Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ross74

Klub Miłośników Zegarków Delbana

Rekomendowane odpowiedzi

post-38106-0-84867500-1433945288_thumb.jpeg

post-38106-0-51512300-1433945302_thumb.jpeg

post-38106-0-80060700-1433945314_thumb.jpeg

post-38106-0-59024500-1433945329_thumb.jpeg

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyjechała z Monachium taka fajna staruszka naruszona nieco zębem czasu.

2fbdb429fb9469c30bfb465f3871e843.jpg

12c6cbec48abac0d90edccb986682d51.jpg

93b38aeb388d118f4501359ed5ebe9ba.jpg

Wybaczcie Koledzy jakość zdjęć, ale mam tylko aparat w smartfonie.

Przy okazji zapytam: jak się dobrać do dekla w tym zegarku? Próbowałem piłeczką, ale nie idzie, podważyć nie ma jak, występów pod klucz brak...

Edytowane przez Krees

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć jeśli to ta z zatoki to też na Nią patrzyłem . Delbany z subsekundą coś w sobie mają. Co do otwarcia dekla to też miałem z tym na początku problemy bałem się że zarysuję Musisz tak jak ja kupić na al .. taki nożyk za parę groszy i z głowy Wygląda fajnie tarcza i wskazówki chyba nieodnawiane Koronka też chyba oryginalna Koperta i dekielek chyba trochę polerowane ale całość  fajnie wygląda . Ja próbowałem otwierać wąskim wkrętaczkiem , przy uszach chyba najłatwiej . Ale niech nasi fachowcy się wypowiedzą

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Sławek pisze.

To jest dekiel wciskany, więc piłeczka nie ma tu zastosowania. Tylko delikatne podważenie., najlepiej czymś takim:

30493e593a343e9956836fb7a7009c32.jpg

Ładny zegareczek

Gratuluję :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawa Delbana, a mnie interesuje bardzo tarcza. Mam podobna i zastanawiałem się nad jej oryginalnością ze względu na sposób malowania indeksów godzinowych. Jak uda Ci się rozebrać to bardzo proszę o zdjęcia tarczy, najlepiej bez szkiełka.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawa Delbana, a mnie interesuje bardzo tarcza. Mam podobna i zastanawiałem się nad jej oryginalnością ze względu na sposób malowania indeksów godzinowych. Jak uda Ci się rozebrać to bardzo proszę o zdjęcia tarczy, najlepiej bez szkiełka.  

Tarcza jest oryginalna. Widziałem już kilka takich sztuk z indeksami malowanymi w kolorze złoto-brązowym. Prawdopodobnie będzie w nim AS 984 lub 1124

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka była konkluzja poprzedniej debaty nad oryginalnością mojej tarczy, ale chciałbym porównać czy to ta sama technologia. Podobnych jest wiele, ale szukam takiej samej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś Staszku przypomnieć tą swoją?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o sprawdzenie podobieństwa wykonania tarczy do tej.

post-57210-0-86009700-1434093349_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyjechała z Monachium taka fajna staruszka naruszona nieco zębem czasu.

Fajniutka i inna czcionka indeksów niż u Staszka lecz podobny charakter :)

A teraz joooo :D 

Nareszcie dotarła , a już myślałem że zostałem zrobiony :unsure: , a tu wczoraj patrzę i oto ona , pasek może tandetny cieniutki ale fajnie się prezentuje .

Siedzicie wygodnie , ??? to zaczynam

FEF 380

Sekundnik nie za ciekawie wygląda ale......

post-48480-0-36061100-1434099060_thumb.jpg

post-48480-0-46497100-1434099135_thumb.jpg

post-48480-0-39081100-1434099226.jpg

post-48480-0-58365500-1434099238_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy!

Ten zegarek w ogóle do Ciebie nie pasuje.

Taki jakiś... ładny... za dobrze zachowany... nie zniszczony... elegancki... i w ogóle.

Weź go wyrzuć. Tylko powiedz przez które okno, żebym sie dobrze ustawił.

:D

A tak na serio to jestem pod dużym wrażeniem. To jest to, dla czego warto miesiącami siedzieć i wyszukiwać ofert, tych jedynych, wyczekanych, ze smaczkiem i nutką zazdrości u innych kolegów kolekcjonerów.

JEDNYM SŁOWEM - PIĘKNY! :)

Pewnie Ci się gęba cieszy za każdym razem jak na niego spojrzysz. Co?

Gratuluje.

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mogę napisać, gratuluję. To że żółć mi się ulała też napiszę :D, najładniejszy stan tego modelu jaki był pokazywany w tym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim stanie od nowości ? Ktoś mocno musiał ją pieścić  :) . Super stan i szczęściarz z Ciebie że w takim stanie zachowania kupiłeś , a jak Sam mówiłeś nigdy nie przepłacasz , to tym bardziej fajny zegarek . Co do werku to wiem tyle że jest unikalny . Dobrze się na nich nie znam , ale wiem już jak się człowiek czuje jak ma nietuzinkowy model

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy!

Ten zegarek w ogóle do Ciebie nie pasuje.

Taki jakiś... ładny... za dobrze zachowany... nie zniszczony... elegancki... i w ogóle.

Weź go wyrzuć. Tylko powiedz przez które okno, żebym sie dobrze ustawił.

:D

A tak na serio to jestem pod dużym wrażeniem. To jest to, dla czego warto miesiącami siedzieć i wyszukiwać ofert, tych jedynych, wyczekanych, ze smaczkiem i nutką zazdrości u innych kolegów kolekcjonerów.

JEDNYM SŁOWEM - PIĘKNY! :)

Pewnie Ci się gęba cieszy za każdym razem jak na niego spojrzysz. Co?

Gratuluje.

A dziękuję  dziękuję

Co do mordy to jeszcze od czasu zakupu mi banan na gębie siedzi :D

I musze powiedzieć że zakupiłem ją na o....... i to za :P;)  , i nawet była letka negocjacja.

Teraz na oku mam Delbankę i Atlantica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mojej ostatnio małej wpadce , przynajmniej jeśli chodzi o OL.... to powinniśmy przesyłać do siebie na PW  informacje kto na co chce zarzucić sieci . Dla stałych bywalców tego tematu Coś jak stali członkowie rady w ONZ. Bo ja mimo radości z kupna czuję że mam małego kaca. Okazało się że wszedłem niechcący między wódkę i zakąskę. A tak mogą zdarzyć się podobne historie . Ale to luźna propozycja 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu kest ładna tarcza

http://www.ebay.com/itm/MENS-VINTAGE-DELBANA-SWISS-MADE-15-JEWELS-WATCH-FOR-SPARES-OR-REPAIRS-PARTS-/371346942589?&_trksid=p2056016.m2516.l5255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mojej ostatnio małej wpadce , przynajmniej jeśli chodzi o OL.... to powinniśmy przesyłać do siebie na PW  informacje kto na co chce zarzucić sieci . Dla stałych bywalców tego tematu Coś jak stali członkowie rady w ONZ. Bo ja mimo radości z kupna czuję że mam małego kaca. Okazało się że wszedłem niechcący między wódkę i zakąskę. A tak mogą zdarzyć się podobne historie . Ale to luźna propozycja 

Sławciu spoko , ;)

Na kaca dobra jest chyba woda z ogórków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za komuny za odstąpienie od licytacji dawano przynajmniej na flaszkę  :) Czyżbym to Ja otworzył tą licytację ?  :D

Edit  Jak dla Staszka to odpuszczę 

Ale proszę zostawić w spokoju tę licytację może coś się z tego ugra

http://www.ebay.pl/itm/371345787978?_trksid=p2045573.m570.l4451&_trkparms=gh1g%3DI371345787978.N5.S2.M7308.R2.TR7

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, widzę Sławek, że znów zapuściłeś sidła na fajny wynalazek. :)

Powodzenia w łowach.

Chętnie go obglądnę dokładniej :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za komuny za odstąpienie od licytacji dawano przynajmniej na flaszkę  :) Czyżbym to Ja otworzył tą licytację ?  :D

Edit  Jak dla Staszka to odpuszczę 

Ale proszę zostawić w spokoju tę licytację może coś się z tego ugra

http://www.ebay.pl/itm/371345787978?_trksid=p2045573.m570.l4451&_trkparms=gh1g%3DI371345787978.N5.S2.M7308.R2.TR7

No to czekam na flaszkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczekam aż twój przekaz będzie jasny, zalicytuj Ja zalicytowałem dwie aukcje , czekam na Twoje otwarcie , ze jesteś poważny gracz  ( zaryzykujesz ? ) :P   i o ile  wygram flaszka leci do Ciebie

Dla Mnie to nie pierwszyzna . Za IWC też wysłałem na dobrą flaszkę dla Pawła z wdzięczności że mi sprzedał zegarek i dotrzymał słowo Bo jak odkryto ze to IWC  to chętnych było wielu

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był żart. Robię sobie wakacje. Udanej licytacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wiem  :) za chwilę burza nas w Łodzi wykończy i nie będzie żadnego problemu daje mocno

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Ja dziś wrzucę zegareczek , który dość długo szukałem w oryginale na felsie 456 . Ma tylko mostek balansu do podmiany jak zauważył Jurek

post-38106-0-20071600-1434199789_thumb.jpeg

post-38106-0-40833700-1434199806_thumb.jpeg

post-38106-0-77732800-1434199855_thumb.jpeg

post-38106-0-83014700-1434199878_thumb.jpeg

post-38106-0-61266900-1434199891_thumb.jpeg

post-38106-0-59660900-1434199943_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi