdę ten zegarek jak warty jakieś 1500 zł, bo gdybyś zaraz po zakupie wystawił go na sprzedaż, to nikt nie da za niego wyższej kwoty, o ile w ogóle ktoś się skusi na kwarcowy chronograf za tyle kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje ci się że wolisz,bo sądząc po dacie Twojej rejestracji na forum jesteś jeszcze na początkowym etapie 'zegarkowej choroby'.Wszystko przed Tobą!Posiedź trochę na forum to koledzy "zryją Ci łeb" :lol: i dojdziesz do wniosku że jednak nie wolisz kwarca ;)

Zgadzam się z tobą co do "zrycia łba" :D, jakies pół roku temu zaczełem śledzic te forum (jako obserwator)dosyć intensywnie ale kupno zegarka odłożyłem do teraz, więc przez pewien czas tu nie zagladałem. I powiem Ci zgadzam się że, kwarc nie ma duszy, stylu itp -itd, ale ma jedną ważną zalete idealnie pokazuje czas, nie musisz sie martwic że po dwóch dniach spóźnia o 20 s, itd,. Rozważam również Tisotta PRS516 na stalowej bransolecie, ale niestety w Opolu nie ma go w żadnym sklepie a nie kupie zegarka tylko na podstawie zdjęć, bo oglądałem wczesniej tego Edoxa na zdjęciach ale dopiero jak go założyłem to było to. tak naprawdę w cenie do 2000 to można dostać fajnego chronografa od Certiny lub Tisotta (ewentualnie Atlantica - ale już się o nim naczytałem tutaj wiec nawet nie wspominam :D ) zastanawiałem się też nad Davosą tylko że ona nie ma chronografu ;) Może podsuniecie mi jeszcze jakieś opcje zegarków w stylu tego Edoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z tobą co do "zrycia łba" :lol:, jakies pół roku temu zaczełem śledzic te forum (jako obserwator)dosyć intensywnie ale kupno zegarka odłożyłem do teraz, więc przez pewien czas tu nie zagladałem. I powiem Ci zgadzam się że, kwarc nie ma duszy, stylu itp -itd, ale ma jedną ważną zalete idealnie pokazuje czas, nie musisz sie martwic że po dwóch dniach spóźnia o 20 s, itd,. Rozważam również Tisotta PRS516 na stalowej bransolecie, ale niestety w Opolu nie ma go w żadnym sklepie a nie kupie zegarka tylko na podstawie zdjęć, bo oglądałem wczesniej tego Edoxa na zdjęciach ale dopiero jak go założyłem to było to. tak naprawdę w cenie do 2000 to można dostać fajnego chronografa od Certiny lub Tisotta (ewentualnie Atlantica - ale już się o nim naczytałem tutaj wiec nawet nie wspominam ;) ) zastanawiałem się też nad Davosą tylko że ona nie ma chronografu ;) Może podsuniecie mi jeszcze jakieś opcje zegarków w stylu tego Edoxa

jak podoba się Tobie:

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,,Klasyczne,887

to też warto.

cenę podaną w linku podziel na pół.

siedzi tam 2892-A2 a cena obecna jest czterokrotnie obniżona w stosunku do wyjściowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bis 24 ta cena co podałeś nie jest do podziału na pół .ponieważ ten model nie jest w promocji.Wszystkie modele objęte 30% i 50% rabatem mają uwzględnione to w opisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego madej23 właśnie ten model kosztuje tyle co podałem leży sobie w warszawskiej Arkadii i czeka na klienta.

I widzisz teraz jak można liczyc na to co powiedzą panie lub panowie sprzedawcy w Aparcie. Na stronie też nie jest na bieżąco.

A tak swoją drogą to ceny zegarków o których piszemy to w Aparcie nie są w promocji tylko są przecenione

:lol:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj na stronie Apart nie widnieje już Edox Class 1 01107 TIN NIN .Dzwoniłem dzisiaj do centrali i oznajmiono mi że model ten jest już całkowicie nie dostępny,ani w dotychczasowej ani w rabatowej cenie.Ciesze się że udało mi się go zakupić za 3500zł.Wiem że Apart i tak na tym zarobił a poprzednia cena była może zawyżona ,ale nigdzie nie wygooglowałem tego zegarka za mniej niż 10000zł w przeliczeniu na PL ,no raz znalazłem za 8000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie mi, bo kiedyś nawet się interesowałem, ale nie pamiętam już-

są w promocji jakieś automaty z class-1 bez chrono???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest "Regulator" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym przestrzec potencjalnych kupujących Class 1 rzekomo wytrzymujący 50 atm, kupiłem taki zegarek w zeszłym roku(w Aparcie) jako szósty w swojej kolekcji wodoszczelnych jako zapalony motorowodniak i nurek. Po paru miesiącach dość rzadkiego użytkowania odpadło zapięcie kauczukowego paska, następnie po kolejnych paru miesiącach zegarek poddał się w wodach Morza Andamańskiego (zanurzenie 6-30 m ) ze swoją wodoszczelnością , niestety nie przyjęto reklamacji (Apart) twierdząc że nie dokręciłem nakrętki naciągu (jedna z pierwszych rzeczy którą sprawdzam wchodząc do wody).Osobom które aktywnie korzystają z wodoszczelności zegarków szczerze odradzam tą markę"..... bo może poruszając ręką nakrętka może się poluźnić podczas pływania ....jak dla mnie porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilkanaście razy pisałem - Edox to tania marka, produkująca tanie zegarki i sprzedająca je za kasę równą tej jaka trzeba zapłacić za produkty firm, które miażdżą Edoxa. Potem masowe "promocje" o 50% w dół i dalej nie ma jakoś kolejek po nie. Automaty w rozsądnych cenach dopiero po przecenie, a kwarce nawet wtedy z cenami absurdalnymi. Kto pamięta Edoxy za kilka stów i mechaniki po 1040 zł w Aparcie - dziwi się, że nagle zegarki tej marki kosztują po kilka tysięcy. Kto nie pamięta - często nabiera się na design w stylu "wypasiony i naładowany technologią" a dostaje przeciętny zegarek. Fajny, ale za niższe ceny. Oczywiście dyskusja o cenach jest zawsze kontrowersyjna - stać mnie, podoba mi się - więc nic wam do tego, ale ja odczuwam to jako zwykłe naciąganie nieświadomych klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.