Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vcore

Edycja limitowana STEINHART - vcore

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

jeżeli można włączę się w dyskusję. Uwązam, że stonowany zegarek jest b. ładny, tzn wersja bez pomarańczowych indeksów. Piszę się na taki zegarek, ale czy koronaka musi być niebieska? Srebrna jest ładniejsza - moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trójząb faktycznie nie pasuje. Natomiast pomarańczowe indeksy są chyba fajne. Przyjrzę się temu jeszcze wieczorem :P

btw.

@stfraw o jakich czerwonych indeksach mowa ? ;)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się kolejny raz powtórzę. Możesz zrobić wersję z intensywnie czerwonymi elementami, które teraz są koralowe. Mam wrażenie, że na żywca ten koralowy wyjdzie jak wyblaknięty pomarańczowy. Wrzuć proszę też niebiesku napis AQUARIUS na tarczę (taka czcionka jak w projekcie dekielka). Na bezeli też lumę dla 15,30 i 45. ;) Obramowanie wskazówek i indeksów srebrne też powinna dobrze wpłynąć na projekt. :P

Vcore-mogę prosić o pokazanie wersji jak wyżej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, pokolorowanie go wpłyneło na plus :blink:

Co do wskazówki to faktycznie zwykły grot z lumą lepszy, więc może trójząb dać na końcu sekundy ?

Vcor a możesz pokazać jak on świeci w wersji standard i kolorowej ?

Jestem za lumą na bezelu jak sugeruje gludek, też może pomarańczową :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi te pomarańczowe indeksy również nie leżą. W realu nie będzie nawet połowy tego efektu co na wizualce :/ Trójząb może spokojnie zostać, fajnie wygląda imo. Ale luma pomarańczowa na indeksach byłaby baaardzo wskazana :blink:

Mimo wszystko wg planu będzie ankieta dot. wyboru, żeby nikt nie zarzucił mi później nie trzymania się planu :blink:

Wystartuje równo z ankietą deklową i potrwają kilka dni, ale niezbyt długo, żeby w końcu wyłonić zwycięską wizualkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem im wiecej kolorów tym gorzej. Kolorowy już jest fabrycznie i nie bardzo mi to leży...im więcej naćkane tym szybciej się nudzi. Pierwotne wersje Vcore są bardzo dobre. Zastanawiałem się jedynie czy nie wyprostować indeksów ( normalne prostokąty) i nie pogrubić wskazówek ( takie jakie ma Marinemaster były by porządane :blink: ) ale to tylko takie moje kombinacje....projekt jest bardzo Ok i bez zmian może przejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trójząb jak juz to tylko na krótszym końcu sekundy będzie pasował... Luma na bezelu - owszem, owszem, wskazana...

Mimo, że chciałem z pomarańczkiem to teraz sam nie wiem... Tak czy siak na "6" nadal jest dla mnie dziura - mógłyś spróbowac otoczke daty zrobić jak w Triton 100ATM (czyli w lumie białej dla stonowanej wersji i pomarańczowej dla ostrzejszej)?

Jeden jeszcze akcencik - może grot GMT w kolorze sekundowej?

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi te pomarańczowe indeksy również nie leżą. W realu nie będzie nawet połowy tego efektu co na wizualce :/ ........ Ale luma pomarańczowa na indeksach byłaby baaardzo wskazana :P

To w końcu jak z tymi indeksami chcesz?? :blink: :blink:

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bezelu miało być :blink:

Indeksy na tarczy niebieskie, a na bezelu pomarańczowe :blink: Byłoby odwrotnie niż w 1000-metrowcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zastosować oryginalne indeksy od Tritona 30 ATM ? ifaktycznie datę zrobić jak w Tritonie 100 ATM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Tritona 30ATM wziąłbym wskazówki godzinowa i minutową i obramowanie indeksów, ale same indeksy w naszym projekcie są większe i moim zdaniem ładniejsze. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw.

@stfraw o jakich czerwonych indeksach mowa ? :blink:

Miałem na myśli pomarańczowe :blink: Dajmy spokoj z jakimiś radykalnymi zmianami kolorystycznymi tarczy. IMHO ta wersja która wygrała jest juz bardzo dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"2. Po zamknięciu projektów wszystkie trafiają do ankiet (07.04.2011). Jedna ankieta dla wyboru "podkręconej tarczy", druga dla wyboru dekla.

Dekle do ankiety wybierają ich twórcy, mają to być wersje ostateczne, w których nie będziemy już nic modyfikować(w tym wielkości napisów, ich treści, itp.). Czas i miejsce na to jest w wątku deklowym.

Ilość projektów w ankiecie zależy od zainteresowania i nadesłanych mi na PM projektów.

Tarcze do ankiety wybiera Vcore (również jeśli nie są w pełni jego autorstwa) i nadsyła mi je na PM. Nie więcej jednak niż 3.

Wyniki ankiet są wiążące i nie podlegają dyskusji. Dogrywki na tym etapie nie będzie, chyba głosy rozłożą się idealnie równo.

Ankieta nie odbędzie się jeśli żaden projekt nie trafi na moją skrzynkę PM. Wtedy do realizacji pójdzie projekt wyjściowy. "

Mi również najbardziej odpowiada projekt podstawowy (+ ew. pomarańczowa luma na bezelu), ale jeśli vcore zdecyduje się na przesłanie mi innych wersji (zgodnie z planem realizacji) to będę musiał tą ankietę zrealizować.

@vcore- jeśli uznasz, że projekty warte są przegłosowania i wyboru spośród nich najlepszego prześlij mi do jutra, do 20.00 wybrane wizualizacje :blink: Do tej pory nie ma zbyt wielkiej grupy osób, którym modyfikacje się spodobały, ale kto wie co pokaże ankieta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Tritona 30ATM wziąłbym wskazówki godzinowa i minutową i obramowanie indeksów, ale same indeksy w naszym projekcie są większe i moim zdaniem ładniejsze. :blink:

+1 :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu-trzymaj terminy w ryzach bo jak to się jeszcze trochę przeciągnie to będzie d... a nie zegarek. Część grafików się wypięła jak ich projekty nie wygrały, a pozostali mają aktywność coraz słabszą. Raz dwa róbmy ankiety i próbujmy znaleźć 25 chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Terminy są jak najbardziej "w ryzach" :blink: Tj, wszystko zgodnie z planem i jutro wieczorem robię dwie ostatnie, główne ankiety, które pozwolą wybrać finalny projekt całości. W następnym tygodniu wysyłamy to do Guntera, czekamy na wycenę i robię listę chętnych, tj. zapisy :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-30462-0-09440300-1331833291.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy komplecik :) Pędzę robić ankietę, podeślij tylko dekielki do wyboru ;)

A wyszło świetnie! Dobra robota i dzięki za zarwaną noc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-25904-0-46621700-1331833304.jpg

Moim zdaniem bomba. Mimo wszystko moim zdaniem napis AQUARIUS może niebieski, a Steinhart czerwony ewentualnie srebrny. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza już jest w ankiecie więc ew. modyfikacje (właśnie taka drobnica jak kolor napisu) to w przyszlym tygodniu ;)

A teraz proszę do ankiet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankietę zaliczyłem w pierwszej kolejności ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem, widziałem ;) Pewnie spania nie miałeś i czekaleś całą noc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az tak to nie. Ale nie zaprzeczam, że mam nadzieję na szczęśliwy finał tej wielotygodniowej pracy nad projektem. ;)

Lechu-ankiety z tarcza nie można podpiąć wyżej w dziale-bo nie każdy ją może znajdzie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kilku postach po pierwszej turze pojawiły się zarzuty, że zwycięzca ma za mało lumy na wskazówkach, pomimo że minutowa była rewelacyjna. W związku z tym w obecnej wersji jeszcze zmniejszono lumę ażurując świetną pierwotnie wskazówkę minutową. Nie wiem, jakie macie doświadczenia z ażurowymi wskazówkami, ale ja mam i wiem, że niezależnie od ilości lumy w ciemności są kompletnie nieczytelne. Chciałem powalczyć o nieażurowaną wskazówkę godzinową, ale teraz ręce mi opadły...Co z tego, że może i ładne (choć nie bardzo), skoro kompletnie niefunkcjonalne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.