Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krystian

Wysyłka towaru z Niemiec - zapytanie o kuriera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moje pytanie jest następujące:

Czy ktoś wybrał kiedyś opcję wysyłki kurierem Hermes?

Jeżeli tak to chciałbym wiedzieć jak wszystko przebiegło i czy czas dostawy towaru był podobny do DHL. Kto w Polsce dostarcza paczki wysłane poprzez Hermes?

Sprzedający zaproponował mi wysyłkę Hermes Paket International w korzystnej cenie i nie wiem, czy warto dopłacać do DHL Paket International, czy śmiało mogę skorzystać z tej propozycji.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PM poszło...

Ja zazwyczaj wysyłam tylko Deutsche Post albo DHL ale sprawdziłem jeszcze tego Hemersa i wygląda to całkiem nieźle. W odróżnieniu od DP można wysłać ubezpieczoną paczkę do PL i biorą odpowiedzialność do 500? czyli tak jak DHL. Ciężko określić cenę wysyłki na podstawie ich strony nie znając wymiarów oraz wagi paczki. Tak czy siak myślę, że DHL jest sprawdzone i w razie "W" nie będzie problemów z odzyskanie pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpisałem na PW

W obu przypadkach paczka byłaby ubezpieczona, a przesyłka poprzez Hermes dużo tańsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Krystian

kilka razy otrzymałem przesyłkę od Hermesa z niemiec , zawsze bez problemów , czas dostawy około 5 dni , monitoring do czasu przebywania przesyłki na terenie rajchu ,

z tego co pamiętam (a nie mogę sprawdzić dokładnie w papierkach bo jestem poza Naszym zimnym krajem :) ) przesyłkę dostarczał u mnie kurier DPD

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Mariusz.

Dzięki za odpowiedź. Co prawda już zapłaciłem za DHL, ale na następny raz będę wiedział, że śmiało można skorzystać z tej opcji.

Udanego urlopu :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Dopiero teraz zauważyłem ten temat. Hermesem miałem kilka razy propozycje wysyłki, nigdy jakoś się na tą firmę nie zdecydowałem. DHL zawsze bez problemu dowoził, bez opóźnień czy uszkodzeń towaru. Faktem jest, że się trochę cenią.

Pozdrawiam,

Mateusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkowo trafiłem na temat ale mam trochę pojęcia bo pracowałem w firmie wysyłkowej więc może komuś w przyszłości pomogę.

Teraz na rynku kurierskim jest BARDZO duża konkurencja. Pojawili się tzw. pośrednicy którzy wykorzystują centra logistyczne dużych firm jak np. DHL który tak chwalicie. Ja korzystam tylko z pośredników bo mają dużo niższe ceny (które sami negocjują w zależności od obrotów :)). Dodatkowo niektórzy pośrednicy mają fachową kadrę pracowniczą która nadzoruje wysyłkę- niektórzy oczywicie tylko zadzwonia i powiedza ze cos nie tak, ale są też tacy którzy np. dadzą upust czy coś. Pośredników jak wspominałem jest dużo ale dzięki rywalizacji poziom usług jest wysoki (Ciężko ceną rywalizować...). Ja osobiście korzystam z polfast.pl ale oczywiście jest bardzo dużo innych firm, można poszukać na necie :) Chętnie doradze komuś ( do Niemiec też dużo paczek szło swego czasu:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzeję temat :)

Orientujecie się, kto w Polsce doręcza przesyłki wysłane z Niemiec za pośrednictwem Deutschepost ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DHL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.