Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Ładniutka Jurek , ale czy to gra światła , czy też, może mostek niefortunnie dobrany ?  :P

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławku, gratulacje i modelu i stanu. Modele DeLuxe miały wkładane lepsze mechanizmy niekoniecznie Landerona. Ja akurat mam podobną i` też mostki jakby miały inne kolory. 

post-57210-0-70877000-1462106869_thumb.jpg

post-57210-0-73385800-1462106876_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mostek dobrany od Delbany ;)
Choć w każdej chwili mogę zmienic na inny :ph34r: tyle że porównując pozostałe dwa werki Venus też jest różnica w kolorystyce mostków :)

Staszku aluzja kolorystyczna tyczyła się tego
http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58714-poka%C5%BCmy-swoje-delbany/page-233?do=findComment&comment=1734483

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami to tylko różnica w oświetleniu mechanizmu, innym razem rodzaj powłoki ochronnej, a i wersję zamiany elementów też trzeba brać pod uwagę. Szczególnie jest to widoczne właśnie w "żółtych" mechanizmach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak. Zgadza się

A już szczególnie widoczne to jest w 1100 i 1080

Właściwie wszystkie, które mam mają mostki w nieco innym odcieniu.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na potwierdzenie Twoich słów.

post-57210-0-92411200-1462111367_thumb.jpg

post-57210-0-77729700-1462111370_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czarnym  De Luxe jest werk AS 1130 , a w białym Landeron 523

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne macie te Deluxy... Sławek, ekstra komplecik, a ja nadal szukam swojego. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że fajne są , piękne , :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mus

Pewnie że fajne są , piękne , :)

Musisz Jurek nauczyć się pływać po zatoce  :D Zegarek 70 , przesyłka 110 naprawa i spa 50 zł .Nieraz za tą kasę trudno coś porządnego znaleźć na Allegro lub olx  :wacko:

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używasz PayPal`a. Czy zmieniły się wymagania dotyczące płatności. Czytałem gdzieś, że wymagane są dodatkowe informacje dot. płacącego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używasz PayPal`a. Czy zmieniły się wymagania dotyczące płatności. Czytałem gdzieś, że wymagane są dodatkowe informacje dot. płacącego?

Na szczęście przy ostatnim kupnie ominęła Mnie zawierucha z szybką płatnością w Pay Palu. Teraz przy szybkim doładowaniu np 1 godzina zmieniła się firma pośrednicząca i faktycznie żądają Loginu i Hasła do Twojego banku  :wacko:  :blink:  :ph34r: . Z tego co Wiem jak zasilisz konto Pay Pal normalnie ( czyli 3-4 dni ) to jest OK. Patrzyłem to samo konto i adres i numer konta . Gorzej bo u niektórych sprzedawców jest w regulaminie że musisz zapłacić za przedmiot w ciągu np 1-2 dni. 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mus

Musisz Jurek nauczyć się pływać po zatoce  :D Zegarek 70 , przesyłka 110 naprawa i spa 50 zł .Nieraz za tą kasę trudno coś porządnego znaleźć na Allegro lub olx  :wacko:

Sławek jakbym zaczął pływać to chyba bym w skarpetkach poszedł :P:D

Wiem że są atrakcyjne modele ale jeszcze na razie nie , na rodzimym rynku także można coś ciekawego kupić za ....... ;)

chociażby taka :ph34r:

http://allegro.pl/zegarek-delbana-17-jewels-i6149863258.html#thumb/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem co Masz na myśli  DUŻY MOŻE WIĘCEJ  :D ale i  na Ebayu  trafiają się jeszcze bardziej tańsze perełki . Można  trafić fartem jak na innych portalach

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przyszła. :) Kropeczki jeszcze trochę świecą. Wskazówki już nie. Od tego samego Pana co poprzednie maleństwo. Zarówno w tym jak i w tamtym zegarku podczas odkręcania dekielka sypie się tłusty brud co moim zdaniem świadczy że nikt dawno do niego nie zaglądał.

post-89318-0-50247700-1462180675_thumb.jpg

post-89318-0-61519300-1462180681_thumb.jpg

post-89318-0-12820400-1462180691_thumb.jpg

post-89318-0-13835400-1462180698_thumb.jpg

post-89318-0-70055400-1462180705_thumb.jpg

post-89318-0-00978800-1462180714_thumb.jpg

post-89318-0-40373300-1462180720_thumb.jpg

post-89318-0-64747500-1462181166_thumb.jpg

Edytowane przez krzysiekb321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna bardzo ładna Delbana, z ładnym giloszem.

Moim zdaniem tarcza była myta, na szczęście z poszanowaniem indeksów i napisów. Koperta w ładnym stanie. Do mechanizmu dobierał się ktoś bez odpowiednich narzędzi. Koronka od czapy.

Skoro sypie się stary smar, to bezwzględnie konieczny jest porządny przegląd.

Gratuluje kolejnego nabytku i cieszę się, że kolekcja się rozrasta :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym poznajesz że była myta? Mi sie wydaje że nie. A wnioskuje to po tym że do okoła mocowania wskazówek jest pełno syfu który można usunąć wprosty sposób.No chyba że zrobił ktoś to dawno temu i została zabrudzona od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna ładna Delbana, gratuluję koledze zakupu i oby tak dalej. Co do tarczy nie będę się wypowiadał, bo po pierwsze zdjęcia przez szkiełko nie oddają rzeczywistego wyglądu tarczy, a po drugie tarcze z gładkim białym środkiem słabo znoszą wpływ czasu, podobnie zresztą jak brązowe. Niemniej jednak tarcza i wskazówki wyglądają bardzo ładnie. W słabszym wizualnie stanie jest mechanizm, tak jak zauważył Arek ktoś go trochę pokatował przy rozbieraniu i składaniu, co z kolei nie wpływa na dokładność chodu. Przeglad mechanizmu z pewnością wskazany.

Jeszcze raz gratuluję fajnego nabytku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje. W wolnej chwili wyjmę mechanizm i zrobię fotki tarczy ale to już może w dziale o oryginałach co by znowu nie zaśmiecić i nie spowodować zbędnej dyskusji. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wydaje mi się że myta, porównujac z moimi mytymi i nie. Twoja tarcza jest dość jasna, a napisy są dość cienkie, tak jak w moich mytych. Jeśli faktycznie była myta, to z całą pewnością już dość dawno.

Oczywiście stuprocentowej pewności nie ma i nie będzie. Do tego, jak zauważymy Staszek, szkło utrudnia nieco postawienie jakiejkolwiek diagnozy, ale i bez niego może nie być łatwo powiedzieć coś z dużym prawdopodobieństwem.

Tak czy siak, zegarek oryginalny (oprócz koronki), bardzo ładny i dobrze zachowany. Cieszy oko. :)

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje. W wolnej chwili wyjmę mechanizm i zrobię fotki tarczy ale to już może w dziale o oryginałach co by znowu nie zaśmiecić i nie spowodować zbędnej dyskusji. :-)

Żebyś nie pomyślał że biją tylko Ciebie spójrz na post 2417 Cieszyłem się że kupiłem fajnego suba  a koledzy ścisnęli Mi jaja i orzekli że to składak, co Mnie tez zabolało , ale takie życie trzeba pewne nawet złe oceny przyjąć na klatę i już  :wacko:

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

:ph34r:
Egzemplarz ładny

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie, będzie. Musiałem zmniejszyć zdjęcia.

mozna zapytac gdzie ci tak odnowili tarcze ?

witam wszystkich fanow delbany udalo mi sie kupic Recordmastera niestety bez orginalnych wskazuwek gdyby ktos posiadal na zbyciu komplet orginalnych wskazowek chetnie odkupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witaj Bishop

Niestety nie widać Twojego zdjęcia. Popraw i wstaw jeszcze raz.

Pod nieobecność kolegi Zasadas pozwolę sobie odpowiedzieć za niego. Tarcza poddana była renowacji w zakładzie braci Głowackich w Warszawie.

O wskazówki zapytaj się kolegi sawcio68

Faktycznie mieszkasz w Cork??

Zazdroszczę... Piękne miasto ;)

Miałem możliwość przebywać chwilę w Cork :)

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy nowego Delbaniarza :)

Wskazówki jak i koronki do Delban to jest naprawdę ciężki i gorący temat ;)  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi