Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Do ścisłego finału przeszły dwa projekty więc padają propozycje dekli do tych dwóch projektów. Żółw został już zwizualizowany więc dyskutujemy głównie o nim :) Dziś wieczorem sprawa się wyjaśni, a jutro z rana założę wątek projektowo-deklowy :) W nim każdy chętny grafik będzie mógł wrzucić swoje projekty, najlepiej minimum dwa żeby było z czego wybierać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten musisz oddać w wątku z głosowaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten musisz oddać w wątku z głosowaniem :)

nieprecyzyjnie się wyraziłem - miałem na myśli dekiel - emocje wzięły górę :)

a głos oczywiście oddałem i to na projekt konkurencyjny

znowu zagmatwałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jeszcze chcesz to możesz go zmienić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - właśnie byliśmy świadkami niezwykłego pojedynku dwóch świetnych projektów. Sami widzicie jak wyrównana była walka i w którym momencie jeden z projektów zdobył minimalną przewagę :) Jak pisałem wcześniej - wyniki są ostateczne i mam nadzieję, że zwycięski projekt spotka się z ogromnym zainteresowaniem jeśli dojdzie w końcu do realizacji :)

Dzięki Wam wszystkim za udział w ankiecie, a oto jej oficjalne podsumowanie (liczone z głosów):

1. Projekt @Lume : Leatherback - 15 głosów

2. Projekt @vcore : Caeruleus 02 GMT - 16 głosów

Zwycięzcą dogrywki zostaje projekt Caeruleus 02 GMT!

Serdeczne gratulacje dla obu grafików, bo to co stworzyliście jest MISTRZOWSKIE :) Tutaj nie widzę przegranego i wygranego, bo różnica to zaledwie jeden głos. Obaj jesteście bezkonkurencyjni!

Teraz zapraszam już do wątku projektowego w którym pobawimy się nad dekielkiem dla zwycięzcy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro znamy juz zwycięzcę to moze ustalmy motyw tego projektu I zastanowmy sie nad nazwa. Szczerze powiem, ze Caeurelus whatever do mnie nie przemawia i jezeli nie wykreuje sie jakiś konkretny motyw to ja mimo iż zegarek mi sie podoba to pasuje. Gratuluje obu projektantom. Dla Lecha niestety rózga, bo teraz tez mozna mieć wątpliwości, wygrana o włos... zazenowany jestem tez postawa tych niezdecydowanych... Jak baby.... (bez urazy). Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończmy już te wycieczki, bo nie widzę sensu ciągnięcia tego.

Ja wątpliwości nie mam.

Nazwę zegarka ustali projektant lica zegarka - tak będzie najlepiej i bez dodatkowych ankiet, które ostro się rozmnożyły. Poza tym ma to być jedna z gratyfikacji dla projektanta, który może ewentualnie podsunąć inne nazwy w projektach które przygotuje pod głosowanie. Jednak nazwa powinna być moim zdaniem integralną częścią projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Panowie jedziemy dalej, bez niepotrzebnych złośliwości :)

Stfraw ma rację, musimy dobrać motyw dekla, była propozycja meduzy i rekina, co dalej, a może, o ile Lume i Vcore się zgodzą pozostanie dekiel z żółwiem, który jest moim skromnym zdaniem świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie byłoby to idealne rozwiązanie, bo dekiel żółwiowy to majstersztyk. Ale poczekajmy też na inne projekty. Rekin wydaje się również świetnym motywem na dekiel...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Groteskowa organizacja przebiegu wyboru (o czym już nie raz pisałem). Po raz drugi rezygnuję z udziału w projekcie.

PS. Z moich obliczeń wynikało, że Leatherback przegrywa dwoma głosami, gdybym dobrze policzył, zagłosowałbym w osatniej chwili i doprowadził do remisu. No coż...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbym zrobić wszystko po swojemu, jedna - dwie ankiety, zero dyskusji, itd. Wówczas również pojawiłyby się głosy, że to groteska i kpina, bo nie szanuję zdania innych. Zrobiłem jak zrobiłem, wydaje mi się że uczciwie w stosunku do chętnych na zakup zegarka, ale również Was - grafików, bo przez sito przeszły po prostu dwa świetne projekty, a jeden z nich wyrwał zwycięski głos, ot co. Na Twoim miejscu również czułbym żal i szczerze Ci współczuję (sam głosowałem na Twój projekt, ale wymagało to głębokiego zastanowienia, bo oba mi się podobały), ale proszę przyjmij to "na klatę" i zostań do końca tego projektu, bo nie ma sensu marnować Twoich projektów dekla. Podobają się wszystkim.

Strasznie mi przykro, że w oczach kilku osób przeprowadzam ankiety w sposób groteskowy, niepoważny, niesprawiedliwy, nieprzemyślany, beznadziejny, itd. Staram się jak mogę, robię ciągle podsumowania, odpowiadam na pytania, itd. Postawcie się czasami na moim miejscu i zastanówcie czy to takie łatwe ogarnąć głosy wszystkich. A przecież nie wyfoszę się i nie rzucę tym wszystkim przez parę głosów krytyki. Co to to nie, bo zbyt fajna rzecz przejdzie nam koło nosa. Proszę o trochę wstrzemięźliwości w osądach i trochę zrozumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume już nie przesadzaj, było trochę zamieszania w temacie bo były dziesiątki pomysłów i ciężko to wszystko ogarnąć, ale uważam że koniec końców każdy zainteresowany oddał swój głos. Ja nie sądziłem że niebieski wygra, jestem wręcz zaskoczony bo ciągle był te kilka głosów do tyłu, ale co poradzić. Nie obrażaj się tylko dopracuj dekiel bo według mnie jest świetny

Od samego początku dogrywki przewidywałem swoją porażkę i nawet nie pomyślałem żeby przez to zrezygnować z udzielania się w temacie, czy to przy dopracowywaniu Twojej tarczy czy przy projektowaniu dekla, a tym bardziej nie przeszło mi przez myśl żeby z powodu przegranej się do wszystkich wypiąć. Każdy odwalił kawał dobrej roboty, i nie tylko ci którzy projektowali zegarek, ale także ci dzięki którym to wszystko trzyma się kupy i idzie do przodu, w dobrą stronę

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu szacunek za to, że masz cochones i mimo, iż pierwotnie Twój faworyt wygrał dałeś szansę wszystkim na wybór z dwóch świetnych wyrównanych projektów

Dekielek z rekinkiem byłby super. Może być bardzo dynamiczny i świetnie wpasowuje się w ten projekt. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam żalu, nie obrażam się (no trochę mam żal do siebie, że źle policzyłem głosy). Sposób prowadzenia prowadzenia projektu fatalny, żeby mieć szansę na powodzenie radzę zmienić organizatorów, może być w drodze ankiety. To wszystko ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motyw z Aquariusem był fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiem, ze Caeurelus whatever do mnie nie przemawia i jezeli nie wykreuje sie jakiś konkretny motyw to ja mimo iż zegarek mi sie podoba to pasuje.

Mam dokładnie tak samo - co prawda nie głosowałem bo nie do końca pasowały mi oba projekty to jednak wolałbym Leatherback'a - za to że był bardziej charakterny chociaż w porównaniu do tego co tutaj było wiele razy pisane i tak był wg mnie za grzeczny :) spokojnie można w sumie było tą samą wersję potraktować jakimś ostrym żółtym czy pomarańczem + czerń a małej ilości :) ciemne granaty znowu sprawią że będzie to kolejny grzeczny diver tylko większy :) przy czarnej tarczy Caeruleus będzie tak samo albo jeszcze mocniej. Pomijam że wszyscy na początku jęczeli że klubowy jest nudny i ma czarną tarczę, a jak później się śmiałem że znowu do takiego projekt dąży to po mnie pojechano i co? Znowu wygrała czarna :) Tzn nic nie mam do projektu bo jest OK ale to miał być "oczojebny i charakterny mega wakacyjny diver"...

Wskazówka minutowa jest rewelacyjna i optycznie dużo lżejsza.

No właśnie wg mnie jest zgubiona skala i tak małe wskazówki w dużej kopercie nie są najlepsze. Niemniej trzeba przyznać, że na pewno są inne i nie oklepane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam żalu, nie obrażam się (no trochę mam żal do siebie, że źle policzyłem głosy). Sposób prowadzenia prowadzenia projektu fatalny, żeby mieć szansę na powodzenie radzę zmienić organizatorów, może być w drodze ankiety. To wszystko ode mnie.

Dzięki za współpracę.

Cóż- wygranych poznać po tym w jaki sposób przegrywają.

Osobiście dotknęła mnie Twoja wypowiedź o zmianie organizatorów i wiem, że piszesz o mnie więc nie owijaj w bawełnę proszę. Jeśli oprócz Twojego głosu pojawi się kilka głosów z podobnym wnioskiem sam oddam to w Wasze ręce. Do tej pory tych głosów nie zauważałem, być może się pojawiły. Teraz czas żeby może inni się wypowiedzieli? Nie boję się głosów krytyki, o ile jest obiektywnie sprawiedliwa.

Oczywiście ciągle mam na względzie to, że Twoja wypowiedź podyktowana jest goryczą, do tej pory jakoś nie wnosiłeś o zmianę organizatora.

@Mariusz: cieszę się, że znowu na pokładzie i w związku z tym, że wygrał projekt spokojniejszy liczę na taki projekt dekla, że wszystkich zatka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no Panowie - nie kłóćcie się... nikt z nas nie organizuje takiej inicjatywy co 2'gi dzień żeby robić to super profesjonalnie. To miała być zabawa, fajna inicjatywa a nie przymus. Nie ma co się spinać :) A do wszystkiego dochodzi jeszcze fakt że wszystkim się nie dogodzi - każdy ma swoje racje i co by nie robić i tak komuś nie będzie pasowało :)

@Mariusz: cieszę się, że znowu na pokładzie i w związku z tym, że wygrał projekt spokojniejszy liczę na taki projekt dekla, że wszystkich zatka :)

Też bym tak chciał - tzn ja nie odpuściłem tematu tak po prostu tylko ostatnio mam "tour de dentysta" i chodzę od jednego do drugiego i poprawiam to co inni mi spieprzyli więc cały tydzień mnie naparza pół uzębienia wliczając w to promieniowanie z "jednego do drugiego" i zaraz idę napocząć kolejną paczkę tabletek przeciwbólowych :) więc szczerze ze smutkiem przyznam, że ostatnio nie mam głowy nawet do myślenia nad projektem - jak trochę ozdrowieję albo mi trochę przejdzie to coś podziała :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż- wygranych poznać po tym w jaki sposób przegrywają.

No niestety tak to wygląda. Żenua.

Mariusz-co do oczojebnych projektów to jak widać nie obroniły się. Także Twój świetny projekt SEAWOLF też takim nie był, a podobał się wielu osobom, w tym Tobie i mnie. :) Oddając sprawiedliwość to projekt klubowy jest jednak zdecydowanie bardziej NUDNYM niż te nasze, ze zwycięzcą na czele. Mam nadzieję, że Mariusz włączysz się w dekielek-bo masz do tego nieprzeciętny talent. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariuszu - staram się jak mogę trzymać nerwy na wodzy :) Do tej pory mi się udawało, ale lekko się poddenerwowałem - przyznaję. Nie będę już ciągnął tematu, uważam że obaj z Lume napisaliśmy co uznaliśmy za stosowne, słów nie cofam. Mogę jedynie oczekiwać słów krytyki od innych, na którą jestem przygotowany, bo to rzecz naturalna przy tego typu projekcie. Tylko ankiet żadnych organizował nie będę, pozwólcie że sam odsunę się od organizacji kiedy dojdę do wniosku że zbyt wielu osobom się nie podoba cała ta zabawa.

Życzę powrotu do zdrowia i pełni sił :) O dentyście jednak mi już nie wspominaj, bo mam fobię niemożebną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie tak samo - co prawda nie głosowałem bo nie do końca pasowały mi oba projekty to jednak wolałbym Leatherback'a - za to że był bardziej charakterny chociaż w porównaniu do tego co tutaj było wiele razy pisane i tak był wg mnie za grzeczny :) spokojnie można w sumie było tą samą wersję potraktować jakimś ostrym żółtym czy pomarańczem + czerń a małej ilości :) ciemne granaty znowu sprawią że będzie to kolejny grzeczny diver tylko większy :) przy czarnej tarczy Caeruleus będzie tak samo albo jeszcze mocniej. Pomijam że wszyscy na początku jęczeli że klubowy jest nudny i ma czarną tarczę, a jak później się śmiałem że znowu do takiego projekt dąży to po mnie pojechano i co? Znowu wygrała czarna :) Tzn nic nie mam do projektu bo jest OK ale to miał być "oczojebny i charakterny mega wakacyjny diver"...

Mariuszu zgadzam się z Tobą, ale teraz możemy projekt Vcora podkręcić i liczę na Twoją w tym pomoc :)

Ja nadal jestem za jego podkręceniem w kierunku "oczojeba". No i zmienił bym wskazówki na mocniejsze, może po prostu dopasowa kolorystycznie oryginalne wskazówki Tritona ? albo wykorzystać wzór wskazówek z Seawolfa, o ile Mariuszu nie masz nic przeciwko ?

Lechu, bo się już pogubiłem, w którym wątku dopracowujemy finalny projekt tarczy ?

Vcor proszę nadaj jakiś temat dekla, w żółwiu był on oczywisty, ale przy Twoim projekcie trudno wyczuć :) :)

Co Cię zainspirowało do projektu, ryba paszczak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nadal jestem za jego podkręceniem w kierunku "oczojeba".

Tylko bez przeginki bo będzie potrzebna kolejna ankieta, czy nadal chcesz projekt po zmianach. :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było trochę zamieszania.. ale zmiana organizatorów nie wchodzi jak dla mnie w grę.

Byłem pewien, że wygra żółw.. :) Tak jak już pisałem 3 projekty mi się podobały i każdy z nich jest wart realizacji.

Teraz dekiel i róbmy zapisy :)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.