Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dawid199311

Emporio Armani AR0101

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mógłby ktoś ocenic autentycznośc zegarka po zdjęciach.Jest to Emporio Armani AR0101,a mam możliwośc go kupienia od znajomego.Tylko proszę nie odpowiadajcie typu-kup co innego itp. ; ) Zależy mi na opinii na temat tego zegarka. Pozdr. Dawid

post-40196-0-90582500-1312727697_thumb.jpg

post-40196-0-74912500-1312727708_thumb.jpg

post-40196-0-65887600-1312727812_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo trudno jest oceniać autentyczność zegarków Armaniego.

Krótko mówiąc, są to zegarki firmy niezegarkowej, zamawiane umową o dzieło u wielu różnych producentów, głównie na dalekim wschodzie.

Czyli mówiąc wprost i bez ogródek, istnieją uzasadnione podejrzenia, że podróbki wykonywane są przez tych samych producentów, którzy je produkują legalnie. Czyli inaczej mówiąc podróbka/niepodróbka, jeden pies, tylko kwestia czy logo zostało użyte legalnie, a tym samym czy danina dla EA została uiszczona, a tym samym różnica w cenie.. :P

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mógłby ktoś ocenic autentycznośc zegarka po zdjęciach.(...)

W przypadku zegarków Armaniego kwestia oryginalności jest zupełnie bez znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, chyba trochę jednak przesadzacie pisząc, że w przypadku Armaniego nie ma znaczenia, czy to oryginał, czy podróba, bo są tak samo wykonane. Jest cała masa tak ordynarnych podrób tej marki, że nawet dziecko nie będzie miało problemu z oceną oryginalności.

Miałem kiedyś Armaniego - czasy przed-klubowe, że tak się wyrażę :-) - regulator to był nawet i muszę przyznać, że wykonany był przyzwoicie...Tyle, że wartość zegarkowa tego czasomierza była raczej marna- przeciętny chiński werk w środku, no i cena nieproporcjonalna do tego, co reprezentował sobą ten zegarek...W przypadku Armaniego płacimy za logo, reszta schodzi na dalszy plan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)W przypadku Armaniego płacimy za logo, reszta schodzi na dalszy plan.

...Dokładnie to miałem na myśli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armani ma mechanizm Ctizena czyli mechanizm z wysokiej półki .

Zegarki warte swojej ceny mam EA w domu.

Ten zegarek z mojego punktu widzenia jest nieoryginalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Werki Citizen Miyota są pakowane do zegarków bardzo wielu marek, które z nich są "mechanizmami z wysokiej półki"?

Według mnie to raczej "woły robocze", poprawnej lub średniej jakości.

Raczej tanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polandd a po czy stwierdzasz że jest nieoryginalny ? Nie którzy piszą tak,nie którzy inaczej.Już sam nie wiem,czytałem trochę i wywnioskowałem że ciężko jest odróznic podróbę bo mogą pochodzic od tego samego producenta itp.Nie znam się dla tego założyłem ten wątek : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armani ma mechanizm Ctizena czyli mechanizm z wysokiej półki .

Zegarki warte swojej ceny mam EA w domu.

Z tą wysoką półka to bym nie przesadzał. Werki od Citizena są wrzucane do wielu tanich zegarków firmy "krzak", które nowe można kupić do 150 zł. A Miyoty można spotkać nawet w Perfectach za 50 zł.

Owszem, Citizen ma w swojej ofercie wiele świetnych mechanizmów, ale w tego typu zegarkach raczej ich nie uświadczysz. Po prostu ten koncern produkuje ogromną ilość zarówno lepszych werków jak i gorszych, tanich wołów roboczych pchanych do tańszych zegarków.

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o czym ty mówisz ?

W oryginalnych Emporio Armani są mechanizmy po 150 $ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o czym ty mówisz ?

W oryginalnych Emporio Armani są mechanizmy po 150 $ :lol:

:)

...Nie przesadzałbym z wysokością tej półki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy będę wymieniał baterie w Emporio Armani to zrobię zdjęcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oryginalnych Emporio Armani są mechanizmy po 150 $

Mechaniczna Eta 2824-2 kosztuje od 124 $ na ofrei.com, a to wcale nie jest najtańszy portal zegarmistrzowski :lol:

Ale chętnie dowiem się, jaki mechanizm tyka w Twoim EA. Wystarczy, że spiszesz model i producenta mechanizmu, zdjęcie nie jest najważniejsze, choć mile widziane.

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.