Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

Może to po prostu jakiś wadliwy egzemplarz był. Takie rzeczy pewnie też się zdarzają. W sumie jakby się zastanowić to nawet gdyby taki Seikacz przeleżal 2,5 roku, to chyba nie powinien się od razu zatrzeć. Polecany na forum zegarmistrz, powiedział mi ostatnio, żeby przeglądami co 2-3 lata, jak podaje instrukcja, się nie przejmować. Dopóki nie zauważy się jakiejś nieregularnej pracy Seiko, to spokojnie raz na 5 lat, można zegarmistrza odwiedzać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załączam fotkę dekla - coś Wam to mówi? ;)

post-34571-0-89820200-1367776626_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak zamówiłem zegar 20 lipica 2011, to mógł leżeć max pół roku.

BTW, Seven zdradź jak to odczytałeś. Dwie pierwsze / dwie ostatnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Dwie pierwsze: 0 = 2010 a litera D to grudzień.

Więcej tu = link >>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. :)

Czyli po prostu miałeś pecha - taki egzemplarz mógł się trafić w każdym innym sklepie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Zachęcony opiniami na forum na temat sklepu postanowiłem po kupić zegarek w wyżej wymienionym sklepie. Mój proces zakupowy opisany poniżej:

Zakup - 05.05

Informacja o przesyłce - 06.05

Wysyłka do Polski (według SG) - 08.05

Zegarek u mnie - ??? cierpliwie czekam :)

Jak tylko dostanę zegarek dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem dobre podróbki sprzedają na mywatchesub.com . W listopadzie 2012 zamówiłem tam dwa zegarki które podczas ekspertyzy pod mikroskopem oraz po zauważeniu minimalnych detalów okazały się nie produktem casio. Dzięki narzędziom paypal otworzyłem spór z którego nic nie wynikło a sprzedający twierdzi tutaj email

59cdaa4e4c5070b3med.jpg

"Dear friend,

please see the pictures in the att.

The Casio watch is OEM in China,it is made with Japanese OS movement,so if you need 100% of original Casio watch,you only can buy them from Casio watch store,thx "

Poza tym proszę pamiętać o cenach dystrybucyjnych globalnych z których nie można zejść :( ale panowie jesteście młodzi musicie się uczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie to niby te detale pod mikroskopem? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Jeśli sprawa dotyczy tylko zegarków Casio to luz, ja zamówiłem Seiko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Hej niedawno zamówiłem zegarek w wyżej wymienionym sklepie, wybierając darmową przesyłkę. Dziś na stronie poczty polskiej w trackingu znalazłem informację że paczka była już w warszawie i teraz jest w łodzi. Na którym etapie urząd celny bada przesyłki, w warszawie?

2013-05-13 19:32 - WER Warszawa Przyjęcie przesyłki w Polsce

2013-05-14 05:23 -WER Warszawa Wysłanie z ładunkiem

2013-05-14 08:28 - WER Łódź - Przyjęcie z ładunkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś na forum czytałem, że w w rejonie, do którego przesyłka ma trafić. W Twoim przypadku pewnie Łódź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Ale to trafia to UC celnego który jest dla całego województwa, czy do urzędu celnego miasta w którym mieszkam? (nie mieszkam w Łodzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia. Z doświadczenia wiem, że choć to nie takie proste, poczekaj jeszcze cierpliwie, może się paczka prześliźnie. Gdyby jednak zegarek został zatrzymany przez UC, to na stronie trackingu pojawi się stosowna informacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Jestem cierpliwy ale nie w sprawach zegarkowych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd ja to znam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Odbyło się bez opłat celnych, zegarek już doszedł :). poniżej mała aktualizacja procesu zakupowego, uważam że 10 dni to bardzo dobry wynik biorąc pod uwagę, że wybrałem darmową przesyłkę.

Zakup - 05.05.13

Informacja o przesyłce - 06.05.13

Wysyłka do Polski (według SG) - 08.05.13

Zegarek u mnie - 15.05.13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam pytanie odnoscie zakupow u teg pana :) Czy zegarki przesylane sa nadal bez foli zabezpieczjacej ? Czy sa porysowae ? W ile dni przychodzi zegarek ? Jakim transportem wybieracie ? Czy naliczają clo ? jak kosztuje zegarek kolo 650 zl to dodatkowe koszty mogą siegac 150 zl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki są po prostu przysyłane w fabrycznym pudełeczku z oryginalną folią na bransolecie i poza dodatkowym kartonikiem to wszystko. Dwa zegarki u nich kupiłem i nie były porysowane, nie słyszałem też o takich przypadkach. Transport obowiązkowo ten darmowy (list rejestrowany), to pozwala uniknąć dodatkowych opłat w większości przypadków. ;) Niemniej na wszelki wypadek warto odłożyć te 25%. Co do okresu oczekiwania na taką przesyłkę to różnie z tym bywa, ale taka mocno ogólna średnia to jakieś 10-15 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sprawa z gwarancją wygląda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancja sprzedawcy, czyli wychodzi na to, że brak gwarancji. ;) Ale w przypadku Seiko czy Casio i tak nie ma to większego znaczenia. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Przed chwilą odpakowałem paczkę od mywtcheshub i okazuje się że zegarek jest uszkodzony. Litera S na traczy jest odklejona i przez to wskazówka godzinowa się zatrzymuje :(. Teraz zastanawiam się co mam zrobić odesłać czy dać do naprawy? Ile może kosztować taka naprawa.

Czy w takich wypadkach zgłaszać spor przez PayPall?

post-32507-0-71362500-1369741338.jpg

post-32507-0-74574700-1369741346.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

Przykra sprawa. Jeśli dobrze kojarzę to kiedyś ktoś opisywał na forum podobną usterkę w Seiko, ale zupełnie nie pamiętam, czy udało się to naprawić.

Czy w takich wypadkach zgłaszać spor przez PayPall?

Najpierw może po prostu skontaktuj się ze sprzedawcą, prześlij to zdjęcie i opisz problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Już to zrobiłem mam nadzieje że sprawa szybko się rozwiąże. Było tak dobrze szybka przesyłka, brak UC na na końcu fucked up :).

Ciekawe jak zachowa się sklep :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.