Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

@Burns,

a myślisz, że dlaczego pytam?

:rolleyes::)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odebrałem dzisiaj mojego czarnucha. Jak dla mnie jest bardzo dobrze. Mogliby trochę lepiej dopieścić bezel bo indeksy mają ostre krawędzie, ale to drobiazg. Koronka przylega idealnie do koperty z czego się cieszę :).Od razu założyłem bransoletę i tak to wygląda na nadgarstku 18,5 cm. Pozdrowienia.

dsc01608j.jpg

dsc01609tl.jpg

dsc01610n.jpg

dsc01611ni.jpg

dsc01612sf.jpg

dsc01614o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie raczej niedoróbek nie widać ! Przynajmniej w nr. 14 :). Wszystko pięknie działa a tak to wygląda :

Pudło :img6583tr.jpg a w nim dwa inne : img6587p.jpg

oddzielnie zapakowane bransolety img6589q.jpga po otwarciu TADA: img6590y.jpg

W kontakcie kolejne punkty na "+" img6595b.jpg. Po zmianie paska na coś konkretniejszego na trzęsącej się ręce:

img6597q.jpg wraca do pudła: img6598z.jpg

img6599aw.jpgimg6606c.jpgimg6609u.jpg

img6610ty.jpgimg6611wi.jpg

By feelonovich at 2012-07-05

Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie - jak na osobę po gradobiciu- jestem bardzo zadowolony.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ależ się już ślinię strasznie...

czarny kajdan wygląda bosko!

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne dzięki za każdą kolejną porcję zdjęć :) Jak dla mnie każda z nich pokazuje zegarek w innym "świetle". Patrząc na czarnucha zaczynam poważnie żałować że zdecydowałem się na stal, bo na dwa fundusze mi nie pozwalają. Może kiedyś z kimś się pomieniam i ponoszę też DLC :)

Artur - współczuję doświadczeń i tym bardziej dzięki za fotki i pierwsze wrażenia :) Koniecznie pstryknij w wolnej chwili wspólną fotkę nadgarstkowi swojemu i swojej żony - Aquarius na damskim nadgarstku to będzie ewenement na skalę światową :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie informacje do Steniego

Najbliższe wysyłki mogą nie zawierać kluczy imbusowych i bransolet. Wyszli im :)

Zostaną dosłane w przeciągu 2 tygodni.

Do mnie stalówka dotrze jutro, co prawda nie moja, ale pomacam :D

A czarnuszek zapłacony i pewnei na WED będzie :P

Co do koronki, to niestety model Triton tak może mieć :( Koronka może delikatnie ocierać przy dokręcaniu o chroniące je wypustki. Spotkałe się z tym w modelach tradycyjnych. Wiem, że żadna to pociecha, ale tak jest :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tylko 10 stron i mamy 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po 2 dniach z kawałkiem stali na reku i powiem tak ... zegarek bajka czuje się z nim świetnie ... ale fakt jak się pół życia nie nosiło nic na nadgarstki to trzeba się przystosować ... :]

a to 2 bardzo słabe zdjęcia wybaczcie jakość ...

https://www.dropbox.com/s/78peaum0gbxffa9/2012-07-03%2023.11.00.jpg

https://www.dropbox.com/s/306u04o4hmwaki0/2012-07-03%2023.11.43.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Po swoim krótkim urlopie odebrałem nr 26 w stali.

Ogólnie moje wrażenie jest więcej niż pozytywne i oceniam je na 8 w skali do 10.

Minusem jest kolor wskazówek ,który trochę zaciemna czytelnośc wskazań (szczególnie wieczorem)

Plusem jest jakość (w nie jakoś) wykonania w tej cenie.

Zegarek do mnie przemawia.

Podziękowania dla tych co tworzyli i ogarniali wszystko z pasją i przyczyli się do mego zadowolenia.

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja DLC prezentuje się bardziej harmonijnie od stalowej, niebieska koronka lepiej pasuje do całości, bezel współgra z resztą zegarka bardziej niż stalowy. Z czarną bransoletą jest moc.

Natomiast brak dodatków w wysyłanych zestawach i odstające koronki mogące "delikatnie ocierać przy dokręcaniu o chroniące je wypustki" świadczą o charakterze firmy: mała manufaktura, która nie potrafi nad wszystkim zapanować. Tylko w taki sposób można wybaczyć te niedociągnięcia. W sumie wybrnęli z tego, zapowiadając rychłe dostawy brakujących części.

Te niewielkie zegarkowe firmy mają jednak w sobie pierwiastek nieoznaczoności, zupełnie jak sędziowanie meczów piłkarskich. Nie do końca wiadomo, czy dostanie się to, co się zamówiło. Dopiero oględziny i użytkowanie dostarczą pewności. W meczu też nie do końca wiadomo, czy była bramka, czy nie. Dopiero powtórka, na spokojnie, pomaga rozstrzygnąć. Niektórzy zresztą wolą nie mieć pewności ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ale koronka "zakręca się" prawidłowo?

Daj proszę zdjęcia - także tej odstającej koronki, jeśli uda Ci się uchwycić.

Koronka zakręca się prawidłowo tylko zostaje szpara, po prostu koronka na złe wymiary. Ale skoro to znany z problem z Tritona to powinien być rozwiązany.

IMG_20120705_181629.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie chodzi o wymairy koronki bo u mnie przylega idelanie do koperty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie tyle wymiary koronki, co długość wałka, na którym jest osadzona...

nie bardzo rozumiem, czemu problem ten występuje w pojedynczych egzemplarzach, a nie we wszystkich?

Czyżby zegarki były aż tak "hand made", że wałki przycinane są ręcznie i pod wieczór wykonawcy już oko lata, więc kilka sztuk robi dłuższych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wyglada to ładnie. Jeśli jest to dla Ciebie duży mankament, ocen to sam, to radzę napisać do Łukasza i zapytać o procedurę zwrotu i naprawy egzemplarza. Nie wiem czy Łukasz to ogarnia bo limitacja robiona była poza dystrybucja ale z pewnością powie co i jak z odsyłka i reklamacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj otrzymalem stal i DLC nr 8/33 i powiem szczerze, że brak mi słów................by wyrazić zachwyt nad tymi sikorami(po prostu cudeńka). Patrzę na nie i po prostu się cieszę, że je mam. Mój dylemat stal czy DLC rozwiązałem biorąc oba i teraz gdy je mam nadal nie jestem w stanie stwierdzić który bym wybrał, są super.

Może rzeczywiście odczytanie czasu nie jest natychmiastowe, bo trzeba się przyjrzeć dokładniej, ale jakość wykonania nie budzi moich (laika) zastrzeżeń.

Może i dobrze, że nie znam się na zegarkach i nie widzę jakichś ostrych indeksów czy innych wad oczywistych dla fachowców a dzięki temu mam naprawdę super frajdę z posiadania moich pierszych nurków.

Wczoraj i dziś nosiłem, rano DLC wieczorem stal (nie mogłem się nacieszyć) i za każdym razem osoby na spotkaniach zwracały uwagę na mój nadgarstek i pytały co to za cudo.

Podsumowując:

Panowie twórcy, organizatorzy i logistycy wielkie dzięki za pracę, czas i cierpliwość przy realizacji naprawdę super projektu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@roth,

dawaj zdjęcia bliźniaków!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korci mnie żeby zajrzeć do środka, czy odkręcenie dekla narusza gwarancję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykle tak jest niestety. Poza tym możesz utracić gwarantowana wodoszczelność. Nie ruszalbym, poza tym w środku pewnie bez niespodzianek i chomika na rowerze - ot, zwykła Ecia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamyk dawaj na PW. Ja już zdjęcie Twojego posłałem do Ani.

Pisałem wcześniej o delikatnym ocieraniu koronki, nie o jej odstawaniu ;)

Łuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykle tak jest niestety. Poza tym możesz utracić gwarantowana wodoszczelność. Nie ruszalbym, poza tym w środku pewnie bez niespodzianek i chomika na rowerze - ot, zwykła Ecia ;)

Ja bym nie otwierał bez potrzeby.

niemniej przypominam, że prosiliśmy o zdjęcia dokumentacyjne mechanizmu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nr 9 w DLC melduje swoje przybycie.

po pierwszych oględzinach wszystko OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie kalendarz przeskakuje na następny dzień o 23:57...:(

Mecahnizm jest dokokładny i po jednej dobie zrobił -1 sek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamyk dawaj na PW. Ja już zdjęcie Twojego posłałem do Ani.

Pisałem wcześniej o delikatnym ocieraniu koronki, nie o jej odstawaniu ;)

Łuki

dzięki, jestem w kontakcie z Ania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie kalendarz przeskakuje na następny dzień o 23:57...:(

to akurat nie jest źle

Mecahnizm jest dokokładny i po jednej dobie zrobił -1 sek.

2892 czy 93 jest dobrym, stabilnym i dokładnym mechanizmem, także to w miarę normalne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.