zasadas 5446 #5101 Posted August 19, 2016 Bardzo fajny juniorek, wszystko w oryginale. Tarcza chyba bez możliwości wyczyszczenia, ale ma swój charakter. Gdybyś chciał się pozbyć, daj znać. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
50 CENT 184 #5102 Posted August 19, 2016 Czyszczenie tarczy odpada,jak się kiedyś znudzi dam znać 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5446 #5103 Posted August 19, 2016 Takie zegarki maja swój charakter, pomimo wyraźnego znaku czasu. Trzymam za słowo. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
jerzyk 25 #5104 Posted August 20, 2016 @50Centfajny okaz Gratulacje 0 Share this post Link to post Share on other sites
sig 0 #5105 Posted August 25, 2016 witam, jako świeży uczestnik forum pomyślałem że i ja pochwale się swoimi Delbanami ;-)wydaje mi się że ta jest z lat 50 lub 60... 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5446 #5106 Posted August 25, 2016 Chwalić się na forum, to obowiązek, datowanie poprawne, a jaki mechanizm? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #5108 Posted August 25, 2016 Witamy wśród maniaków Delbanowych Masz bardzo fajny, co najważniejsze oryginalny egzemplarz 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
sig 0 #5109 Posted August 25, 2016 (edited) witam mam jeszcze 2 inne , jedna z takim samym mechanizmem a drugą z innym ale niestety nie wiem z jakim ... będę się z wami konsultował, po południu albo jutro rano wstawie fotki Edited August 25, 2016 by sig 0 Share this post Link to post Share on other sites
jerzyk 25 #5110 Posted August 25, 2016 Witamy nowego kolegę Fajny egzemplarzCzekamy na więcej 0 Share this post Link to post Share on other sites
sig 0 #5111 Posted August 26, 2016 kolejna moja Delbana, tez pewnie z lat 50 lub 60tylko nie wiem jaki ma mechanizm.... 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5446 #5112 Posted August 26, 2016 Fajny model w super stanie. Gratulacje. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
sig 0 #5113 Posted August 26, 2016 rzeczywiście stan jest b.dobry, szczerze to gdy przyszła bylem mile zaskoczony 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #5114 Posted August 26, 2016 Rzeczywiście bardzo ładny stan i bardzo ładna tarcza. Pokaz jeszcze koronkę od czoła. Mechanizm to typowy dla Delban, choć rzadziej spotykany niż Felsa 465 - AS 1187/94 Gratuluję świetnego zegarka 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5446 #5115 Posted August 26, 2016 Koronka też wygląda na oryginalną. Same sukcesy 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
sig 0 #5116 Posted August 26, 2016 trzecia z Delban , w stanie najsłabszym z tych trzech które mam , możliwe że najstarszamechanizm to Felsa 465 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #5117 Posted August 26, 2016 Tarcza z bardzo ciekawym, rzadziej spotykanym giloszem. Można odnieść wrażenie, może mylne, że była kiedyś robiona. Trochę dziwnie grube te napisy. Ale to można by ocenić patrząc przez lupę bezpośrednio na tarczę. Jeśli dało by sie jej delikatne odświeżenie, nowe szkło i poprawiło wskazówki, to byłby bardzo fajny, wintydżowy zegarek. Gratuluję niezłej kolekcji 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
sig 0 #5118 Posted August 26, 2016 (edited) Rzeczywiście bardzo ładny stan i bardzo ładna tarcza. Pokaz jeszcze koronkę od czoła.Mechanizm to typowy dla Delban, choć rzadziej spotykany niż Felsa 465 - AS 1187/94 Gratuluję świetnego zegarka koronka , ale niestety wyszła trochę rozmyta .... Edited August 26, 2016 by sig 0 Share this post Link to post Share on other sites
jerzyk 25 #5119 Posted August 27, 2016 kolejna moja Delbana, tez pewnie z lat 50 lub 60tylko nie wiem jaki ma mechanizm.... I Arek już napisał trzecia z Delban , w stanie najsłabszym z tych trzech które mam , możliwe że najstarszamechanizm to Felsa 465Raczej bardziej znoszona i jak widać na tarczy ktoś sie nad nią pastwił .Ale rzadko spotykany gilosz .Jak dasz troszkę zdjęć bez szyby to sie troche nad nią popastwimy Kolekcja rośnie 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #5120 Posted August 29, 2016 Koledzy...z braku czasu dawno nic nie wrzucałem... i szczerze powiedziawszy nie pamiętam już czy przypadkiem nie pokazywałem może któregoś z zegarków, które chcę teraz pokazać. Jeśli tak, to z góry przepraszam. Znalazłem dziś chwilę na swoją pasję i postanowiłem przy okazji nadrobić co nieco zestawienie fotograficzne... Zakup jeszcze z początku wakacji: Potem delikatne czyszczenie tarczy, walka ze wskazówkami, szorowanie mechanizmu i jest Czekam jeszcze na sekundnik.W środku Felsa 465 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5446 #5121 Posted August 29, 2016 Fajnie wyszło, brak sekundnika czy problem z kołem sekundowym? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #5122 Posted August 29, 2016 Fajnie wyszło, brak sekundnika czy problem z kołem sekundowym?Dzięki. Brak sekundnika... Czop koła też był walnięty, ale wymieniłem. No to jeszcze jedna z zaległych... GSW 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5446 #5123 Posted August 30, 2016 To jest model, czy też grupa zegarków z tym ciekawym mechanizmem, charakterystycznymi wskazówkami oraz bardzo ładnymi i tarczami, którą warto mieć w kolekcji. Grstuluję, super stan. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
tom1303 7 #5124 Posted August 30, 2016 Ta "zalegla" bardzo ladna - tak naturalnie wyglada. 0 Share this post Link to post Share on other sites
jerzyk 25 #5125 Posted August 30, 2016 Ładnie , ładnie wyszło .A ta na GSW to jest naprawdę super .Gratulacje ArkuTo teraz będziesz polował na mniejszy rozmiar GSW , taki jak ten 0 Share this post Link to post Share on other sites