Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

RCDEVIL

Pytanie o EMPARIO ARMANI AR0264

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak można rozpoznać autentyczność zegarka EMPARIO ARMANI AR0264 dostałem taki właśnie zegarek od znajomego i chciałbym sprawdzić czy jest oryginalny.I czy w ogóle są podróbki takich zegarków? Nie mam nic oprócz tego zegarka żadnego pudełka itp. Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki Emporio Armani mówiąc oględnie nie cieszą się na tym Forum zbyt dużą popularnością...Co do podrabiania, to oczywiście zegarki te są podrabiane i to dość intensywnie, w sieci aż roi się od podrób Armaniego.

W kwestii oryginalności Twojego zegarka - najlepiej porównać z oryginałem jakość wykonania, zgodność detali itp. Jeżeli nie masz możliwości obejrzenia oryginału na żywo, możesz porównać z dobrymi zdjęciami oryginału. W przypadku słabych podrób różnicę zobaczysz od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz też jeśli będzie możliwość u dealera Armaniego zapytać czy Ci sprawdzą ten model.

Ewentualnie porób zdjęcia, i wystaw tutaj to może się uda Ci pomóc rozwiać wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak go otwarłem to na pokrywce pisze OPI CHINA 25070933 te china to raczej jest podróbka:/?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co na Armanim powinno pisać ... ale to china to chyba nic dobrego ni wróży ... ale jak się da zapodaj foty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak go otwarłem to na pokrywce pisze OPI CHINA 25070933 te china to raczej jest podróbka:/?

A co jest napisane na mechanizmie?

Fotki coś nie halo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznę od odpowiedzi na Twoje pytanie:

.I czy w ogóle są podróbki takich zegarków?

Multum. W końcu atrakcyjność (wątpliwa dla większości kolegów z forum) wynika z wyglądu i logo - a to najłatwiej podrobić.

Co do zdjęć - cóż... Faktycznie EA ma taki model, w tym który oglądałem dekiel wygląda nieco inaczej (mniejsze logo itp) ale być może to zmieniało się w czasie - nie pamiętam. W środku powinna być Ronda albo Citizen (miyota), choć biorąc pod uwagę ich ceny, to i w fejku mogą być..

Czy środek tarczy jest "gliszowany"? W sensie kratka tak w centralnej części..

Obawiam się, że Twoich wątpliwości nie rozwieję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu wykonawca mógł być chiński. Armani to nie jest firma zegarkowa zajmująca się produkcją zegarków w określonym kraju. Ta firma w ogóle nie zajmuje się produkcją zegarków, tylko zleca wykonanie zegarków firmom zewnętrznym... w różnych krajach, w tym również w Chinach.

W życiu nie widziałem żeby Chińczycy na podróbce napisali China :) więc jest to prawdopodobnie oryginalny chiński Armani :)

Poza tym zegarek jest raczej niewielkiej wartości, więc oryginał czy podróbka, niewielka różnica :D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym mechanizmie pisze Ronda, Paris i coś jeszcze ale nie mam lupy żeby dokładnie zobaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

dowiedz sie od znajomego gdzie go kupił i czy miał certyfikat..zdjecietego kartonika masz odemnie na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety się nie dowiem bo zmarł, ale był adwokatem więc wątpię że kupił na bazarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W życiu nie widziałem żeby Chińczycy na podróbce napisali China :)

Ten argument mnie przekonuje :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze ma kartonik i certyfikat to raczej o niczym nie swiadczy i to zaden problem dla cwaniaczkow ktorzy sprzedaja podrobki , wystarczy zobaczyc na alle... np na prc200 . Z tego co zauwazylem to najwiecej na allegro sprzedaje sie wlasnie tissotow i armanich, wiec skoro jest duzy popyt to i podaz podrobek pewnie tez spora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstydzą się? :)

To nie jest kwestia wstydu, tylko kwestia natury podróbki. Jeśli dajmy na to, jakiś polski fałszerz podrabia banknot dolarowy, to nie napisze na nim "Narodowy Bank Polski", tylko napisze to co tam na amerykańskim jest "The Department coścośtam...". Nie dlatego że się wstydzi, tylko po to żeby oszustwo miało jakiś sens :mellow:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest raczej oczywiste. Na końcu mojego pytania(raczej retorycznego :mellow: ) było takie oto przymrużone oczko :) .

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy oryginał, czy podróbka - jeden szajs ; oba robione w chinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.