Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Tarcza była myta, dekielek nie zawsze matowy, bywały i wypolerowane na gładko, ale w oryginale były matowe, ale robione trochę inaczej.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem. Oglądałem te Twoje prace ręczne. :)

Naprawdę fajnie Ci to wychodzi.

A w oryginale matowione były liniowo a nie koloście, co dawało fajny efekt. Ale w warunkach domowych to bardzo trudne do powtórzenia.

Czym myłeś tarczę. Nie potrafię dojść do takiego stanu. Albo jest niedomyta, albo złążą indeksy.

Wiec albo nie umiem, albo mam pecha :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo delikatnie, pędzelkiem w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń. Dużo zależy od tarczy, prawie każda inaczej reaguje na mycie  i akceptuje inny czas namaczania. Dojdziesz do wprawy, jeszcze wiele tarcz Delban do umycia pozostało. 

Może na tym zdjęciu będzie lepiej widać wewnętrzne pierścienie.

post-57210-0-17485100-1427662556_thumb.jpg

Edytowane przez zasadas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moczyłeś ją w tej wodzie? Jak długo?

Pierścienie widać doskonale. :)

Bardzo ładna tarcza.

Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na około minutę do wody z płynem, później delikatnie pędzelkiem i starałem się omijać miejsca napisów i indeksów, ale i tak kilka indeksów spłynęło (przy koronce, te które były nadszarpnięte przez wilgoć). 

Edytowane przez zasadas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super sprzecicho Staszku, wyszło ekstra, a pierścienie w ringu widać dobrze na zdjęciu bez koperty i na innych także, oj dopieściłeś ją.

I mnie czeka dużo treningów aby dojść do takiej wprawy przy używaniu wody i detergentu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tu lepiej widać wewnętrzne pierścienie

Ale szkiełko mogło by być niższe :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być niższe, ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam problem ze znalezieniem niższych szkiełek. Można by niby kupić nieco większe i szlifować z wysokości, ale jest to robota dość żmudna i nie gwarantuje efektu. A w rzeczywistości te wyższe szkiełka aż tak nie rażą jak na zdjęciach.

Jeśli ktoś znajdzie źródełko z niższymi szkiełkami i będzie się mógł podzielić namiarami to czekam(y) :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie koledzy zaopatrujecie się w szkiełka ?
Ja kupuję takiepost-48480-0-65558000-1427707926_thumb.jpg
Nie zawsze trafi się ale większości przypadków jest ok , sorki za fotkę ale szybko z telefonu ,

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaopatruje sie w Timepolu. Głownie dla tego, że mogę podjechać tam osobiście i mają niezłe ceny.

A szkiełka są takie:

df4eda506ae842fddeb49373b068786b.jpg

f132fe4a634eef81c19f9d04456f9fd3.jpg

49f136c5a43cdc061e11440e7b69cb0d.jpg

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie wygrałam aukcję na moją damkę, czekam teraz z niecierpliwością na dostawę:) Mam nadzieję, że ten zegarek nie będzie pechowy:) Zapłaciłam 31 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten co pokazywałaś?

Jesli będzie sprawny, tak jak opisywali to dobra cena :)

Pochwal sęe fotkami jak go dostaniesz :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie wygrałam aukcję na moją damkę, czekam teraz z niecierpliwością na dostawę :) Mam nadzieję, że ten zegarek nie będzie pechowy:) Zapłaciłam 31 zł :)

Gratuluję, jak rasowy łowca okazji ;), jeśli balans będzie OK, to z reszta nie będzie kłopotu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten co pokazywałaś?

Jesli będzie sprawny, tak jak opisywali to dobra cena :)

Pochwal sęe fotkami jak go dostaniesz :)

Tak dokładnie ten, on jakiś brudny taki się wydaje, więc od razu pewnie pójdzie do zegarmistrza na czyszczenie z jeszcze jednym ruskiem ale najpierw wam pokażę zdjęcia jak dojdzie. Czy jest jakiś sposób domowy żeby otworzyć zegarek i sprawdzić mechanizm niczego nie uszkadzając? Jak byłam mała robiłam to po prostu śrubokrętem:/ ale tamte zegarki już nie działały. Wiem, że są też takie specjalne klucze do otwierania? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel był odkręcany, więc wystarczy piłeczka do dekli, do kupienia za 12-15 zł

Jest poręczna i bezpieczna dla zegarków.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dokładnie ten, on jakiś brudny taki się wydaje, więc od razu pewnie pójdzie do zegarmistrza na czyszczenie z jeszcze jednym ruskiem ale najpierw wam pokażę zdjęcia jak dojdzie. Czy jest jakiś sposób domowy żeby otworzyć zegarek i sprawdzić mechanizm niczego nie uszkadzając? Jak byłam mała robiłam to po prostu śrubokrętem:/ ale tamte zegarki już nie działały. Wiem, że są też takie specjalne klucze do otwierania? 

W ostateczności delikatnie nożyczkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie wygrałam aukcję na moją damkę, czekam teraz z niecierpliwością na dostawę:) Mam nadzieję, że ten zegarek nie będzie pechowy:) Zapłaciłam 31 zł :)

Gratulacje, a czy ten sekundnik będzie potrzebny? Polecam się jeśli będziesz go wymieniać. A dekielek można też odkręcić suwak.

Arku ja także kupuję w Timepolu, i faktycznie trafiają się także wysokie szkiełka, zdarzyło mi się kupować w innym źródle ale też był ten sam sort , i wysokie i niskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, a czy ten sekundnik będzie potrzebny? Polecam się jeśli będziesz go wymieniać. A dekielek można też odkręcić suwak.

Arku ja także kupuję w Timepolu, i faktycznie trafiają się także wysokie szkiełka, zdarzyło mi się kupować w innym źródle ale też był ten sam sort , i wysokie i niskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzyk jasnę, wymienię od razu. Odkręciłam też Kirowskiego i mechanizm wydaje się być oryginalny do niego też wskazówek szukam jakby ktoś podiadał, wlasnie jedna zaczęła się swobodnie poruszać w stronę w którą przekrzywiam zegarek. Na szczęście po naprawie jest jeszcze na gwarancji ale nie chce mi sie tyle latać do zegarmistrza.:(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano tak to bywa jak kupuje się najtańszym kosztem. Różnie się chińczykowi zrobi i różnie spakuje :D

Chociaż w Timepolu zapewniali mnie ostatnio, że to nasza produkcja. :)

Odkręciłam też Kirowskiego i mechanizm wydaje się być oryginalny do niego też wskazówek szukam jakby ktoś podiadał, wlasnie jedna zaczęła się swobodnie poruszać w stronę w którą przekrzywiam zegarek. Na szczęście po naprawie jest jeszcze na gwarancji ale nie chce mi sie tyle latać do zegarmistrza. :(

Wskazówek do Kirowskiego szukaj raczej tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/13244-kupi%C4%99-sprzedam-zamieni%C4%99-oddam/page-460

Wskazówkę możesz sama zamocować na miejscu delikatnie dociskając ją na wałku. Choć jeśli mówisz, że jest na gwarancji i wolałabyś potem uniknąć posądzania, że sama grzebałaś i sama popsułaś to może lepiej jednak pokazać to gwarantowi :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One są krzywe i wolę ich nie dotykać. Bardzo mnie korci by rozebrać jakiś zegarek i sprawdzić jak co działa ale jeszcze nie na tym co mam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie pozostaje ponowna wizyta u zegarmistrza.

Do zabawy w rozbieranie kup sobie kilka trupków ruskich po 3-5 zł za sztukę i będziesz miała świetny materiał do ćwiczeń. Większość tak właśnie zaczynała :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzyk jasnę, wymienię od razu.

To poproszę o adres do wysyłki na PW

I czekamy na foto .

A i ja może coś niedługo pokarzę , ( a miałem juz na razie nic nie kupować ) :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszła kolejna promienista :)

we651_10ga_007.jpg

Cyka na ETA 1100

ms639_10ga_002.jpg

I dekielek

wh700_10ga_003.jpg

W towarzystwie z siostrzyczką :)

gx369_10ga_008.jpg

I z innymi koleżankami, promienistymi. Ta z lewej jeszcze nie pokazywana, to niech się przy okazji ujawni.  :)

cl647_10ga_009.jpg

Do wymiany czeka koronka oraz zastanawia mnie wskazówka sekundowa. Siostrzyczka ma nieco inną <_<

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi