Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Czy on nie powinien mieć tego różowego paska z sekundami? Bo ten z różowym bardzo chciałam ale ten też piękny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po wakacyjnej przerwie!

Widzę, że ostatnio pojawiło się tu więcej Delbanek - mulatek :)

Ja tylko jeszcze raz  na chwilkę powracam z moją z tego wpisu

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58714-pokażmy-swoje-delbany/?p=1514859

bo mam już do niej pasek. Myślę, że jakby do niej stworzony ;-) Diloy, 19 mm.

A w oczekiwaniu - kolejna Delbanka dla mnie, ale to dopiero gdzieś za miesiąc...

PS: zdjęcie oddające bardziej rzeczywisty stan kolorów to to drugie niżej

20150828_162544_zpsifnkvf37.jpg

20150828_162737_zpspfwb8yfo.jpg

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławku, fajny jest ten biały ring z podziałka, bardzo charakterystyczny dla tego typu tarcz. W ogóle tarcza fajnie się postarzała z tymi obrysowaniami lumy.

@pawelmcstock

tarcza przepiękna.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pawelmcstock
Świetnie sie komponuje ten komplet

Sławek noooo słów mi brak , ładniusia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za nim Staszek wstawi swoją pięknisię , wrzucę ciekawy zegarek z Ziemi Świętej . Znowu ciekawy werk podwójnie numerowany AS 1123/1124 .Od 1940 . Tarcza dobrze zachowana bo długo gdzieś leżakował , mechanizm potrzebował kilkudniowej kąpieli w oliwie tak był zapieczony Był z bezpłatną wysyłką i to poszło na koszty przywrócenia go do życia . Sam zegarek też był tani i kasa szła na jakąś żydowską fundację . Zaryzykowałem bo w opisie było że niesprawny i opłaciło się ( tym razem )  :D

post-38106-0-11575600-1440840792_thumb.jpeg

post-38106-0-48733800-1440840812_thumb.jpeg

post-38106-0-59437600-1440840834_thumb.jpeg

post-38106-0-61365000-1440840849_thumb.jpeg

post-38106-0-99875700-1440840871_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna i jak zawsze u Ciebie z sub, widać jakieś tam na tarczy ślady ale ..... to nic przecież ja mam większość takich :P:D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Git zegareczki, Paweł i Sławek :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jurek za taką kasę trudno było wybrzydzać 

A ten Pawła to jak ze sklepu , dziw bierze że jeszcze się takie ostały . Jak z szafy z bieliźniarki babci  :)

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się złożyć, więc można go wreszcie pokazać w całej okazałości. Zostanie tylko do wymiany koronka, ale to już w drobiazg( jeśli się ten oryginalny drobiazg ma :D ). 

post-57210-0-20287300-1440935553_thumb.jpg

post-57210-0-15526300-1440935559_thumb.jpg

post-57210-0-66723600-1440935618_thumb.jpg

post-57210-0-18282700-1440935624_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczniutka szczere gratulacje .Tarcza jak marzenie i koperta też ładniutka Superek :)   Ja takiej jeszcze nie mam w kolekcji  :(  :D

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super.

To bardzo ładny i charakterystyczny model.

Wręcz konieczny w każdej kolekcji :)

Gratuluje

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

353c0ad89ca75cd4fe5d401b44714d33.jpg

Witajcie Szanowni Kolekcjonerzy-Forumowicze. W trakcie weekendu u dziewczyny w Zgierzu zajrzalem sobie na olx i wypatrzylem sobie ta oto Delbanke. Czy bylibyście w stanie mi cos o niej napisać? Przyblizony wiek, seria, mechanizm i inne istotne informacje, o które powinienem zapytać a jako początkujący kolekcjoner nie zapytalem:) zegarek jest zegarkiem 'po dziadku' i występował w towarzystwie przyzwoitego Poljocika. Ze względu na jego stan 'utargowalem' obniżkę jego ceny z 200 na to 100 zl. Czy wypada tutaj zapytac czy ta cena byla sensowna? Troche pracy bedzie mnie kosztować przywrócenie go do formy. Dziekuje z góry i dolaczam do grona delbanowiczy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj w klubie  :)  . Jedno zdjęcie to za mało Zegarek wygląda na oryginalny jeśli chodzi o tarczę , wskazówki godzinowe i sekundowa chyba też ok Koronka z tego ujęcia taż dobrze wygląda . A dalej to przejrzyj temat i zastanów się co chcesz z nią dalej robić Zostawić po lekkim Spa czy odnawiać na maxa . Co do ceny jeśli koronka jest z wieżyczką + te wskazówki  też to może ?? tak ale wątpię , może jakiś fajny rzadki werk podniesie cenę.

Żeby Ja lekko wyprowadzić na ludzi to na początek szykuj ze 150 zł . Koledzy też nich się wypowiedzą Pozdrawiam Sławek

Co do wieku lata 50-60- ale musisz pokazać werk i wtedy się dowiesz 

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staszku no teraz to się prezentuje , aż wstyd będzie pokazać i moją :blink:  z tym samym giloszem , bo blednie w obliczu Twej.
Ale jak będzie to się zastanowię , przecież w moim stylu jest ratować kiepskie :)

Witajcie Szanowni Kolekcjonerzy-Forumowicze. W trakcie weekendu u dziewczyny w Zgierzu zajrzalem sobie na olx i wypatrzylem sobie ta oto Delbanke. Czy bylibyście w stanie mi cos o niej napisać? Przyblizony wiek, seria, mechanizm i inne istotne informacje, o które powinienem zapytać a jako początkujący kolekcjoner nie zapytalem:) zegarek jest zegarkiem 'po dziadku' i występował w towarzystwie przyzwoitego Poljocika. Ze względu na jego stan 'utargowalem' obniżkę jego ceny z 200 na to 100 zl. Czy wypada tutaj zapytac czy ta cena byla sensowna? Troche pracy bedzie mnie kosztować przywrócenie go do formy. Dziekuje z góry i dolaczam do grona delbanowiczy:)

Witam kolegę ,
Delbana w dość kiepskiej kondycji , jak za tyle kasy ( przepłacone ) i tak jak pisze Sławek gdyby werk ? lub gilosz? no to można się pokusić a tak ...
I rada na teraz wywal tą bransolete i załóż pasek .( jeśli chcesz nie stracić uszu w kopercie )

Chociaż coś więcej możemy powiedzieć jak ją wyjmiesz z koperty i pokażesz werk to coś o nim powiemy ( bo na razie nawalił mi rentgen i nic nie mogę powiedzieć  ;) ) jak i tarczę bez podwójnego szkła ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już raz ja prezentowałem lecz bez szkiełka i przeglądu a obecnie po wielu perturbacjach , bo zapieczona śruba w sprężynie naciągowej , oraz potknięcie się zegarmistrza któremu drgnęła reka i ułamał drucik na na regulatorze ( nie wiem jak on się fachowo nazywa)
Mniejsza z tym kilka dodatkowych zakupów , dopasowanie jakiegoś pierścienia mocującego w kopercie ( za co od razu przepraszam ale były małe kłopoty )
Lecz już jest i mogę pokazać  , nawet dość ładnie cyka :) , i wałek z koronką musiałem zamienić ale pasuje kolorystycznie do koperty
 Tak wyglądała na początku

post-48480-0-68376200-1441025120_thumb.jpg

A teraz

post-48480-0-65638200-1441025158.jpg

post-48480-0-38301100-1441025159.jpg

post-48480-0-07972300-1441025160.jpg

i nie zmieściło się wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz werk AS 970
I trza będzie poszukać jakiegoś klimatycznego paska ;)

post-48480-0-47096800-1441025452.jpg

post-48480-0-45299500-1441025453.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajniutka pasóweczka Jurek . I kto by powiedział że Delbany są nudne Tarcza i werk są fajne . Szkoda by było taki sprzęt porzucać . Gratuluję inwencji z doborem koperty ze tak fajnie to wyszło.

Jak mi majster uruchomi Moje pasówki 45 mm to tez myślalem zrobić sobie taką jedną niepowtarzalną delbanę na świecie :)  :blink:

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy, świetnie to wyszło! Gratuluje szczerze!

Zastanawiam sie tylko czy ta koperta nie miała przypadkiem płaskiego szkła...

A paseczek, chyba tylko cieniutki, skórzany będzie z nim prezentował sie elegancko :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało tego, że podobna do pokazanej, to jeszcze otrzymana również od Jurka. Dobry człowiek, rozdaje Delbany. :)  

post-57210-0-23215500-1441038890_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D:P:)

Sławku z taką kopertą nabyłem , także za duzo nie szukałem ,
Co do szkiełka to zapewne coś bardziej płaskiego by się zdało .
A paseczek musi być wyjątkowy i już się za nim rozglądam .
Staszku niech się .........ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Net spowolnił i dwa razy to samo poszło :blink:

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staszek, a gdzie reszta?? :)

Pokażesz??

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, jutro wskazówki i tak w kolejne dni jak będę je doczyszczał. Na razie tarcza no i mechanizm zaraz po otwarciu zegarka.

post-57210-0-51531200-1441045228_thumb.jpg

post-57210-0-82004700-1441045239_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie! A ja to sobie potem w Photoshopie poskładam :D

Ale juz widzę że zapowiada sie cacuszko :)

Chociaż koperta Jerzowej Delbany tez na niesamowity klimacik ;)

Obu Wam zazdroszczę fajnych sztuk.

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi