Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Breslauer1975

Kienzle z werkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów i od razu chylę czoła dla wiedzy którą posiadacie. Jestem zupełnym laikiem i parweniuszem jeśli chodzi o zegarki, chodz troszeczkę przez internet się otarłem i cosik tam błysnęło. Muszę jednak przyznać że zegarki nigdy nie były mi obce lub obojętne. Zostałem przez przypadek posiadaczem zegarka marki Kinzle z werkiem typu 51/b0 oraz z na werku osobno sygnaturą xp (jak windows:). Proszę Was o wszystkie dane, informacje , wiedzę na temat tego zegarka. Z góry dziękuję. Był bym również wdzięczny za adresy zegarmistrza , firmy które przywrócą dawną świetność zegarkowi(rozsądna kwota), ma nieoryginalną koronkę oraz szkiełko (fe i fuj plastykowe)jak również wyregulują mechanizm tzn. oczyszczą, zakonserwują itp. Pozdrawiam fanów starych zegarków.

post-36460-0-19693400-1300131150_thumb.jpg

post-36460-0-96875300-1300131160_thumb.jpg

post-36460-0-73270500-1300131171_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do przywracania do świetności liczyłbym tylko na znajomych.... Zegarek, aczkolwiek bardzo ładny stylistycznie, jest mizernej klasy i efekty remontu (a koszt nie będzie niski) mogą nie być zbyt długotrwałe.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje! Tą stronkę już przeglądałem wcześniej. Szukam troszeczkę więcej. Pozdrawiam.

Prosiłbym o przybliżone koszty remontu. Jestem zauroczony zegarkiem i prosiłbym wszystkie info na jego temat. Pozdrawiam.

Wiem że jestem tylko laikiem i amatorkiem ale ten zegareczek pomijając klasę (dla mnie nie ważną) zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Będę wdzięczny dla każdego kto pomoże mi odzyskać dawną świetność i historie tego zegarka.

Mod. edit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zauroczony zegarkiem i prosiłbym wszystkie info na jego temat.

To znaczy co jeszcze... konkretnie?

Był bym również wdzięczny za adresy zegarmistrza , firmy które przywrócą dawną świetność zegarkowi(rozsądna kwota),

Dla zegarki typu "buksiak" bezkamieniowego, z wychwytem kołkowym, to w zasadzie żadna kwota nie jest rozsądna, bo czyszczenie, smarowanie i regulacja wyniesie tyle co kosztuje cały zegarek, czyli kilkadziesiąt złotych, a zależnie od zużycia wyniki takiej konserwacji mogą być mizerne.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że to buksiak ale ma to coś!!! Mogę dać nawet dwie stówki byle był "orginal" i świecił;) A adresów może być i 1000 byle by master zrobił piękną pracę. No i historia zegarka bardzo mnie kręci :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

We Wrocku jest kilka miejsc gdzie mozesz popytac o mozliwosc przeprowadzenia w tym zegarku czyszczenia i smarowania.Ponizej link z kilkoma miejscami odwiedzanych przez forumowiczow:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1656-dobry-zegarmistrz-rosyjskich-czasomierzy-wroclaw-poszukiwa/page__view__findpost__p__599719__hl__wyszukiwanie...zegarmistrz+wroclaw__fromsearch__1

Szklo w tym zegarku w oryginale bylo plastikowe , ale nie takie, tu ktos wmontowal tzw dekiel.Czy koronka w nim jest oryginalna tego nie wiem bo nie widac calej na zdjeciu.Mialem kilka tych buksiakow na 51-ce wlasnie z bardzo podobna koronka ktorej czesc widac na pierwszym zdjeciu.Zegarek to Kienzle Markant z drugiej polowy lat 50-tych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We Wrocku jest kilka miejsc gdzie mozesz popytac o mozliwosc przeprowadzenia w tym zegarku czyszczenia i smarowania.Ponizej link z kilkoma miejscami odwiedzanych przez forumowiczow:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1656-dobry-zegarmistrz-rosyjskich-czasomierzy-wroclaw-poszukiwa/page__view__findpost__p__599719__hl__wyszukiwanie...zegarmistrz+wroclaw__fromsearch__1

Szklo w tym zegarku w oryginale bylo plastikowe , ale nie takie, tu ktos wmontowal tzw dekiel.Czy koronka w nim jest oryginalna tego nie wiem bo nie widac calej na zdjeciu.Mialem kilka tych buksiakow na 51-ce wlasnie z bardzo podobna koronka ktorej czesc widac na pierwszym zdjeciu.Zegarek to Kienzle Markant z drugiej polowy lat 50-tych.

Serdecznie dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.