Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec Panowie czas odkryc nasz szczytny cel. Chcemy przekazac oba numery 01/33 na aukcje dla Jasia. Sprawa prosta I chyba nie wymagajaca komentarza. Numerki wyciagamy z puli. Kto da najwiecej otrzyma od nas kod umozliwiajacy zamowienie tego numeru.

Mysle, ze nie ma sprzeciwu. :P

Lechu zalozy na bazarku odpowiednie dwa tematy. Powiedzmy jutro o 10 tak aby zaczac przed zapisamy na inne numery.

Pomysł świetny, szczerze mówiąc przyszło mi to do głowy, ale, aż się bałem coś takiego proponować.

Mam nadzieję, że odzew na licytację będzie duży :D.

Gratuluję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z aukcją genialny jak i cała reszta projektu. Brawo

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufff, zapisy jutro. Powiem Wam szczerze, że netu szukam na tej wsi od samego rana, w końcu znalazłem :P

OK, jutro będę pod netem i osobiście zamówię pierwszy zegar, drugi w drugiej turze :D

Pozdrawiam wszystkich dalekich i głębokich kniejów.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko się zgadza ale nie ma np informacjo o wodoszczelności i o GMT, a mamy SWISS... która to informacja jest oczywistą oczywistością. :P Ponadto myślałem, że napis Limited Edition Poland będzie dużo większy, a jest bardzo skromną czcionką skrojony...

Zgadzam się. Na zegarku GMT zdecydowanie powinna być informacja o GMT, najlepiej na tarczy pod 30ATM. Jakim cudem to pomineliśmy?

PS. Aukcja dla Jasia - świetny pomysł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisy odbędą się zgodnie z planem czyli jutro, na podstawie ostatnich grafik, ale zamieszczę również informacje że napisy na dekielku ulegną delikatnej kosmetyce i postaramy się usunąć z niego SWISS(mam nadzieję, że nie jest to warunek Guntera), a dodać info o GMT i ew. wodoszczelności. Kroju i wielkości czcionek już bym natomiast nie ruszał :D

Pomysł licytacji wypłynął od Łukasza i to jemu trzeba bić brawo :D Ja jedynie przyklepałem i pomogę ogarnąć tradycyjnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Łukasz BRAWO :D

Lechu-co do kroju czcionki to jest OK tylko czy nie może być trochę większa? Powiedzmy tam z 60% wielkości napisu AQUARIUS? Fajnie by było żeby polska limitacja była wyraźnie widoczna, a nie ginęła na deklu. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robimy tak, zapisy już niech ruszają, ja się postaram u Guntera załatwić trochę większy napis że limitacja z Polski

Co do GMT, to poproszę o zastosowanie napisu u dołu takiej treści:

GMT MOVEMENT SWISS MADE BY STEINHART

Myślę, że i wilk syty i owca cała :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu-co do kroju czcionki to jest OK tylko czy nie może być trochę większa? Powiedzmy tam z 60% wielkości napisu AQUARIUS? Fajnie by było żeby polska limitacja była wyraźnie widoczna, a nie ginęła na deklu. :P

Myślę, że aktualnie jest jakieś 50%, więc zmiana +10% dużo nie zmieni. Poza tym Gunter zrobił napisy na okręgu w identycznych rozmiarach. Mi się chyba podoba jak jest. Choć pewnie +10% wiele nie zmieni, natomiast chyba lepiej wygląda jak góra i dół okręgu ma taki sam rozmiar czcionki. / no chyba, że się mylę i jest inny rozmiar :D /

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Treść napisu optymalna, ale wielkości czcionki na górze bym nie zmieniał, bo możemy zaburzyć proporcje. Napisy "LIMITED EDITION POLAND" i "GMT MOVEMENT SWISS MADE BY STEINHART" powinny stanowić spójną całość biegnącą po prawie całym obwodzie dekielka. Obawiam się, że różnicowanie czcionki spowoduje mały bałaganik :P

P.s.

Mindform mnie uprzedził :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę :P

Więc napis na dole zmienimy, czcionka tej samej wielkości, pamiętajcie, że na naszym deklu pięknie będzie grało światło i cień :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na tym wszelkie zmiany bym zakończył, bo znowu zmierzamy w kierunku niepożądanym :P

Panowie- toż to czas na produkcję, a nie na projektowanie :D

Wersja jak powyżej będzie ostateczna, czyli u góry LIMITED EDITION POLAND , u dołu dla dopełnienia okręgu i uzupełnienia informacji GMT MOVEMENT SWISS MADE BY STEINHART (w tym samym stopniu pisma, żeby zagrało z napisem u góry dekla).

Więcej zmian nie możemy wprowadzić, bo grafiki do zapisów już mamy, a wersja produkcyjna może od nich odbiec w stopniu minimalnym! :D

Mały apel- nie zmieniajmy już niczego więcej, bo to do niczego nie prowadzi. Robimy zapisy na konkretny projekt, wielokrotnie już upiększany, więcej z niego wycisnąć się nie da :)

Do jutra zatem i do zobaczenia na licytacji dla Jaśka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja jak powyżej będzie ostateczna, czyli u góry LIMITED EDITION POLAND , u dołu dla dopełnienia okręgu i uzupełnienia informacji GMT MOVEMENT SWISS MADE BY STEINHART (w tym samym stopniu pisma, żeby zagrało z napisem u góry dekla).

Super. Rozumiem, że oba napisy będą się łączyły na okręgu albo będą oddzielone kropkami (tak jak ma to miejsce w pilotach Stenka)?

Acha, jeszcze jedno. Czy okrąg wokół daty na tarczy jest tego samego koloru co obramowania indeksów i wskazówek?

PS. DLC u mnie powoli przeważa :P Przy okazji - czy ktoś ma fotkę jakiejś koperty, która została wykonana w takiej samej technologii co nasza "czarna" wersja? (czy to będzie taki finish jak w Tritonie 100ATM?)

SteinhartTriton100D2L.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem , to nasze DLC będzie matowe, więc pewnie takie jak w 100 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do licytacji zapraszam :P

Ruszyła z kopyta, bo jest już pierwszy chętny z ładną kwotą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwoty już w obu są zacne, bardzo dziękuję i zachęcam do licytacji :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O której godzinie można się spodziewać zapisów?

PS. Dalej nie wiem czy stal czy dlc... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. 21 postaram się wrzucić równolegle dwa tematy zapisowe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Dominik - a Ty co bierzesz jeśli można zapytać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na szczęście na numerku nie zależy więc mam czas do środy na zastanowienie się nad wersją :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Dominik - a Ty co bierzesz jeśli można zapytać?

Marcin, ja wezmę na pewno dwa, jako pierwszy chyba stal.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesuje wyłącznie stal. Miałem kiedyś czarny zegarek (nie DLC) i po pół roku nie mogłem juz na niego patrzeć, tak mi się znudził. Tak więc nie mam żadnego dylematu-co najwyżej na jakie cyfry się przyczaić. Ze względu na podział limitacji 66/2 moja wymarzona cyfra poszła... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem za stalą, ale ostatecznie zdecydowałem się na czarnego.

Gdzieś mi się przeczytało chyba, że musi być 25 chętnych, żeby produkcja ruszyła.

Czy to obojętnie czy chętni ci będą na stal/DLC. Bo w razie malej ilości chętnych na DLC nie chciałbym niewiadomo jak długo czekać aż ruszy do produkcji.

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pisał Łukasz produkcja ruszy jak tylko uzbieramy 25 chętnych (obojętne czy stal czy DLC) i od razu zostanie wyprodukowanych 66 zegarków (po 33 dla każdej wersji). Oczywiście Ci którzy od razu zdecydują się na zapis mają możliwość powalczenia o ciekawy numerek i otrzymania zegarka w pierwszej kolejności. Zegarki z wolnymi numerami będą spokojnie czekały u Guntera, a my przyjmować będziemy zamówienia przez nawet rok, wydawać numerki umożliwiające zakup, itd. Po roku, jeśli zegarki nie sprzedadzą się, pewnie pójdą w świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na marginesie - widzieliście to?:

734845841tiefsee_30atm_1.jpg

Bardzo podobny do naszego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.