Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę być złośliwy, ale to TY postawiłeś ten temat (co jest wykonalne, a co nie), a okazuje się, że to TWOJE projekty odstają pod tym względem (poczynając od dekla poprzedniego zegarka klubowego). Idąc dalej tym tropem, oddalamy się projektu z prawdziwego zdarzenia.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę być złośliwy, ale to TY postawiłeś ten temat (co jest wykonalne, a co nie), a okazuje się, że to TWOJE projekty odstają pod tym względem (poczynając od dekla poprzedniego zegarka klubowego). Idąc dalej tym tropem, oddalamy się projektu z prawdziwego zdarzenia.

EOT

Projekt dekla w Glycinie był genialny. Jakoś przedstawiciel firmy na forum nie powiedział, że jest niemożliwy do wykonania. Dziwię się osobom, które zapisały się na ten zegarek, że zaakcetowały wykonanie dekla przez Glycine. Ale może rzeczywiście czas zadać p. Ani konkretne pytanie-czy wizualizacje projektów sa dla nich możliwe do wykonania czy nie i czy będą wpływały drastycznie na cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz ten kapitan jest najlepszy jak dla mnie :lol:

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EOT

Sorry ale gdzie mój dekiel do Glycine okazał się niewykonalny...? :lol::) :) Cały czas miał być taki jak na projekcie dopóki Glycine nie wpadło na pomysł że zrobi przetłoczkę... bo wykonalny był w 100% (zobacz sobie na dekiel np Omegi PO) tylko pewnie stwierdzili że za dużo ich to wyjdzie więc zaproponują takie wyjście... niemniej ja nie miałem nic do gadania w kwestii tego jak głęboki on będzie - nawet nie brałem udziału w żadnych rozmowach na ten temat... Został zaprojektowany jako głęboki (bo cały czas były zdania że taki chcą ludzie) i taki został wybrany - a wykonanie nie zależało ode mnie więc nie wiem dlaczego teraz to MNIE winisz??

Sorry ale jak jedziemy tak po bandzie że zaczynamy się wzajemnie obrażać to ja idę z tej piaskownicy...

EDIT

Pokaż mi np choć 1 element w Kapitanie który jest niewykonalny - czerwoną lume pomijam bo napisałem jeszcze zanim Ty się do tego przyczepiłeś że to jest hipotetyczna wersja bo nie wiem czy taki kolor w ogóle jest osiągalny...

EDIT2

Jakoś bezel z zagłębieniami to nie jest problem dla np Seiko które potrafi zrobić taki w zegarku za 600zł... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mariusz ty.....ty........

niebieski kapitan - diabeł jak nic!!!!!

p.s. mnie to już ni :lol: e słuchajcie jestem w amoku i uwielbieniu dla mariusza za jego projekty..krótko mówiąc WARIAT!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Gdzie się człowiek śpieszy tam sie diabeł cieszy :lol:

Jak ktoś ma ochote to chętnie zobaczymy kolejne projekty.

Tutaj się w stu procentach zgodzę z Carlito1.

Nie ma co popędzać projektu. Szczególnie, że projekty są tak piękne, że aż miło je oglądać :)

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Kapitan bardzo fajny. Będzie ankieta z możliwością zobaczenia wszystkich na raz, będzie niezły zgryz, jeśli na raz będę musiał wybrać ten jedyny. A no i Panowie, spokojnie z nerwami, projekty projektami, wykonalność wykonalnością, zobaczymy co wybierzemy, zobaczymy czy nam zrobią, jak nie będziemy DELIKATNIE przerabiać.

BTW. Też się dziwiłem że o ten dekiel Glycine to mało kto, jeśli w ogóle, protestował

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawie czarny kolor lumy można zmusić do świecenia to i z czerwonym nie powinno być problemu. Inna sprawa to jakość i długość tego świecenia.

Ale po co nam nuras do nurkowania?:lol: ładny ma być!

kiedyś farbę modelarską zmusiłem, żeby świeciła. licho bo licho ale zawsze, no i na czerwono:

post-22785-0-92573900-1331823505.jpg

post-22785-0-52673500-1331823507.jpg

A myślę, że w steinharcie potrafią lepiej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proszę was o spokój :) Wiadomo, że swoim projektop poświęcacie dużo czasu i pracy i zrozumiałe jest, że kazdy z Was będzie chciał by to jego projekt został wybrany.

Zwady są nam nie potrzebne, jeśli ktoś komuś zwarca uwagę, to pewnie robi to w dobrej ierze. Nie bierzcie do siebie tych uwag, tylko pomyślcie, może "doradca" ma rację :lol:

Póki co poziom jest tak wysoki, że problem to zacznie się przy wybieraniu tego jedynego :)

Zaraz napiszę do Guntera o limitacji, bo widzę, że 25 osób mamy spokojnie, więc czas juz obudzić naszego producenta :)

Może wyślę kilka wstępnych projektów, o ile ich twórcy się na to zgodzą, ale to potem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za.pogadaj ze Steinhartem.moze oni cos wyjasnia co mozna zmienic a co nie.wiedza najlepiej czemu podolaja... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze pomimo glosu na pilota, dajmy na to Kapitana tez bede mogl zakupic?

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze pomimo glosu na pilota, dajmy na to Kapitana tez bede mogl zakupic?

Oczywistym jest, że oddanie głosu na inny model nie wyklucza Cię oraz innych z zakupu divera :lol:

Dobra, Gunter podjął rękawice :) Póki co napisał:

"Ok.. you can make all.. different hands..different dial.. different bezel engrafing aso?"

Czekam na odp. co do GMT :)

Prosił o parę pomysłów, Chcę mu wysłać: KAPITANA, POMARAŃCZĘ, PROJEKT DMN CZARNY I SREBRNY ORAZ ŚLEDZIA CZARNEGO

No bo one chyba najbardziej nam pasują. Czekam jutro na zgodę twórców co do przesłania tych projektów, jako próbek.

TO NIE JEST WYBÓR OSTATECZNY, ZDEACYDUJE ANKIETA, TO MA BYĆ TYLKO POTWIERDZENIE CZY MOZEMY IŚĆ W TYCH KIERUNKACH :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, oczywiście, że będziesz mógł.

EDIT : Łukasz mnie wyprzedził z odpowiedzią :lol:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosił o parę pomysłów, Chcę mu wysłać: KAPITANA, POMARAŃCZĘ, PROJEKT DMN CZARNY I SREBRNY ORAZ ŚLEDZIA CZARNEGO

No bo one chyba najbardziej nam pasują. Czekam jutro na zgodę twórców co do przesłania tych projektów, jako próbek.

Daję zgodę, można posyłać każdy jaki wklejałem.

Proponuję tylko wysłać również ten:

7UfCr.jpg

bo było zainteresowanie, a i może się dowiemy czy takie wskazówki są do zrobienia.

Druga sprawa, można by wybadać, czy jeżeli głosy podzieliłyby się w miarę po równo, to czy byłoby możliwe zrobienie dwóch wersji, np. PVD i bez PVD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwady są nam nie potrzebne, jeśli ktoś komuś zwarca uwagę, to pewnie robi to w dobrej ierze. Nie bierzcie do siebie tych uwag, tylko pomyślcie, może "doradca" ma rację :)

Dokładnie - niemniej uważam że Lume grubo przesadził...

SIRLUKE1 - jak możesz to poślij jeszcze Seawolfa - kilka osób o nim pisało (jedni o wersji z białymi indeksami inni o czerwonej) :) w dodatku masz moją zgodę na posyłanie projektów do Guntera :)

Fajnie że możemy tyle rzeczy zmodyfikować :)

Eugene - dzięki :) jak widać nie tylko kosmici (jak to określił Lume) mają czerwoną luminowę... :lol::) :) ciekawe co teraz Lume powie - w końcu sam powiedział że "moje projekty są nie do wykonania" :) no nic... teraz nie tylko kosmici będą nam mogli wykonać np tarczę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eugene - dzięki :) jak widać nie tylko kosmici (jak to określił Lume) mają czerwoną luminowę... :lol::) :) ciekawe co teraz Lume powie - w końcu sam powiedział że "moje projekty są nie do wykonania" :) no nic... teraz nie tylko kosmici będą nam mogli wykonać np tarczę :)

Lume nic już nie miał zamiaru mówić, ale skoro już mi wpadł ten fragment w oko to: zwróć uwagę że[EOT]

No dobra odpowiem :)

...ta luminowa jest ciemno-szaro-niebieskawa gdy nie świeci i nie mamy obrazka jak naprawdę wygląda gdy świeci. Tylko tyle i aż tyle :)

Jestem pewien, że są dobre powody dla których nie ma (lub prawie nie ma) zegarków z czerwoną luminową.

To są tylko moje spostrzeżenia. OK? Nie gniewamy się? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kolejna dobra wieść od Guntera

"Yes no problem, Eta 2893-2"

Projekty, które wysyłam do Guntera ... podkreślam jako wstępne, wstępniaki

SEAWOLF, KAPITAN, POMARAŃCZA, DMN PVD i BEZ, ŚLEDZIE DWA :)

Wydaje mi się, że aby zrobić podwójną wersję potrzeba by po min. 20 chętnych na każdy.

Panowie dajcie sobie po buziaczku :lol::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK? Nie gniewamy się? :lol:

OK - rozejm :)

SIRLUKE1 - no to super że mamy już 2893-2 na start :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK - rozejm :)

I tak zakończył się (pierwszy) pojedynek tytanów :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No offtopując to mam nadzieję że ostatni bo siły lepiej wkładać w projekt niż w zbędne spory :lol:

Niemniej super są te wieści:

"Ok.. you can make all.. different hands..different dial.. different bezel engrafing aso?"

"Yes no problem, Eta 2893-2"

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem prawie pewien pozytywnej odpowiedzi, ale warto zapytać się od razu, czy Gunter da bez doplaty do zegarka szafirowy lub ceramiczny bezel, gumową i metalową branzoletę (mediolanski mesh by pasował}, może jeszcze skórzany pasek, bo ma rewelacyjne, drewniany box z metalową grawerowaną tabliczką limitacji, skórzane kompaktowe etui dla noszenia zegarka i pasków, oraz śrubokręcik dla owych pasków przestawiania. Certyfikat kosztów nie zwiększy, więc się rozumie. O czymś istotnym zapomniałem? Jedyna kwestja trudna do załatwienia - kolorowe gumki/sylikony. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daję zgodę, można posyłać każdy jaki wklejałem.

Proponuję tylko wysłać również ten:

7UfCr.jpg

bo było zainteresowanie, a i może się dowiemy czy takie wskazówki są do zrobienia.

Druga sprawa, można by wybadać, czy jeżeli głosy podzieliłyby się w miarę po równo, to czy byłoby możliwe zrobienie dwóch wersji, np. PVD i bez PVD?

Śledzia koniecznie! Czasami mam wrażenie, że brakuje nam poczucia humoru i każde takie odjazdy winny być dostrzegane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolorowe Bonetto niech nam domówi :lol:

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, wiem co jeszcze chcę! Zamiast nudnego śrubokręta zegarmistrzowski Swiss Army Victorinox lub Wenger z logo Steinhart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.