Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Kolegę Rojewskiego zweryfikuje zakup. Jak nie kupi to ma przerąbane na forum.

:);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówie nie ;)

Aczkolwiek mój faworyt już dawno odpadł.

Jak i mój - mi sie podobał Kapitan a potem SeaWolf ale z tego projektu myślę, że też wyciśniemy zacnego divera :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtuś- jeśli to wypali to i tak zmiecie wszystkie divery w promieniu 1 000km ;) Chciałbym już taki czołg na rękę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre wpisy poniżej krytyki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pewien, że gdyby Mariusz zaprezentował Seawolfa w bardziej ostrej wersji kolorystycznej, zyskałby łatwo brakujące głosy.

Ale przecież były takie wersje - np niebiesko pomarańczowa... tylko były w wątku bo pisało wyraźnie, że w ankiecie jest jedna wersja ogólna i nie głosujemy na kolor tylko na projekt bo kolory były w wątkach projektowych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ja to brałem pod uwagę np:-) Jak pomyślę sobie o tym pomarańczowo-niebieski SeaWolfie to... Mniód :);)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co? Dogryweczka? :)

(sory, musiałem ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na szybko propozycje nazwy nie związane na razie z wizerunkiem dekla

Cyklop, nimfy Kalipso Dafne, Orfeusz, hektor, Hefajstos - bóg ognia, opiekun kowali, rękodzielników, atrybuty: młot, obcęg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ksylo, raczej chyba coś z morzem, oceanami, nurkowaniem

Może Syrena

mermaid_black.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nazwami chyba trzeba będzie poczekać, aż wyklaruje się kompletny projekt, bo to od niego w głównej mierze zależy nazwa.

Ale już teraz podoba mi się Hefajstos - niesie ze sobą kawał siły, podobnie jak Triton ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu ale co ma bóg ognia do divera ?

Z nazwami nie możemy czekać, bo dekiel ściśle powiązany jest z nazwą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt- nie ma związku ;) Ale skojarzył mi się mocarnie.

Moim zdaniem istotniejszą kwestią jest jednak projekt wizualny, a dopiero później nazwa, która ściśle będzie się z nim wiązała. Popatrz - spodobał nam się dekiel z Aquariusem. Taka ma być nazwa? A jeśli spodoba się kolejny i następny, powiedzmy z rekinem lub płetwalem? Co wtedy?

Wydaje mi się, że nazwą ograniczymy sobie i grafikom pole do popisu...

Nie wiem jak miałby wyglądać wybór nazwy bez "zatwierdzonego", ostatecznego projektu. Macie jakieś sugestie?

Póki co zostańmy w klimatach morsko-wodnych, wrzucajmy sugestie dot. dekla, tarczy. Jak wyklaruje się jakiś projekt ostateczny to pomyślimy nad nazwą. Oczywiście jeśli Vcore wyrazi na to zgodę, ponieważ on jest pierwszą osobą która o nazwie może zdecydować.

Może być Łukaszu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nazwy, to jako, że jest powiązana z deklem, to pewnie wyjdzie sama przy projektowaniu dekla właśnie. jak wygra AQUARIUS to nie nazwiemy zegarka REKIN.

Nazwy trzeba proponować w wątku dekla i tam graficy poszukają dla siebie inspiracji ;)

Jak ktoś zrobi kosmicznego PŁETWALA na dekiel to zegar nazwiemy np:

Balaenoptera musculus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, z tym się zgadzam (projekt dekla = nazwa) i wprowadzę modyfikacje do planu działania, tak żeby nie było już dyskusji o nazwie i kolejnej ankiety. Ułatwi to sprawę i powinno być logicznie.

Aktualny plan działania (jeszcze do modyfikacji):

1. Od 01.04.2011 do 07.04.2011 pracujemy równocześnie nad projektem dekla i podkręceniem projektu tarczy Vcore'a.

Dekiel:

W projektowaniu dekla wziąć udział może każdy chętny grafik, motywem przewodnim ma być zwierz wodny (ale jeśli ktoś na coś genialnego trafi to również projekt wejdzie do ankiety).

Nazwa będzie ściśle związana z projektem dekla, będzie nawiązywała lub opisywała to co się na nim znajdzie. O tym decyduje projektant dekla i fajnie by było żeby była widoczna.

Ze słów Vcore'a wynika, że jest mu raczej obojętna nazwa dla zegarka dlatego też tą kwestię przejmie projektant dekla. Jeśli jest inaczej, daj Vcore znać na PM.

"Podkręcenie tarczy":

Jak zaznaczałem w ankiecie dot. tarczy głosujemy na ogólny projekt, wersję kolorystyczną i szczegóły(w tym kolor) zostawiamy do przedyskutowania.

a) w grę wchodzi przeprojektowanie wskazówek, ich koloru i kształtu,

b ) nasycenia koloru niebieskiego lub dodania go na innych elementach tarczy lub bezela

c) zaproponowanie innej wersji kolorystycznej tarczy (ale ma to być integralny projekt, bez zmiany kształtu elementów)

d) NIE RUSZAMY KSZTAŁTU ELEMENTÓW TARCZY, INDEKSÓW, ZNACZNIKÓW NA BEZELU - OGÓLNY DESIGN MA POZOSTAĆ NIENARUSZONY.

Propozycje zmian wrzucamy do wątku projektowego Vcore'a.

2. Po zamknięciu projektów wszystkie trafiają do ankiet (07.04.2011). Jedna ankieta dla wyboru "podkręconej tarczy", druga dla wyboru dekla.

Dekle do ankiety wybierają ich twórcy, mają to być wersje ostateczne, w których nie będziemy już nic modyfikować(w tym wielkości napisów, ich treści, itp.). Czas i miejsce na to jest w wątku deklowym.

Ilość projektów w ankiecie zależy od zainteresowania i nadesłanych mi na PM projektów.

Tarcze do ankiety wybiera Vcore (również jeśli nie są w pełni jego autorstwa) i nadsyła mi je na PM. Nie więcej jednak niż 3.

Wyniki ankiet są wiążące i nie podlegają dyskusji. Dogrywki na tym etapie nie będzie, chyba głosy rozłożą się idealnie równo.

Ankieta nie odbędzie się jeśli żaden projekt nie trafi na moją skrzynkę PM. Wtedy do realizacji pójdzie projekt wyjściowy.

Ankiety potrwają do końca tygodnia, czyli do 10.04.2011.

5. Zaraz po wyłonieniu projektu ostatecznego, Łukasz wyśle materiały do Steinharta i zapyta o wycenę, czas realizacji, sposoby i terminy płatności, formy wysyłki, itd.

6. Kiedy otrzymamy te informacje, założę "wątek deklaracyjny" i będę prosił o jasne deklaracje i zapisy na zegarek osób, które są zdecydowane na zakup.

Zapoznajcie się, na chłodno.

Macie jakieś sugestie? Walcie śmiało, do niedzieli będę modyfikował plan, później wchodzi w życie i nie odchodzimy od niego ani na krok.

PS. Zapomniałem jeszcze o kwestii numeracji w limitacji. Ankieta również się pojawi. Osobiście jestem za numeracją modeli, ale powinny one być losowane, aby uniknąć przepychanek i dodatkowej roboty. Vcore i projektant dekla będą mieli prawo rezerwacji numerów (może pierwszy i ostatni?), mam nadzieję że się nie pobiją ;) Chciałbym żeby były bite na boku zegarka oraz na deklu. Taka moja sugestia, ale ankieta będzie również, a w niej opcje:

1. Ogólna liczba zegarków w limitacji

2. Ogólna liczba zegarków w limitacji + numer indywidualny wybrany losowaniem

3. Ogólna liczba zegarków w limitacji + numer indywidualny w drodze zapisu

4. Całkowity brak numeracji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

To już kwiecień Lechu, nie marzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt, który mi się spodobał, nie otrzymał w drugiej ankiecie większości głosów więc nie deklaruję już chęci zakupu.

Życzę Wam pomyślego zakończenia projektu bo zabawa super, i zegarki będą na pewno wyjątkowe ;)

Gratuluję kolegom pomysłowości i byle konsekwentnie do końca, Powodzenia!

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@xylog: racja ;) Dzięki za czujność :)

@TeJot: dzięki za info, mimo wszystko mam nadzieję, że zainteresuje Cię finalny projekt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu_wroc,

będę śledził wątek, jak znów rozbudzi moje zainteresowanie to kto wie ;)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wrócimy do pomysłu z limitacją na boku koperty? To zwolniłoby nieco miejsca na samym deklu...

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W związku z tym, że w wątku projektowym dekla pojawiły się sugestie dot. skrócenia czasu jaki poświęcimy projektowaniu dekla chciałem tutaj zapytać (głównie grafików) czy są za czy przeciw, bo to głównie od Was zależy tak naprawdę. Macie swoje zajęcia, pracę, rodzinę, itd. i nie wiem ile macie czasu na projektowanie dla nas.

Jak pisałem przy planie działania, do niedzieli jest czas na jego modyfikacje i takie sugestie należy do tego czasu wnosić.

To jak? Przyspieszamy prace nad deklem i tarczą, dając sobie czas na finalne projekty powiedzmy do wtorku lub środy? ;)

(poniedziałek to chyba za szybko mimo wszystko...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie graficy - proszę, dajcie znać ile czasu potrzebujecie na zrobienie paru projektów dekla?

Plan zakłada, że czas na to mamy do 10 kwietnia, ale nie wiem czy to nie za dużo i czy się nie będziemy nudzić...z drugiej strony ten czas potrzebny jest również na kompletne dopracowanie projektu, bo ten nie będzie już poddawany żadnym modyfikacjom, ew. wrzuci się na niego limitację lub ją usunie (to po ankiecie jej dotyczącej).

Ja mimo wszystko poszedłbym kompromisem czyli skrócił czas, ale nie do początku tygodnia tylko do czwartku i w czwartek również zorganizował ankietę, a właściwie dwie- dekiel i wersja tarczy. Pozwoli to i na zrobienie kilku dodatkowych projektów (choć jak dla mnie może zostać Aquarius :) ) i na ich dopracowanie. Jeśli są sprzeciwy to walcie śmiało :)

Jeśli nie to wrzucam to w plan i od jutra realizujemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankiety pojawią się jutro z rana, czekam na mały pakiet od jednego z grafików, który ma dotrzeć dziś późną nocą. Jutro po 8.00 pojawią się ankiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby w pakiecie były jakieś fajne dekle, bo w chwili obecnej najlepiej by było chyba zamówić po prostu dekiel fabryczny ;)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.