Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

axl2000

Edifice EF-328D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie. Kupiłem dziś "po taniości" jednak na gwarancji nowiutkiego Edifice'a 328D z białą tarczą. Bardzo mi się ów zegarek podoba, ładnie wykonany, nie mam zastrzeżeń. Cena też super więc jestem zadowolony. Jednak jest jeden szkopuł...wskazówka na lewej tarczy, tej od dnia tygodnia, przestawia się na nowy dzień nie o północy ale o 4:40...wtedy przeskakuje na inny dzień. Wróciłem się do hurtowni w której ów zegarek kupowałem i sprawdziłem pozostałe 328 i miały tak samo, gwarancji w związku z tym owa hurtownia (nie wystawiają gwary Casio, stąd cena za zegarek 2x niższa niż sklepowa) nie przyjmie, zostałem z tym sam.

I tu pytanie - jestem w stanie zapłacić za to by ktoś (serwis Casio?) sprawił by wskazówka zaczęła przeskakiwać o północy jak książka każe, ale czy oficjalny serwis Casio może to zrobić? Może wystarczy zablokować mechanizm i ręcznie przesunąć wskazówkę? Może coś w środku przestawić? Nie wiem, nie znam się, może ktoś z Was wie co serwis może zrobić, czego nie może i czy w ogóle się w to bawić?

Pozdrawiam!

post-41091-0-97390900-1313011919_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, nic nie rób na siłe. nie przestawia się kalendarza w godzinach późno wieczornych/nocnych, możesz sobie tylko zegarek schrzanić. nie wiem jak dokładnie w tym modelu, ale na przyklad w mechanikach z podwójnym kalendarzem, dzień miesiąca może się przestawiać o (dajmy na to) 1:00, a dzień tygodnia - dwie godziny później.

szczerze wątpię aby to była wada zegarka/mechanizmu.

osobiście bym się tym nie przejmował. za tydzień przywykniesz : )

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest żadna wada. Ten moduł tak ma i jest to normalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź, czyli zegarek sprawny, "ten model tak ma" i o 4 rano to się śpi a nie sprawdza czy przeskoczył dzień na zegarku.

Drugie pytanie: czy da radę jakoś to wyprostować (foto)? Ile może kosztować przekręcenie o 1mm w lewo tego co zaznaczone jest na foto?

Niestety jestem osobą której takie rzeczy trochę przeszkadzają...

post-41091-0-14622000-1313053778_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, ale czy nie za dużo wymagasz od zegarka kupionego "po taniości"? :rolleyes:

Przesunięcie jest minimalne i wątpie, żeby dało się to skorygować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zegarek jest nowy i oryginalny to wymagam tego samego co bym kupiłe w sklepie 2x drożej, przy czym kupując taniej przyjmuję do wiadomości, że wszelkie naprawy i poprawki bedą za $, stąd pytania :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie i drożej nie oznacza, że takie rzeczy się nie zdarzają. To, że kupiłeś taniej nie ma żadnego wpływu, zegarki produkowane są w tej samej fabryce i nie ma gorszych, tańszych partii.

Miałem na myśli to, że nie jest to najwyższa półka zegarków i drobne wpadki, rzadko, ale się zdarzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że nie jest to najwyższa półka. Po prostu myślałem, że da się fabryke poprawić u zegarmistrza czy w serwisie Casio. Jak nie to trudno, ciesze się, że mam ładny zegarek pasujący mi do jasnego ubioru i jasnych garniturów a i tak już zaczynam zbierać na Vostoka Ekranoplana, może na nowy rok się trafi...no i w tym będę już wymagał 100% precyzji i wykonania.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego elementu nie dasz rady raczej przesunąć, jest to całość wraz z kopertą, tak jak Pablos_ napisał, drobne wpadki się zdarzają, rzadko ale jednak, moim zdaniem po jakimś tygodniu przestaniesz na to zwracać uwagę, nie są luminescencyjne więc nie będą się tak rzucać w oczy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.