Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ross74

Klub Miłośników Zegarków Delbana

Rekomendowane odpowiedzi

Moja też przyszła:) razem z sekundnikiem od Jerzyka(bardzo dziękuję):) na razie zdjęcie prosto z poczty bo zaniosłam od razu do zegarmistrza, jutro odbieram, podobno w środku jest całkiem ładnie:) 1df1a699509d49eb8cea76ca4989ab87.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, tak się teraz zastanawiam, a może takie sekundniki występowały w jakichś modelach Delban. W niektórych modelach damskich Adriatic były cała czerwone, więc może i tu? Pamiętajmy, że to były siostrzane marki produkujące bardzo podobne zegarku. Poniżej zdjęcie "kuzynki" ;)  

post-57210-0-29199200-1428078468_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, tak się teraz zastanawiam, a może takie sekundniki występowały w jakichś modelach Delban. W niektórych modelach damskich Adriatic były cała czerwone, więc może i tu? Pamiętajmy, że to były siostrzane marki produkujące bardzo podobne zegarku. Poniżej zdjęcie "kuzynki" ;)

Też się zastanawiałam czy nie zostawić czerwonej bo mi się podoba ale najwyżej kiedyś ją zmienię albo dodam do następnej zakupionej w przyszłości :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokopałem się do następnych egzemplarzy, rośnie prawdopodobieństwo, że Twoja jest w pełni oryginalna z tym czerwonym sekundnikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużych jajeczek, wina pięć beczek, tłustego boczku, prostego kroczku. Dwa wiadra wody Świątecznej zgody ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-79147-0-04320700-1428244189_thumb.jpgMoją miłością nie są delbany,ale są tak bogate i różnorodne,ze kto ich nie ma ten nie wie. Maja D z papierkami w pięknym oryginalnym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka ładny egzemplarz. :)

Pokaż foto dekla, mechanizmu i koronki.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pasku widzę, ze to dekiel tego pierwszego Twojego zegarka. Mam racje?

Świetny stan. To jest przykład dekla zachowanego z oryginalnym szkifem (prostym a nie kolistym)

Gratuluje.

Dasz jeszcze koronkę i mechanizm?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-79147-0-45120600-1428249379_thumb.jpgMasz całkowitą rację i wprawne oko a to sie mało kiedy zdarza.W nagrodę silnik tej delbany,a koroneczka sygnowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny egzemplarz.

ETA1100 jak w większości tych większych. :)

Śruba tiretu w dobrym stanie, mechanizm wygląda czysto. Jedynie regulator ucieka na minus. Super stan. Gratuluje po raz trzeci. :)

Czy dobrze widziałem, że na papierach widnieje rok 1961?

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-79147-0-64232400-1428251201_thumb.jpgTak 61.jest lekko zakurzony,ale to nic.następny proszeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio trochę dyskutowaliśmy na temat Delban z dolnym sekundnikiem. Jaki Twoje mają mechanizm?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że @50 CENT z Atlanticów przeniósł się na Delbany, ale tym razem Delbany całkiem przyjemne. Gratuluję, szczególnie tej pierwszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam  mnie nie chcą,a naprawdę chciałem pokazać ciekawe atlantikowe egzemplarze bo to maja miłość.A delbany z domu rodzinnego na świeta przywiozłem całkiem sporo.Przeglądając w wolnych chwilach wasze wontki o tej marce szczerze podziwiam i gratuluję tak wspaniałych zegarków,pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie tak, że Cie nie chcą chłopie :)

Chodziło tylko o prośby dotyczące zegarków, które notorycznie ignorowaleś. A my tu wszyscy spragnieni jesteśmy, nie tylko info na temat, kto ma jaki zegarek ale wiedzy, wiedzy i jeszcze raz wiedzy. :)

Wrzuć foty, o które chłopaki proszą i będzie wszystko ok.

A zegarki masz bardzo fajne. Sam oglądałem wszystkie Atlantic'i, które wrzucałeś i szkoda mi, że się nabzdyczyłeś i więcej nie pokazałeś ;)

Tutaj dodałeś od razu foty mechanizmów, o które prosiłem i popatrz jak zrobiło się przyjemnie.

Jeszcze nic straconego, pokaż i Atlantic'i :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifZdjęcie-0286.jpgjacek i placek dwa w jednym.

No niestety ale ta sztuka to składanka.Nie ma nic wspólnego z oryginałem. Ale to oczywiście tylko moja opinia poparta niestety niezbyt ostrymi zdjęciami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składakami nazywamy rzeczy zapożyczone,podmienione lub celowo zamienione,Podsumujmy,koperta z deklem wzór oryginał opisany,tarcza przypisana do okresu lat 40   naturalna oczywiście oryginał,mechanizm standard prosty w tych modelach.Oczywiście zegarek nie był nigdy poddawany renowacji bo tego nie lubię, Tak więc to absolutny oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze taki.Ma bardzo  drobny i delikatny glisz,zdjęcie tego nie oddaje.post-79147-0-88170900-1428305631_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-79147-0-30754800-1428306372_thumb.jpgPo mojemu to sekunda powinna być krótsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi