Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że starczy dla wszystkich, przy czym pierwszeństwo mają forumowicze. Powinno starczyć :)

Póki co nie wprowadzał bym limitów, niemniej jednak z Leszkiem chyba opracujemy jakiś "regulamin" zapisów.

Czekam na propozycję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznych ustaleń nie będę komentował.

BTW - jakby nie kolorować pierwszej kropki lumą to by było tak "bardziej symetrycznie" po ciemaku :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie zapisów - dziś obgadamy sprawę z Łukaszem i postaramy się ustalić jakieś racjonalne ramy zapisów, żeby każdy kto brał aktywny udział w projekcie mógł się bez spiny zapisać i otrzymać zegarek lub dwa.

Trudno będzie taki regulamin stworzyć, ale mam nadzieję, że uda nam się to ogarnąć tak by przynajmniej aktywni w tym temacie byli zadowoleni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulamin to zbyt duże słowo :) Po prostu jakieś zasady :)

Wojtku cieszę się, że ostateczne rozwiązania nie wymagają już komentarza :)

Myślę, że projekt jest już spójny. Dziś poszła informacja do Guntera o ostateczny rysunek z naniesionymi poprawkami.

Dziś powinniśmy otrzymać rys. dekla - tu nie przewidujemy zmian.

Kończmy już gadaninę i zapisujmy się na ten wspaniały projekt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jedyne sensowne i w miarę proste to wziąć listę osób biorących udział w ankietach i te osoby będą miały pierwszeństwo. A samo przeprowadzenie tego przez Was - przez PM. Pisząc w wątku, że osoby biorące udział w ankietach dostały PM i mają czas np. 24h na zapis via PM. Później wrzucenie na forum częściowo uzupełnionej już listy. :) a potem kto pierwszy ten lepszy :)

ot taka propozycja :)

bym chyba się znalazł na liście osób biorących udział w ankietach? :>

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku cieszę się, że ostateczne rozwiązania nie wymagają już komentarza :)

Myślę, że projekt jest już spójny.

Heh - projekt oczywiście zyskał na spójności ale ja nadal liczę na to, że Gunter nie bedzie mógł (lub nie będzie mu się chciało) zrobic czarnych indeksów to wtedy zrobione zostana srebrne wskazówki a wtedy oprócz spójności projekt takze zyska na czytelności :)

Tak tylko nadmienie, ze imho do czarnych indeksów nie pasują wskazówki ani od 30ATM ani 100ATM niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pamiętaj Wojtku, że mamy też wersję DLC, a tam gdybyśmy wrzucili wskazówki i indeksy w srebrnych ramkach to już w ogóle nie byłoby ciekawie...DLC było właśnie jednym z czynników dla których zdecydowaliśmy się pójść w stronę czarnych ramek, bo do stali pasują i srebrne i czarne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała nadzieja więc w Gunterze :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@spinner- ale o jaka czytelnosc Ci chodzi? nie wierze ze szukasz godziny na zegarku :) prawdziwy ,,milosnik,, zegarmistrzostwa widzi w zegarku wszystko oprocz godziny...... ale niestety masz racje , ze nie beda pasowaly ani od 30 ani od 100atm.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety szukam i niestety wiem, że mam rację i nie pasują:-)

BTW - powtórze - czy na bezelu nie powinno się dodać kropki przed "15" albo zdjąć pierwszej? W wizualizacji lumy rzuca się w oczy nierówne rozłożenie tych elementów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW - powtórze - czy na bezelu nie powinno się dodać kropki przed "15" albo zdjąć pierwszej? W wizualizacji lumy rzuca się w oczy nierówne rozłożenie tych elementów...

Też mam takie wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie słuszna uwaga Wojtku, już piszę o dołożenie kropeczki przed 15 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może w takim razie i luma kółeczku wokół daty? Tak jest chyba nawet w oryginale...

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może w takim razie i luma kółeczku wokół daty? Tak jest chyba nawet w oryginale...

+1 ale jak sądzę się nie zgodzą mimo, że wielokrotnie pisaliśmy, że na tarczy w okolicy datownika jest wizualnie "czarna dziura"... W oryginale to kółeczko wokół daty znacząco poprawia sytuację...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oryginale nie ma lumy, jest tylko obramowanie :)

To nie jest kwestia zgodzą się, nie zgodzą się. Projekt jest już klepnięty i koniec :) Możemy w nieskończoność tworzyć klony pierwotnej wersji, i i tak zawsze coś będzie mogło być inaczej. Pierwsze koty za płoty, może za rok na warsztat weźmiemy pilota albo marine :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oryginale nie ma lumy, jest tylko obramowanie :)

Setka ma lumę wiec to dla Guntera nie problem... Zresztą nawet bez lumy fajnie by bylo... :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mmm... marina... a mnie się marzy marina z komplikacją tygodnia roku :)

well, poczekam na razie na to dzieło. na razie potrzebuję wsparcia mojej pierwotnej chcicy na DLC, bo coś do mnie zaczyna wersja stalowa przemawiać jakby bardziej... :)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie mogąc wybrać jednego zdecydowałem się na stal i DLC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jesteśmy już z Leszkiem po rozmowach dot. zasad zamawiania limitacji.

Ustalenia te są niepodważalne, niezmienialne, przemyślane na wskroś, więc proszę o przyjęcie ich na klatę i dostosowanie się.

W dniu wczorajszym nasz kolega Marcin (stfraw) wykonał kawał dobrej roboty i podsumował nam aktywność poszczególnych forumowiczów w 5 ostatnich ankietach (przypominam, że w ankietach tych mieli oddać głos Ci co chcą limitkę nabyć)

Tabela przedstawia się następująco:

post-5518-0-16960600-1305640685_thumb.jpg

Po co nam takie podsumowanie, a no już piszę

Zapisy na zegarki zostaną przeprowadzone w dwóch turach.

Tura pierwsza:

Tylko dla osób wymienionych w tabeli powyżej (kluczem do wpisu do tabeli było uczestniczenie w przynajmniej 3 z 5 ankiet). Celem jest zagwarantowanie aktywnym uczestnikom projektu dostępności zegarka. Przy czym w pierwszej turze, będzie można zapisać się tylko na jeden konkretny zegarek z konkretnym wybranym przez siebie numerem. Co do numeracji jeśli jest dwóch chętnych na dany numer, numer ten przypada twórcy pierwszego posta. Od razu wybiaramy również wersję Stal / DLC. Pierwsza tura przewidziana na 3 dni. Do listy osób na pierwszą turę dopisujemy również DMN'a, który jest twórcą projektu dekla, a nie ma go na liście (myślę, że nie ma sprzeciwu). Jeśli zegarek w tej turze zamówi osoba z poza listy, jej zamowienie nie będzie brane pod uwagę.

Tura druga:

Dla wszystkich chętnych z poza listy, oraz co bardzo ważne dla osób z tury pierwszej, które chcę kupić drugi zegarek (limit zakupu na osobę 2 szt. - nie chcemy handlu limitką). Osoby w drugiej turze mogą wybrać zegarek z numerem, z puli pozostałej po turze pierwszej. Tura druga potrwa dłużej myślę, że około 7 dni.

O turze I i II powiadomimy na 48 h przed jej rozpoczęciem.

Przypominam, że wstępnie planujemy 50 szt. w podziale na 30 stal i 20 DLC.

Powtórzę się, ale zasady są niezmienialne. Jeśli są pytania proszę na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z czystej ciekawości... numeracja będzie 1-30 stal, 31-50 dlc? czy może numerek x będzie albo stalą albo dlc i tylko mają się zgadzać sztuki? :>

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tabela już jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z czystej ciekawości... numeracja będzie 1-30 stal, 31-50 dlc? czy może numerek x będzie albo stalą albo dlc i tylko mają się zgadzać sztuki? :>

Numeracja nie będzie zależna od koperty. Będzie od 1 do 50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.