Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

erih

SEIKO CZY ATLANTIC

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko nie wybrać Seiko ;)

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno doradzić który zegarek lepszy, bo seiko to kinetica, natomiast atlantic to mechanik na bardzo dobrym werku Eta-Valjoux. Kinetic to kwarc zasilany napięciem wytworzonym poprzez ruch ręki, więc niby ciekawe rozwiązanie, ale tak jak napisałem, co do mechanizmu to zegarki z różnych "światów". Nie wiem jaka jest trwałość napędów kinetycznych, jak jest z serwisem. Ja wybrałbym zdecydowanie atlantica na tym automacie. Naprawdę dobry werk. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też brałbym Atlantica... ze względu właśnie że Seiko to kinetic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chocby byl ze zlota ten Atlantic....to niestety troche duzo jak za Atlantica....natomiast Seiko wartne swojej ceny....ale niestety nie ma płynacego sekundnika ;) ja bym sie skłaniał ku Seiko :)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba zegarki dobre,seiko tańsze z mechanizmem kwarcowym kinetic a atlantic w tej cenie z allegro to niezła okazja(normalnie około 4500zł)Do tego ma świetny mechanizm automatyczny ETA 7750 Valjoux i na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu-ja bym skłaniał się ku Worldmasterowi :rolleyes: (choć za te pieniądze wolałbym coś innego ,może HAMILTON AMERICAN CLASSIC JAZZMASTER ? )

post-35523-0-11875800-1310929888_thumb.jpg

Pozdrawiam wszystkich -Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba zegarki dobre,seiko tańsze z mechanizmem kwarcowym kinetic a atlantic w tej cenie z allegro to niezła okazja(normalnie około 4500zł)Do tego ma świetny mechanizm automatyczny ETA 7750 Valjoux i na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu-ja bym skłaniał się ku Worldmasterowi :rolleyes: (choć za te pieniądze wolałbym coś innego ,może HAMILTON AMERICAN CLASSIC JAZZMASTER ? )

Dzęki ale tego atlantica można mieć za około 2500 zł i dlatego się nim zainteresowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz przymierzyc oba i zobaczyc ktory Ci lepiej odpowiada :rolleyes: podziel sie pozniej tym na co zdecydowales :angry:

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kb24

Atlantic ładniejszy raczej...IMO:) na mechanizmach się nie znam w ogóle:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz przymierzyc oba i zobaczyc ktory Ci lepiej odpowiada :) podziel sie pozniej tym na co zdecydowales ;)

na pewno sie podzielę moim wyborem choć będzie trudno przymierzyć oba bo seiko tylko na zamówienie i to trochę lipa . Atlantica już przymierzałem i muezę powiedzieć że wygląda lepiej na żywo i raczej to będzie mój wybór, jest ciężki i duży taki mi pasuje.Mam za mało informacji odnośnie tego mechanizmu seiko a o atlanticu jest mnustwo w necie i od zegarmistrzów i to same pozytywne jeśli chodzi o ten mechanizm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam jeszcze przymierzyc tego seikacza:

snq103p1-b.jpg

SPB005J1.jpg

drugi to automat a zarazem premier ;)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam jeszcze przymierzyc tego seikacza:

snq103p1-b.jpg

SPB005J1.jpg

drugi to automat a zarazem premier ;)

ten Seiko premier w automacie już też miałem na ręnce bardzo interesujący. Zastanawiam się bo już seiko w automacie już mam a dokładnie Monster Orange ale ten pierwszy też jest ciekawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem go w salonie Time Trendu......powiem Ci ze spisalem sobie jego numer bo rzucal sie strasznie w oczy....tylko niestety to chyba Kinetic.....wiec z plynacego sekundnika nici ;)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.5k za mechaniczny chronograf na "Walżu" to niezła okazja. Za tę cenę, jak się podoba - warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał Seiko. Mam kinetica i jest bardzo przyjemny, niby kwarc, ale domaga się czasem noszenia - więc prawie jak mechanik.

Seiko ma jak dla mnie przydatniejsze informacje na tarczy - z chrono nie korzystam nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam znawca nie jestem ale wizualnie Atlantic ładniejszy fajne serducho w nim pyka a nawet bardzo ,no i marka.

no ale to stronnicza wypowiedz bo sam poluje na taką giwerke i pomału zbieram kasiorę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

erih i jak zdecydowałeś się na tego Atlantica? Jeśli tak napisz coś - jakie wrażenia. Podobnie jak Ty mam możliwość nabyć go za 2,5k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

erih i jak zdecydowałeś się na tego Atlantica? Jeśli tak napisz coś - jakie wrażenia. Podobnie jak Ty mam możliwość nabyć go za 2,5k.

Tak podjąłem już decyzję że będzie to Atlantic ale jeszcze go nie mam . Dam znać jak będzie u mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak podjąłem już decyzję że będzie to Atlantic ale jeszcze go nie mam . Dam znać jak będzie u mnie

do mnie tak samo ten model w promocyjnej cenie zmierza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantic, dobra cena, Seiko to Seiko, fakt, ale ten kinetic...

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.