Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

claus

moje amatorskie paski

Rekomendowane odpowiedzi

No i nareszcie znalazłem trochę czasu żeby sobie cosik wystrugać do mojego poljocika... jeden z moich ulubionych zegarków, a pasek w stylu "mocnym" również ze starej skóry. Zdjęcia nie oddają w pełni uroku tego zegarka...na ręce wygląda super ;-)

IMGP9381.jpg

IMGP9377.jpg

IMGP9379.jpg

IMGP9378.jpg

IMGP9384.jpg

IMGP9380.jpg

IMGP9383.jpg

wkrótce postaram się zamieścić najnowsze produkcje...mam nadzieję że się spodobają ;-)...pamiętajcie że sobie strugam po amatorsku...wybaczcie niedociągnięcia...Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Paski miodzio.... Jeszcze raz dzięki za pasior do Pabiedy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMGP6260.JPG

Ładna skórka. Wychodzimy z podobnego założenia - prosto i stylowo. :) Świetny pach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super że się podoba motonita...tego typowego ammo noszę najczęściej ;-)...jak coś znowu się urodzi to na pewno dorzucę ...pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie...z mojej kolekcji zegarków została tylko kieszonkowa mołnia do ubrania w pasek ;-) tak więc zabrałem się do tłoczenia skórki...skóra na wytłoczkę baaaardzo stara dlatego miałem nadzieję że ładnie popęka...natomiast skóra na sam pasek bardzo ciemny granat (prawie czarna) z tendencja do wycierania się na brąz ukryty pod spodem...mam nadzieję że się z czasem ładnie powyciera ;-) Tak więc dwukolorowy pasek do mojej starej kieszonki przedstawiam ;-)

IMGP9465.JPG

IMGP9468.JPG

IMGP9471.JPG

IMGP9469.JPG

IMGP9477.JPG

IMGP9472.JPG

IMGP9467.JPG

Mnie pasek się spodobał i będę z dumą nosił...jak zresztą wszystkie swoje wypociny paskowe ;-) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wraz z nowymi nabytkami naszło mnie na zrobienie nowych ubranek dla nich. Będę je sukcesywnie dodawał. Mam nadzieję że się spodobają...ja jak zwykle noszę z dumą ;-)

IMGP0262.JPG

IMGP0240.JPG

IMGP0251.JPG

IMGP0265.JPG

IMGP0239.JPG

IMGP0253.JPG

skóra z odzysku zrobiona na vintage ;-) , no i oczywiście zaimpregnowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo klimatyczne, fajnie się komponują z zegarkami.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co tu będę ukrywał...bardzo sie cieszę że przypadły do gustu ;-) dzięki wielkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@claus, nie ukrywam, że pasek to nie jest element, który w zegarku najbardziej mnie pasjonuje, ale z przyjemnością ogladam Twoje dzieła. Niezupełnie mój klimat, niemniej masz chłopie talent! I ładnie je fotografujesz :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę Wam się podobają?

Podobają mi się.

Mają charakter i są niepowtarzalne. Podziwiam autora za cierpliwość i pomysł.

Proszę o więcej zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę Wam się podobają?

Naprawdę. Są super.

A jak byś wpadł na głupi pomysł i przestał wytwarzać paski, to możesz się zająć fotografowaniem.

Zastanawiam się co Ci lepiej wychodzi i nie mogę się zdecydować. Super jedno i drugie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę. Są super.

A jak byś wpadł na głupi pomysł i przestał wytwarzać paski, to możesz się zająć fotografowaniem.

Zastanawiam się co Ci lepiej wychodzi i nie mogę się zdecydować. Super jedno i drugie.

dzięki wielkie...ale fotografią juz zarabiam na chleb ;-) a paski po prostu lubię robić...mam z tego satysfakcję i z dumą je noszę ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki wielkie...ale fotografią juz zarabiam na chleb ;-) a paski po prostu lubię robić...mam z tego satysfakcję i z dumą je noszę ;-)

W takim razie życzę Ci takich samych sukcesów przy paskach jak przy fotografii

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam ludzi, którzy zajmują się rękodzielnictwem. Za cierpliwość przede wszystkim, ale i za wizję, którą realizują - czy to dłubanie w drewnie, czy haftowanie czy (jak w Twoim przypadku) paski do cykorów. Ja nawet nigdy puzzli nie ułożyłem-szybko się tym nudzę i jestem "w gorącej wodzie kąpany". Dlatego: pełen podziw i.. czekam na dalsze prezentacje.

PS

Fotki...miodzio. Z ciekawości: jakim sprzętem operujesz? Full profeska? Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz widzę, że zegarki to inaczej "cykory". Sikor -> Ok, ale cykor? Gdzie to tak? Kraków,Poznań,Śląsk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam ludzi, którzy zajmują się rękodzielnictwem. Za cierpliwość przede wszystkim, ale i za wizję, którą realizują - czy to dłubanie w drewnie, czy haftowanie czy (jak w Twoim przypadku) paski do cykorów. Ja nawet nigdy puzzli nie ułożyłem-szybko się tym nudzę i jestem "w gorącej wodzie kąpany". Dlatego: pełen podziw i.. czekam na dalsze prezentacje.

PS

Fotki...miodzio. Z ciekawości: jakim sprzętem operujesz? Full profeska? Pozdrawiam.

Bardzo dziękuję wszystkim za dobre słowo...Fotografuję od zawsze na systemach Pentaxa...szkoda ze nie ma pełnej klatki a na średni format mnie nie stać ;-)...Myślałem nad zamianą na Nikona ale mam za dużo dobrych szkieł do Penka. ;-)Ogólnie uważam że szkła są najważniejsze a nie body.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Tym razem prezentuję coś dla płci pięknej...pasek zrobiony z myślą o damskiej amfibii (ale nie tylko). Szerokość w uszkach to 18mm , skórka bydlęca impregnowana...a wygląda to tak...

IMGP0322.JPG

IMGP0324.JPG

klamerka brosa

IMGP0326.JPG

IMGP0327.JPG

IMGP0329.JPG

IMGP0331.JPG

Jezeli ktoś jest chętny na taki pasiorek to proszę o kontakt na priv...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Dzisiaj postanowiłem stworzyć do maleńkiej amfibijki damskiej jeszcze jedno ubranko...tym razem pasek z podkładką. Podkładka z jednego kawałka skóry... z dodatkowym paskiem na uszka zakończonym nitem skręcanym...można nawet na stałe uszy założyć...klamerka oczywiście z brosa. zastosowałem dwa gatunki skórki ( górna warstwa skóra cieńsza) . Mam nadzieję że się spodoba takie rozwiązanie.( Podobne do ubranka pobiedy brata tylko tam z pojedyńczej skóry było.)

IMGP0333.JPG

IMGP0335.JPG

IMGP0336.JPG

IMGP0338.JPG

w tle oczywiście mój opinelek...towarzysz w pracy ;-)

IMGP0339.JPG

IMGP0340.JPG

IMGP0343.JPG

wszystko oczywiście zaimpregnowane odpowiednimi środkami... pozdrawiam i w krótce reszta moich prac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że bardzo lubię paski z podkładkami to po stanowiłem uszyć kilka właśnie takich...paski tak zwane "w mocnym stylu" wykonane z dwóch rodzajów skórek...w pasku z rakietą klamerka 22mm natomiast w paseczku z budzikiem 20mm. Pasek z budzikiem powycierany dla większego efektu ;-)...Mam nadzieję że i ta propozycja sie spodoba. Paski odpowiednio zaimpregnowane...reszta widoczna na fotkach niżej...

IMGP0354.JPG

IMGP0355.JPG

IMGP0356.JPG

IMGP0357.JPG

IMGP0358.JPG

no i budziczek...

IMGP0346.JPG

IMGP0347.JPG

IMGP0348.JPG

IMGP0349.JPG

IMGP0351.JPG

IMGP0352.JPG

No i to na razie tyle...reszta jeszcze w produkcji...będę dodawał stopniowo ;-) Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie...Żeby trochę odpocząć od "podkładkowców" ;-) postanowiłem zrobić coś większego...typową 24 do mojej amfibii. W zasadzie się nie będę rozpisywał bo to klasyka gatunku...z resztek skóry ( jak widac w tle) zrobiłem sobie skórkę na opinelka...mojego wiernego towarzysza ;-)...no i reszta myślę że widoczna na fotkach poniżej...zapraszam i pozdrawiam wszystkich...

IMGP0371.JPG

IMGP0372.JPG

IMGP0373.JPG

IMGP0375.JPG

IMGP0376.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.