Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak po zapisach będzie za mało chętnych.. to o ile mod pozwoli.. można wstawić w dziale sprzedam posta. Niemniej mam nadzieje, że nie będzie takiej potrzeby. ;)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, tytan też Cie uczula? A DLC?;-(

Pozostaje wiec tylko pasek a'la Depeche Mode... ;)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prowokacyjnie i propozycjnie - napis na deklu - Tempus nostrum est (czas należy do nas).

No i żółwik. Pełen odjazd :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A numer limitacji gdzie robimy na deklu czy na boku koperty?

Na boku koperty będzie chyba taniej i ciekawiej moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysły @LAIK i @Black_SRT świetne! :lol: Podoba mi się numer limitacji bity na boku koperty.

Na poprzedniej stronie pojawiły się wątpliwości dot. głosowania i potwierdzania głosów postem. Jestem za utrzymaniem potwierdzeń, są bardziej wiążące, tak mi się zdaje. Pozostaniemy przy takim trybie zliczania głosów i jedyne co możemy zrobić to podesłać PM do ludzi którzy głosu swojego nie potwierdzili, aby czym prędzej naprawili ten haniebny błąd :lol: (dzięki za pomysł Gludek :lol: )

Oczywiście jeśli będzie remis to zorganizuję szybką dogrywkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wraca pytanie, czy robimy numereację każdego modelu, czy tylko napiszemy, że limitacja x sztuk ?

Ja jestem za drugim rozwiązaniem, nikt nie poczuje się pokszywdzony

Co myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co w takim razie z gratyfikacją dla grafików polegającą na wyborze numeru w limitacji? Kiedyś rzeczywiście odeszliśmy od numerów w limitacji, byłoby "po równo". Ale fajnie jest mieć jakąś tam cegiełkę w edycji limitowanej więc optowałbym za losowaniem numerów (sparowanie w jakimś prostym programie nicku z numerem limitacji i po problemie). Do puli nie wszedłby numer specjalny/numery specjalne, które wcześniej zarezerwowaliby graficy.

Możemy też całkowicie zrezygnować z numeracji w obrębie limitacji - będzie na pewno taniej, bo nie trzeba przestawiać matrycy przy każdym egzemplarzu. Ale to nie pozwoli na wynagrodzenie numerem naszych designerów.

Ja mimo wszystko byłbym za numeracją w limitacji, ale taką losowaną, żeby nie było przepychanek przy zapisach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy można gdzieś w Warszawie lub Lublinie zobaczyć/przymierzyć Tritona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy można gdzieś w Warszawie lub Lublinie zobaczyć/przymierzyć Tritona?

Raczej nigdzie w Polsce. Ewentualnie znalazłoby się kilku forumowiczów posiadających ten zegarek.

Ja równeż jestem za numeracją w limitacji, najlepiej losową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wraca pytanie, czy robimy numereację każdego modelu, czy tylko napiszemy, że limitacja x sztuk ?

Ja jestem za drugim rozwiązaniem, nikt nie poczuje się pokszywdzony

Co myślicie ?

a ja sobie tak wymyśliłem- gdyby zamiast numeracji/ limitacji na deklu dać np. nazwę projektu lub nick projektanta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa jest już na tarczy a ja nawet na swoim projekcie nie zaproponowałbym swojego nick'a czy to na deklu czy na boku koperty bo nie ma to sensu - komu będzie zależało na noszeniu zegarka z np dajmy na to moim nick'iem? :lol: Ja obstaję za oznaczeniem limitacji (czy to ogólnie ile sztuk czy konkretny numer) na boku koperty. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nazwy to na pewno powinna znaleźć się na deklu, co do nazwy na tarczy, to jak dla mnie może ale nie musi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zacznijcie pomału rzucać różne pomysły odnośnie dekla, zawsze będzie można już coś zrobić :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nigdzie w Polsce. Ewentualnie znalazłoby się kilku forumowiczów posiadających ten zegarek.

Tritona dostał właśnie kolega z sąsiedniego forum, zdążyłem go już poprosić o dobre zdjęcia nadgarstkowe pod różnymi kątami, parę słów o ergonomii i ogólne wrażenia posiadacza 17-centymetrowego nadgarstka :lol: Dziś do wieczora powinniśmy mieć już jakieś info. Postaram się je umieścić w pierwszym poście, jeśli się zmieści.

A co do limitacji to poprosimy o to by pojawiła się na boku koperty i zawierała numer w limitacji (który będzie losowany).

Nazwa modelu powinna znaleźć się tam gdzie przewiduje zwycięski projekt + z tyłu, na deklu, jeśli będzie współgrała z projektem dekla :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do losowania numeru.. to mi się to średnio podoba... liczyłem na konkretny numer, w razie uprzedzenia pewnie jakiś bym wybrał.

Czemu nie możemy zrobić zapisów, kto pierwszy ten lepszy? (oczywiście zakładam jakąś rezerwację np. dla grafików)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi dobrymi to Lechu nie przesadzaj :lol:. Zdjęcia zrobiłem dziś komórką stojąc w korku, ale widać, jak leży na moim 16,5cm nadgarstku. Pamiętajmy też, że są nadgarstki o różnym kształcie, mój jest nieco, hmmm, spłaszczony :lol:

Zegarek mam od wczoraj, kupiłem go w poniedziałek rano na stronie Steinharta, z obsługi jestem b. zadowolony, korespondowała ze mną m. in. p. Anna, która chyba jest członkiem forum, jako Doradca Steinhart Watches. Niniejszym bardzo dziękuję p. Annie i całej ekipie SW.

Pierwsze wrażenia: świetny zegarek, na nadgarstku leży idealnie, no chyba, że ktoś lubi ściśle przylegające do ręki dekle. W Tritonie dekiel jest nieco wypukły, przez co uszy nie przylegają do ręki a sam zegarek nieco odstaje. Mi to nie przeszkadza :) .. Do wymiany imo pasek, mi nie podszedł, wykonany jest ze skóry połączonej z gumą i ciągnie kurz jak odkurzacz, co zresztą pewnie widać na niektórych ze zdjęć. Klamra Pre-V, skręcana, pójdzie do nowego paska .. A nowy pasek już nad Atlantykiem ..

Zegarek starannie wykonany, nie znalazłem jakiś niedoróbek, fuszerek itp. Ale zastrzegam, że pod lupą go nie oglądałem .. :lol::P

W sieci jest mnóstwo zdjęć tego zegarka, ściągnąłem sobie chyba ok. setki, żeby utwierdzić się w słuszności dokonanego wyboru.

Krótko: polecam zdecydowanie.

post-28348-0-12931800-1331830163.jpgdsc01355o.jpgdsc01357hr.jpgdsc01359q.jpgdsc01361h.jpgdsc01362hm.jpgdsc01370ww.jpgdsc01371ly.jpgdsc01372d.jpgdsc01374kh.jpgdsc01376d.jpgdsc01379i.jpgdsc01381f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za oznaczeniem ilości egzemplarzy w limitacji, będzie najmniej organizacji i kwasów. Lepiej koncentrować się na innych rzeczach. No, ewentualnie można oznaczyć odrębnie tylko numer 1 lub 2 dla projektanta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyliśmy na początku, że cały temat edycji limitowanej chcielibyśmy przeprowadzić w atmosferze fajnej zabawy i tak, żeby każdy miał coś do powiedzenia oraz równe szanse wpłynięcia na kształt ostateczny naszego zegarka (śmierdzi trochę socjalizmem :lol: ). Dlatego nie chcę "przepychanki" przy zapisach na numery w limitacji i ciągłego edytowania listy chętnych, "bo ktoś wpisał się minutę szybciej". No i nie chciałbym, żeby wyszło jakimś cudem, że byli przy zapisach "równi i równiejsi", bo takowych tutaj nie było od początku :lol:

Poza tym to kolejna zwłoka, bo na zapisy kilka dni trzeba będzie poświęcić. Dodatkowej robocie mówię NIE :lol: Sporo innych rzeczy do zrobienia mamy :)

Ale jeśli więcej osób się upiera na zapisy to walcie :)

Tomku - serdeczne dzięki za rewiu :P Jak będę miał chwilę to pozwolę sobie wrzucić Twoje fotki i opis do pierwszego posta tego tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu, możesz dowolnie dysponować powyższymi zdjęciami .. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że przenosisz na mnie majątkowe prawa autorskie :lol: Dzięki - już skorzystałem nawet w poście inicjującym ten cały cyrk :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO - limitacja tak, numery nie. Co to wogole za tekst: "kto pierwszy ten lepszy"???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek, masz rację.

Teraz czas na ostateczny wybór (kurczę, mam nadzieję, że przejdzie jeden z modeli, które gotów jestem chętnie nabyć, bo emocjonalnie związałem się już z tym całym projektem, ale nie wszyscy kandydaci, choć ciekawi, mi pasują) oraz dekiel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numeracja powinna być. Bok koperty to fajny pomysł. Nie chciałbym losowania numerów-wolę żeby mozna było je sobie w którymś momencie rezerwować.

Lechu, Łukasz-wyślecie PM do osób, które nie potwierdziły postem swoich głosów?!:lol:

Fajnie by było po niedzielnym rozstrzygnięciu od powniedziałku wziąć się za dekiel i domykać projekt możliwie szybko. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekielek to coś w stylu takiego Planet ołszyna?

Omega-Seamaster-Planet-Ocean4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.