Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

lechu_wroc - koronka jest oczywiście tylko poglądowa - bo bazą do tych przeróbek był plik z forum rosyjskiego - oczywiście że koronka nie może być gładka - ale to chyba każdy jest sobie w stanie wyobrazić że wyglądać może to tylko lepiej :)

SIRLUKE1 - no już jak go nazwiemy to nazwiemy ale pomysł z tym czarnym kawałkiem miałeś bardzo dobry :)

nick555 - mi się biało niebieski właśnie najmniej podoba :)

Jimi Jump - no rację masz - myślę że tryt nawet jak będzie możliwy to może nam pojechać po cenie - skoro chcemy wymienić werk, scustomizować prawie wszystko ( :mellow: ), dać dobry grawer na dekiel itd to wątpię żeby z trytem zachować jakąś normalną cenę.

Co do kolorów - miało być odważnie - dlatego darujmy sobie divera z czarną tarczą - takiego można kupić w dziale "zegarek klubowy" :) po za tym w tych ostatnich (tj pomarańczka i żółty) dałem ciemnoszarą tarczę więc ciężko uznać to za odważny kolor - grać mają dodatki które nie są w jakiś niespotykanych kolorach - pomarańczowy i żółty w diverach to wręcz klasyka :)

Co do płowienia to ja się z tym nigdzie nie spotkałem - tak samo ktoś pisał czy płowieje pomarańczowy monster - ja swojego mam już trochę, na słońcu też było że ho itd itd i kolor ma jak nówka - więc uważam że to raczej bujda :)

Wykonanie wszystkiego w sensie luminowa (pomarańczowa była kiedyś chyba w Sinnie), tarcza, bezel czy jego wkład to spokojnie jest do wykonania - ciężko może być tylko pokryć koronkę pomarańczem ale gdyby była normalna stalowa to też uważam że będzie ok.

Ooo- ten jest świetny! Może jakaś modyfikacja centralnej części tarczy?

post-19315-0-74862400-1331822961.jpg

Mnie ta wersja się bardzo podoba (że tak nieskromnie powiem), a w dodatku po dodaniu modyfikacji na bezelu którą zaproponował Sirluke1 wygląda jeszcze lepiej - niemniej nad podkładem tarczy można by jeszcze popracować - tzn mam na myśli wzór tego co jest szare. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skoro taką pomarańczkę otrzymaliśmy to co powiecie jakby na deklu był jakiś koralowaiec albo coś takiego "rafowego"? Bo podwodny wulkan trochę ciężko ciekawie przedstawić... :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się, że jak pokombinujemy z tarczą to będzie już mało czytelny :)

A może indeksy nie okrągłe ale jakieś inne ? Za bardzo te kółka przypominają ruska :mellow:

A gdyby wewnętrzny pierścień zrobic w negatywie bezela ? Od 6 do 24 czarny od 24 do 6 pomarańcz ?

Mariusz a zrób taki sam tylko tam gdzie jest czarny daj błękit - ciekaw jestem wyniku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ewentualnego GMT mozna zrobic podwójny bezel np. taki jak w :

xe4aw8.jpg

Co do trytu to tylko pomysł, zapytać można. Ostatnia baza Mariusza jest niezła, rzeczywiście jakby cos zrobić z wzorem tarczy kto wie?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym, pamiętajmy że rendering w 3D czy Photoshopie jest spoko, ale Steinhatr będzie musiał mocno pokombinować żeby użyć takich chemikali żeby odzwierciedlić te kolorki.

Racja, dlatego w moim projekcie osteczne kolory zależą od zabarwienia farbki świecącej, ważne żeby były dwa kontrastowe (np. żółty/niebieski albo biały/pomarańczowy itd.)

Poza tym technicznie wykonanie powinno być takie jak tu: Steinhart Triton

Specjalnie robiłem tak żeby nie wydziwniać za bardzo i żeby pod względem koncepcji jak i wykonania trzymać się tego co Steinhart już robi (co mi się z resztą bardzo podoba akurat w przypadku Tritona).

Z innych rzeczy trzeba wziąć pod uwagę, że farbka na kolorowej koronce (jakkolwiek ładnie wygląda) może się łatwo wycierać po wielokrotnym odręceniu/zakręcaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się, że jak pokombinujemy z tarczą to będzie już mało czytelny :)

A gdyby wewnętrzny pierścień zrobic w negatywie bezela ? Od 6 do 24 czarny od 24 do 6 pomarańcz ?

No jak zrobimy taki negatyw na wewnętrznym to będzie takie trochę "oczopląsowe" :mellow: Indeksy bym chyba tak zostawił jak są bo łatwo się w nich nawiguje tzn 12 - okrągły, 3 i 9 prostokąty - wszystko inne małe kropki - więc niezależnie od położenia zegarka i bezela wiadomo w którą stronę jest obrócony zegarek "i gdzie co jest" :)

nick555 - na taki podwójny uważam że za mało miejsca - tzn ładnie wygląda ten który zrobili koledzy zegarkowcy w Perseuszu (bo z niego jest zaimportowany wzór bezela) - oczywiście można spróbować chociaż uważam że trochę na tym straci a jak SIRLUKE1 napisał - ważna jest czytelność też i żeby nie był "nawalony" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Mariuszu chodziło mi o wzór tarczy- może rzeczywiście fale są dobrym pomysłem i wtedy mamy "ogólnomorski" motyw, który nie będzie ukierunkowywał projektu dekla na jakiś inny, węższy temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Mariuszu chodziło mi o wzór tarczy- może rzeczywiście fale są dobrym pomysłem i wtedy mamy "ogólnomorski" motyw, który nie będzie ukierunkowywał projektu dekla na jakiś inny, węższy temat.

Szara tarcza z falami takimi jak miał Zenith i uważam że ta koncepcja jest kompletna - idę poszukać tego wzoru :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimi Jump - nie też są niezłe :)

post-19315-0-73332300-1331822963.jpg

Jak komuś nie wyświetla się w fullsize to polecam kliknąć i powiększyć - dałem falki takie w Z i tym razem nie szare a szarawo ciut niebieskie bo wg mnie lepiej to wygląda - i koronkę dałem szarą bo faktycznie z trwałością powłoki na tym elemencie może być słabo :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... Sorry za dygresję ... Czy ten Triton ma antyreflex i szafir ?!?!?!?!?!?!?! :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crystal: Sapphire flat, with double anti-reflecting coatings on the interior side

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie tu na rozgrzewkę:

Steinhart Baltic Śledź Edition

W5zku.jpg

- śledzik nakładany

- skeleton hands

- miniature painting w środku tarczy

- na deklu może być zardzewiały trójząb

Jeśli ten zegarek ma szanse wejść do produkcji to biorę na 100% Genialny projekt.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten zegarek ma szanse wejść do produkcji to biorę na 100% Genialny projekt.

fakt

bardzo mało poważny i to chyba mu na dobre wyszło:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ten ze sledziem powalajacy.pomaranczka taka sobie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a może wrzuci ktoś dla rownowagi jakiś fajny projekt pilota?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bałtycki śledź jest super. Tylko morze bym zrobił samymi konturami bez barw. Podobnie śledzia.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledź jest genialny i niezależnie od rozwoju projektu powinien gdzieś się pojawić /choćby na deklu/ by można było wspominać ubaw przy śledzeniu wykluwania się prototypu ;)

Pomijając nawet fakt, że nazwa Śledź Edition po prostu wymiata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje żeby specjalnie dla nas opracowali recepturę paska zapachowego o woni Śledzia ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł edycji śledziowej robi wrażenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy robią paski o strukturze łusek rybich a'la śledź ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.