Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekam, aż pokażesz jak to zrobić idealnie :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę poczekać, aż temperatura będzie bardziej przyjazna. Zbyt długo bym musiał nagrzewać pomieszczenie gdzie mam polerkę. Nazbierało mi się kilka dekielków, wiec postaram się pokazać na zdjęciach cały proces.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek miodzio sztuka :)
A na części coś tam jeszcze wpadnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na części coś tam jeszcze wpadnie ;)

Ja już straciłem nadzieję... Wszystko co kupiłem do tej pory na części, odratowałem. Jak nie trafi się jakiś worek z gratami to lipa. :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co potrzebujesz z części do Felsy. Śrubki na pewno mam, poza balansem, sprężyna i kołem sekundowym, resztą mogę się podzielić. Obiecuję sobie, że zrobię inwentaryzację. Zawsze brakuje czasu. :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Staszek, ale brak mi właśnie sprężyny i dla tego pytałem w temacie dyskusyjnym o jej parametry. Muszę namierzyć jakiś zamiennik i kilka zakupić.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem fachowca, który naprawia koła sekundowe. Trochę drogo 65 zl plus koszty wysyłki (15zl). Jak dla drogiego zegarka to można skorzystać, ale z mechanizmem Felsy raczej się nie opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem fachowca, który naprawia koła sekundowe. Trochę drogo 65 zl plus koszty wysyłki (15zl). Jak dla drogiego zegarka to można skorzystać, ale z mechanizmem Felsy raczej się nie opłaca.

Tak jak mówisz... z felsą wyszła by skórka za wyprawkę. Za 65 zł można trafić fajny, kompletny zegarek. :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-34994-0-47927300-1441538335.jpgpost-34994-0-17721000-1441538343.jpgKupiłem zegarek od Naszego kolegi to Jego zdjęcia z września , wymienił lumę i poprawił sekundnik

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny kolega..., że sprzedał Ci taki zegarek

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewno że fajny , więc proszę nie zazdrościć   :P  :D

Edit Takiej ładnej firanki ze świecą szukać 

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za późno. Zazdrość targa mną, że śniadania nie mogę przełknąć!!

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony z bazarku , więc szansę mieli wszyscy  :)

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna i rzadka. Robiłeś coś z tarczą czy tak świetnie wyglądała od momentu zakupu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewno że fajny ,

Takiej ładnej firanki ze świecą szukać 

No Sławek Super extra sztuka :wub:

Piękność ten giloszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,To i ja wrzucę swoją Delbane dodam że nigdy nie była otwierana i działa bez awaryjnie od xx lat ! 

post-87633-0-62693100-1452087766_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damian, piękna :)

Zdecydowanie zasługuje na lepsze zdjęcia. Pokaż nam ją dokładniej. Wygląda na to, że ma jeszcze oryginalną koronkę.

Jest noszona? Czy leżakuje?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leżakuję w oryginalnym pudełku :) zdjęcia wstawię dopiero w marcu ponieważ podarowałem go tacie na święta który jest za granicą lecz 3 dni temu usłyszałem że przywiezie ją do polski ponieważ szkoda mu jej nosić bo jest za ładna.

tak koronka oryginalna jedynie bransoletę zmieniałem ponieważ kupiłem ją bez 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli byłaby noszona, to bransoletka dokona spustoszenia na kopercie. Taka luźna uwaga. ;)

Lepiej jest wtedy zdecydowanie założyć pasek.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna i rzadka. Robiłeś coś z tarczą czy tak świetnie wyglądała od momentu zakupu?

Nic z tarczą nie robiłem Wczoraj przyszedł i trafił na łapkę, bo divera dałem żeby majster zrobił nową lumę.  Kolega Lamwoj zrobił lumę na wskazówkach nową , ładnie w nocy daje

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli byłaby noszona, to bransoletka dokona spustoszenia na kopercie. Taka luźna uwaga. ;)

Lepiej jest wtedy zdecydowanie założyć pasek.

Bransoletka jest dopasowana do koperty tak że nie ma możliwości by porysowała co kolwiek ;) długo nad tym główkowałem ze swoim zaprzyjaźnionym zegarmistrzem jak to ugryźć i rzeczywiście pierwotnie miał być pasek ale gdy zobaczyłem ją na bransolecie nie mogłem sobie odmówić ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz mi. Jeśli miałby być dłużej noszony - zmień na pasek. To nie jest stalowa koperta. Nie wytrzyma zbyt długo.

Widzieliśmy już w tym temacie, i nie tylko, wiele skatowanych kopert z powodu właśnie bransolety. Koledzy to potwierdzą. :)

Ale to tylko, tak jak pisałem wcześniej, taka luźna uwaga. Zrobisz jak będziesz chciał.

A zegarek, powtarzam, piękny :)

Czekamy na więcej zdjeć.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz mi. Jeśli miałby być dłużej noszony - zmień na pasek. To nie jest stalowa koperta. Nie wytrzyma zbyt długo.

Widzieliśmy już w tym temacie, i nie tylko, wiele skatowanych kopert z powodu właśnie bransolety. Koledzy to potwierdzą. :)

Ale to tylko, tak jak pisałem wcześniej, taka luźna uwaga. Zrobisz jak będziesz chciał.

A zegarek, powtarzam, piękny :)

Czekamy na więcej zdjeć.

dziękuję za uwagę jak wróci do mnie to może rzeczywiście wymienię na skórkę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,To i ja wrzucę swoją Delbane dodam że nigdy nie była otwierana i działa bez awaryjnie od xx lat ! 

leżakuję w oryginalnym pudełku :) zdjęcia wstawię dopiero w marcu ponieważ podarowałem go tacie na święta który jest za granicą lecz 3 dni temu usłyszałem że przywiezie ją do polski ponieważ szkoda mu jej nosić bo jest za ładna.

tak koronka oryginalna jedynie bransoletę zmieniałem ponieważ kupiłem ją bez 

Gratuluję Delbany. Cieszy, że ładny zegarek trafił w dobre ręce, ale...

Po pierwsze to na jakiej podstawie twierdzisz, że nigdy nie był otwierany skoro jak piszesz kupiłeś go , wiec nie masz go od momentu sprzedaży "fabrycznej". Po drugie jeśli zegarek nie był przeglądany od lat sześćdziesiątych, bo tak go datuję, to nawet jeśli był używany sporadycznie to należy mu się i mycie i smarowanie, bo w tą dokładność chodu nie chce mi się wierzyć.  A po trzecie bardzo ciekaw jestem jak wygląda dekielek i mechanizm. Co do pudełka, też mam pewne wątpliwości czy to jest pudełko z czasów urodzin tej Delbany.    

Edytowane przez zasadas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi