Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie za bardzo, bo o ile koperta w przyzwoitym stanie, wskazówki całkiem, całkiem to tarcza była i jest zmyta do czysta (łącznie ze wszystkimi napisami). Złożyłem, brakuje mi tylko szkiełka, jak zdążę ze światłem to jeszcze dzisiaj wrzucę.

Teraz tylko wrzucić wszystko do jednego worka ;) .

post-57210-0-96759900-1445175240_thumb.jpg

post-57210-0-13130800-1445175247_thumb.jpg

Edytowane przez zasadas

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłeś mycie i oliwienie?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem sprawny mechanizm ze zniszczoną tarczą i dość fajnymi wskazówkami. Kupiłem uszkodzoną, ale i w niej tarcza też była fatalna. Ponieważ szkoda by leżały w pudełku dwie rozebrane, postanowiłem złożyć jedną, ale jak widać na zdjęciach tarcza jest fatalna. Jeśli ktoś potrzebuje części z mechanizmu to mogę podesłać. Wszystkie mechanizmy z mojej kolekcji są myte w roztworze gronalu  i oliwione. 

post-57210-0-16389600-1445180086_thumb.jpg

post-57210-0-60058300-1445180089_thumb.jpg

post-57210-0-45073800-1445180091_thumb.jpg

post-57210-0-51317700-1445180093_thumb.jpg

Edytowane przez zasadas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest taka tragiczna :)

Moja to jest dopiero wyszorowana :D

post-75614-0-35631000-1445180837_thumb.jpg

Staszku, a zdradzisz jeszcze w jaki sposób myjesz części? Myjka ultradźwiękowa? Słoik? A może masz czyszczarkę?

Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, też. Ale ta którą pokazałeś w piątek jest śliczna i stan prawie idealny. Zaczynam polowanie na podobną :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówka do damki Ci nie została ? Leci do Mnie damka z giloszem chyba jeszcze tu nie pokazywanym , ale bez wskazówki

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, mam tylko mechanizm i tak jak pisałem jeśli ktoś potrzebuje to śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staszku, a zdradzisz jeszcze w jaki sposób myjesz części? Myjka ultradźwiękowa? Słoik? A może masz czyszczarkę?

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówka do damki Ci nie została ? Leci do Mnie damka z giloszem chyba jeszcze tu nie pokazywanym , ale bez wskazówki

Sławek a wskazówki jakiego typu ,do takiej jak pokazali Arek i Staszek ?

Jeśli takie to mam komplet ;)

Staszku powinny niedługo dojść szkiełka , wiesz o co chodzi i w przesyłce dołożę co nieco,  bo akurat mam tarczkę do damki :) na zbyciu .

Tak to ta od bębna Arka lecz ona była zakupiona zdekompletowana także wicie rozumicie :)

No właśnie jak myjesz, może przerobiłeś robota kuchennego :P ?

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego giloszu sam nie wiem jaka , sprzedająca dorzuciła zepsuty , może okazać się że tylko np: wygięty 

post-38106-0-92734700-1445185800_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego giloszu sam nie wiem jaka , sprzedająca dorzuciła zepsuty , może okazać się że tylko np: wygięty 

Może takie ?

post-48480-0-26637000-1445186072.jpg

Chyba te od zdekompletowanej by pasowały lecz nie mam pewności ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dogadajcie sie jeszcze co do mechanizmu, żeby Wam średnicą pasowały. :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy  że godzinowa i minutowa jest taj jak na zdjęciu , chodzi o sekundnik

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie posiadam myjki ultradźwiękowej, ale gdybym spotkał używaną w przystępnej cenie to bym chętnie kupił. Metoda którą stosuje nie jest tak doskonała jak myjka ale ... dla tak małych ilości (na razie) musi wystarczyć sitko, które bardzo dobrze się sprawuje, do tego zestaw słoików do "moczenia", płukania no i oczywiście roztwór płynu gronal, najlepiej ciepły, a nawet gorący. Bez obaw można płukać poza kotwicą, bo tu troszeczkę inna procedura ze względu na wklejone kamienie. Z szelakiem trzeba uważać bo można go rozpuścić i wypadną kamienie. Mycie płukanie, suszenie i można się bawić w składanie. Żeby tylko tego wolnego czasu było więcej. :(   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie posiadam myjki ultradźwiękowej, ale gdybym spotkał używaną w przystępnej cenie to bym chętnie kupił. Metoda którą stosuje nie jest tak doskonała jak myjka ale ... dla tak małych ilości (na razie) musi wystarczyć sitko, które bardzo dobrze się sprawuje, do tego zestaw słoików do "moczenia", płukania no i oczywiście roztwór płynu gronal, najlepiej ciepły, a nawet gorący. Bez obaw można płukać poza kotwicą, bo tu troszeczkę inna procedura ze względu na wklejone kamienie. Z szelakiem trzeba uważać bo można go rozpuścić i wypadną kamienie. Mycie płukanie, suszenie i można się bawić w składanie. Żeby tylko tego wolnego czasu było więcej. :(

Dziękuje za opis.

Ja jak do tej pory robię podobnie, tylko nie stosuje gronala, a naftę i potem benzynę.

Choć od jakiegoś czasu zacząłem zastanawiać się nad myjką ultradźwiękową i właśnie gronalem.

Przepraszam za ota ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój mistrz stanowczo odradzał mi myjkę ultradźwiękową nawet tą najlepszą, i jestem na fazie słoikowej z benzynką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji ma ktoś dużą Delbanę na 15 kamieniach ale z centralnym sekundnikiem?

Można liczyć na fotos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biję się w piersi, że sam zacząłem zaśmiecać ten wątek. Zostawmy go by pokazywać tu nasze Delbany, a wszelkie wątpliwości i dyskusje o oryginalności i potrzebach przenieśmy na ten drugi "Delbana - oryginalna czy nie". Sorry mam nadzieję, że mod nam wybaczy :D  ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak nie wybaczy to przynajmniej posprząta :D

Puma, a jak duża?

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak nie wybaczy to przynajmniej posprząta :D

Puma, a jak duża?

34,5 w krabie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma żadnego ehhh... tylko lec na bazar, sprzedaj co tam masz i juz jest Twój :D

Zwłaszcza ten pierwszy, bo naprawdę ładny :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34,5 w krabie

U Mnie jedyna z centralnym na 15 kamieniach  35 mm to ta czarnulka

post-38106-0-68579200-1445243445_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Mnie jedyna z centralnym na 15 kamieniach  35 mm to ta czarnulka

Mam chyba starszą i nie wiem czy wskazówki są oryginalne dlatego prosiłem o jakąś poglądową fotkę. Dzięki ale ta jest młodsza od mojej i w całkiem innym stylu.

Będę szukał dalej.

A możesz dać zdjęcie werku?

Edytowane przez puma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi