Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Sławek, tak przypuszczałem, że "zielona" trafiła do Ciebie. Jurku super stan.

Panowie gratulacje, nie mam teraz czasu na składanie Recordmastera, może w poniedziałek, z pewnością pokażę.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś w tym stanie nic z nią nie robiłem teka była,mam więcej do pokazania,ale mój fachowiec od zegarków idzie w czerwcu na emeryturę i przez to bardzo często popija i się nie wyrabia ale obiecał,że będzie miał więcej czasu i mi porobi.post-79147-0-86994200-1461354977_thumb.jpgpost-79147-0-40621500-1461354999_thumb.jpgpost-79147-0-80127500-1461355022_thumb.jpgpost-79147-0-74177200-1461355042_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna! :)

I w słusznym rozmiarze ;)

Więcej masz Delban czy Atlanticów?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlanticów a Delbany przy okazji jak coś wpadnie, a tą kupiłem od innego zegarmistrza za 105zł który jest już dawno na emeryturze i jak coś ma to mi sprzeda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie mieć takich ludzi koło siebie... :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ruszałbym koperty. Tworzy spójny klimat ze stanem tarczy i wskazówkami. Jak odnowisz nie będzie współgrało. Bardzo fajna tarcza, jaki to rozmiar?

Rozmiar koperty bez koronki to coś powyżej 36mm. Nie wiem czy nie 36,7. Właśnie miałem go kilka dnie na nadgarstku i koperta mnie nie wkurza. Jedyny mankament to różnica między uszami, na górze 18mm, na dole 19mm ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milimetr różnicy to nie dużo. Można spróbować podprostować delikatnie.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milimetr różnicy to nie dużo. Można spróbować podprostować delikatnie.

Wolałbym przygiąć dół do 18nastu, wiem że to troszkę profanacja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robisz jak chcesz. Twoja Delbana :D

Tylko małe szczypce, łapiesz przez materiał, żeby nie porysować i robisz to na własną odpowiedzialność. Wiesz jakie jest ryzyko... ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo delikatnie, a wielokrotnie, coś jak "naginanie gałązki", jedno i drugie ucho by zachować proporcje. Milimetr to nie wiele.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej delikatnie szlifnąć delikatnie to 18 na 19 - wychodzi po 0,5mm na strone. Delikatnie drobny papierek wodny  na jakimś marmurku. Jedyny minus to  ubytek w powłoce galwanicznej ale w okolicach paska i tak przeważnie wytarte do miedzi, a po drugie to i tak niewiele widać tej płaszczyzny.

Edytowane przez Chaos85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej. Oprócz zdarcia powłoki, spłyca się w ten sposób otwory pod teleskopy i zmienia kształt całości.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym większy wybór jest w paskach 18mm niż w 19mm, a nie każdą dwudziestkę da się upchać między uszy. Nic Panowie, dziękuję za rady, uszy troszkę ponaginam, mam nadzieję, że się uda. Koperta prawdopodobnie zostanie bez renowacji, ponieważ podoba mi się obraz całości. Ktoś wcześniej wspomniał, że jest spójny i faktycznie tak jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny egzemplarz , choć z tych zdjęć wydaje się jakby tarcza była malowana ?
Werk to .... AS 1456 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie była malowana na pewno. Odkryje cala tajemnicę. :D  Jest to piękny plastereczek miodku. Dlatego szczegóły wydają się nie co wieksze.

post-89318-0-83599500-1461831205_thumb.jpg

post-89318-0-76052900-1461831213_thumb.jpg

Edytowane przez krzysiekb321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzychu!

Świetny egzemplarz. Myśle, że wielu z nas Ci zazdrości. Ja na pewno. ;)

Rzadko spotykany w tym rozmiarze. I ładnie utrzymany

Kolekcja rośnie... tak trzymaj! :D

Gratuluje szczerze :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie była malowana na pewno. Odkryje cala tajemnicę. :D  Jest to piękny plastereczek miodku. Dlatego szczegóły wydają się nie co wieksze.

Ze piękny to nie przeczę lecz zdjęcie w ubranku nie daje możliwości po pastwienia się :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłbym zdjęcie tarczy, ale niestety nie jestem zegarmistrzem i już 2 sztuki rozkręciłem i prawdopodobnie rozsypałem remontuar. Nie chce mieć trzeciej takiej. Niestety na razie mało czasu żeby wzgłębić tajniki złożenia ich poprawnie i brak przyrządu do wskazówek.

Co pewnie Starym Lisom wyda się banalnym wytłumaczeniem. :D

Edytowane przez krzysiekb321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co pewnie Starym Lisom wyda się banalnym wytłumaczeniem. :D

Dlaczego??

Wielu z nas przez to przechodziło ;)

Ja swój pierwszy remontuar rozsypałem w swoim "komunijnym" Poljocie jakieś trzydzieści lat temu z górką... Złożyłem go dopiero ze dwa lata temu, tłumacząc przez te wszystkie lata, że nie mam umiejętności, ani czym...  :lol: 

Także wszystko przed Tobą... masz jeszcze czas... :D

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa... . Jak mnie tak Podbudujesz to z czasem będę odnawiał tarczę i wskazówki dorabiał nie do odróżnienia od oryginału. Albo przerabiał Delbany na baterię. Ha ha ha... . :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa... . Jak mnie tak Podbudujesz to z czasem będę odnawiał tarczę i wskazówki dorabiał nie do odróżnienia od oryginału. Albo przerabiał Delbany na baterię. Ha ha ha... . :D

Wszystko przed Tobą

A maleństwo fajne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny egzemplarz , choć z tych zdjęć wydaje się jakby tarcza była malowana ?

Werk to .... AS 1456 ?

Też odniosłem takie wrażenie jak Jurek . Może być w kopercie , ale zrób duże powiększenie tarczy i przestaw wskazówki żeby nie zasłaniały napisów .

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna z rozkręconym remontuarem.  :( . Ale nic to. W końcu będę musiał opanować prawidłowe składanie... . Niestety słaby mam aparat ale widać coś tam więcej może.  Zegarek kupiłem od Pana który wyprzedawał rzeczy z mieszkania które chce sprzedać więc wątpię żeby był odnawiany.

post-89318-0-05763400-1461842604_thumb.jpg

post-89318-0-81709600-1461842609_thumb.jpg

post-89318-0-99534300-1461842615_thumb.jpg

post-89318-0-95236400-1461842624_thumb.jpg

post-89318-0-70275400-1461842631_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nieruszany oryginał. :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi