Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się do białej tarczy nie upieram, mi się po prostu podoba taki zestaw kolorystyczny. Biała tarcza może i powiększa ale pamiętajcie że Triton jednak ma kawał szerokiego bezela.

Żaglowiec moim zdaniem nie. Kojarzy mi się bardziej z jachttajmerami niż nurkami. Prędzej jakis prosty nurkowy sprzet np:

aqualung-maska-falco.jpg

Albo lepiej:

193-488-thickbox.jpg

Albo taką szeroką pojedyńczą płewę, tylko jakiegoś dobrego zdjęcia nie mogę zlokalizować.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maska jest zabójcza!!!! jak z komando foki :D

kolor tarczy- podoba mi się ciemna zieleń morska/ wskazówki żółte ale ...i koronka również żółta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maska fajna - butla ma trochę nie takie proporcje - musiała by być czymś uzupełniona :) Żaglowiec też mi jakoś nie podchodzi :)

lechu_wroc - wyleciałeś z moim nr1 zegarków które chciałbym mieć - ten PP dokładnie w tej wersji podoba mi się niezmiennie od kilku lat i do niego wzdycham :):D problem jest taki że nie stać mnie pewnie nawet na bransoletę do niego... :) :) ale jest taki zarąbisty że mógłbym opiewać go godzinami :) :)

Btw ja zabrałem się powoli za drobny model Tritona bo zanim doczekam się na wizkę od S to pewnie sam zrobię sobie ten model - obecnie wymodelowałem bezel i tarczę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nawet mi nie mów o tym PP...też się przy nim rozpływam :)

Świetnie, że już ruszasz z projektem, bo rzeczywiście najpewniej zegarkiem zwycięskim będzie Tritek. Chyba wszyscy nie mogą się już doczekać aż coś wrzucisz :D Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie próbuję wymodelować jakąś "gołą" kopertę żeby było na czym pracować :D bo później to zawsze od dekla można odjąć jakiś prosty wzór graweru i już będzie coś widać - a tak to ciągle dywagujemy - ja w sumie głosowałem na ocean1GMT ale chyba się przekonuję do Tritona i nie wiem czy nie edytuję swojego głosu :)

OK - idę edytować głos :)

EDIT

Głos edytowany i w ankiecie i we wpisie - bo jak ma być w sumie i tak 44mm O1GMT to w sumie 1mm mnie nie zbawi a Triton zaczyna mi się coraz bardziej podobać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idź i czyń swą powinność :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz-całkiem mądra decyzja co do zmiany głosu :) Pobieda budjet z nami :)

A propos projektu...spróbujesz też coś z tarcza pokombinować?! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiadomo że spróbuję - tyle że na razie chcę sobie zrobić taką jakby bazę wyjściową :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam takie zapytanie, czy Stenek udziela jakieś materiały pomocnicze czy wszystko trzeba sobie samemu zrobić, patrząc po różnych projektach wydaje mi się że coś muszą dawać bo wymiarowo zdają się być bardzo dobrze odwzorowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sirluke1 rozmawiał już w tym temacie z p. Anią ze Steinharta. Powinniśmy otrzymać od niech materiały, ale będzie to najprawdopodobniej dopiero po zakończeniu ankiety dot. wyboru zegarka bazowego. Oczywiście jak tylko Łukasz lub ja dostaniemy te rysunki poinformujemy o tym w wątku "projektowym", który powstanie w dzień zakończenia ankiety. Będę wysyłał materiały do zainteresowanych tematem grafików :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że dzięki Mariuszowi będziemy mieli wcześniej już gotowy projekt niż dostaniemy materiały od p. Ani :) Bardzo jestem ciekaw pierwszych przymiarek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do renderów to pisąłem juz wcześniej :D Jak wybierzemy model to Stenek da nam rendery do wizualizacji :)

Mimo wszystko poproszę Panią Anie o materiały dla chętnych.

Co do zmian wskazówek, to myślę, że da radę zrobić trójząb na sekundzie :)

Ten Aquarius to jak dla mnie świetny pomysł :)

PS. Mariusz świetna decyzja ... brawo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że dzięki Mariuszowi będziemy mieli wcześniej już gotowy projekt niż dostaniemy materiały od p. Ani :) Bardzo jestem ciekaw pierwszych przymiarek :D

Tak czy inaczej materiały od Steinharta będą nam niezbędne, żeby graficy odpowiednio zwymiarowali projekty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn zwymiarować to nie problem nawet jak będzie w innej skali - dlatego że koło jest kołem i jak się wrzuci np render do autocad'a i przeskaluje 1 element do rzeczywistego wymiaru to wszystko inne też będzie już mierzalne :) - ogólnie mam już prawie całą kopertę - jeszcze muszę trochę śrubki w uszach podmontować ale to już chyba zrobię później bo chwilowo muszę zająć się czym innym :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodnik wymiata! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sie rozgadaliście! :D Pomysł, żeby u nas tez zmienić werk bardzo dobry, mechanizm lepszy, a i GMT zawsze sie przyda. Trójząb na wskazówce? Super sprawa i od razu narzuca się nazwa: POSEJDON. Przecież to król naszego Bałtyku, prawda?

Mariusz brawo! (raz za zmianę głosu :), dwa za prace nad pierwsza wizualizacją).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tego pana na dekiel:

nocny_gdansk_neptun.jpg

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to, nasz gdański Posejdon na dekielku i juz mamy akcent polski i nazwę dla naszego projektu! Zresztą ta nazwa daje nam duże możliwości, wystarczy popatrzeć:

posejdon.jpg

poseidon-a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Posejdon, kto jest za ? ręka w górę :)

Sekunda zakończona trójzębem...bosko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie tu na rozgrzewkę:

Steinhart Baltic Śledź Edition

W5zku.jpg

- śledzik nakładany

- skeleton hands

- miniature painting w środku tarczy

- na deklu może być zardzewiały trójząb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Powiem tak- miazga. Świetnie to wykombinowałeś. To pierwszy projekt, a ja już chcę ten zegarek :mellow:

Jedynie tego śledzia bym wywalił, bo nie wygląda, ale wkomponowanie mapy, kolorystyka(o dziwo- bo o tym kolorze nigdy nawet nie pomyślałem) i te wskazówki są świetne!

Do tego dorzucić sekundnik zakończony u nasady trójzębem i Posejdona na dekiel i jest miód malina. Tylko nie wiem czy te szkieletowe wskazówki będą grały z Posejdonem...do przemyślenia i ew. modyfikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume, jesteś mistrz świata ! Świetne wskazówki :mellow:

Mimo wszystko wolałbym żywsze kolory.

Poprosimy o następne projekty.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie rozbawił ten "Śledź Edition", że nie mogłem się powstrzymać :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.