Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Odir

ZEPPELIN 100 Jahre Zeppelin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poczytalem troszeczke forum odnosnie zegarków Zeppelin, ale nie odnalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie...

tak sobie wymyslilem ze do kolekcji doloze zegarek wirtualnej marki Zeppelin a dokladniej ten z okazji rocznicy: 100. Jahre Graf Zeppelin

drażac temat dalej pojawia sie dwie a nawet trzy opcje:

opcja 1-sza:

Zeppelin 7680-1

opcja 2-ga:

Zeppelin 7618-1

opcja 3-cia - rezerwowa:

Zeppelin 7664-1

oczywiscie podoba mi sie najbardziej 2-ka. ale 999 ojro za wirtuala i w tym momencie pojawila sie chwila zwatpienia...

przekopalem forum i nie wiele jest o 7618-1 na werku ETA Valjoux 7753. czy mial ktos okazje przygladac sie tym zegarkom na zywo?

nie ukrywam ze ja nie spotkalem, a foto sie photoshopem obrabia. te 300 euro za kwarca to jest do przelkniecia, ale kwarc ? :P nie chce wzburzac piachu, po prostu preferuje zegarki z wachnikiem, jako takie male dzielo sztuki ;]

podrzuccie swoje odczucia.

a nie dodalem do czego ten zegarek... podoba mi sie doloze do kolekcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile razy skorzystałeś z chronografu? Szczególnie w tego typu zegarku (casual)? Ja bym wziął nr 3. ALE :P Ale Zeppelin tgo nie taki wcale wirtual a ich zegarki dorównują spokojnie Certinie, Tissotowi itp. Macałem raz ich kwarca i był naprawdę ok. Werk nie ma tu za wiele do gadania bo, mogę się założyć, w jedną kopertę ładują różne werki (kwarce, automaty) i tylko dekle i tarcze sie różnią. 999 EUR za jakikolwiek zegar na przyzwoitym poziomie z 7753 Valjoux to nie jest dużo. To dość dobry werk. Porównywalną certinkę z takim werkiem dostaniesz za podobną kasę ale nie taniej, a tu masz coś bardziej oryginalnego i niepospolitego.

Pamiętaj też, że kwarce nie są kwarcom równe i na jako taką pogardę nie zasługują. Poczytaj o wybitnych mechanizmach Citizena lub Casio, które cenami naprawdę często przeskakują dobre, ale masowe zegarki na "Etach". Fakt jest jednak taki, że jak już kwarc to niech ma coś czego automat nigdy nie będzie mieć.

Zawsze możesz też zapisać się na zakup grtupowy Steinharta tu: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/62784-steinhart-drugi-zakup-grupowy/. Dużo o nich się dowiesz na forum.

No i jak kupisz to pochwal się w galerii, jak i resztą swojej kolekcji...

Tyle ode mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to wlasnie pytalem, dziekuje za odpowiedz, wiem ze ETA Valjoux 7753 to dobry werk i stad cena. zastanawialem sie na "jakoscia" jako calosci.

nie ukrywam ze caly chronothing to tylko jako bajer mam w kilku zegarkach i prawde mowiac nigdy nie uzylem hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem ciekawy jak ten zegarek zyskuje na żywo,znalazłem kilka fotek, robi on na mnie piorunujące wrażenie,mechanizm 7753 jest naprawde solidny więc pozostaje kwestia ogólnego wrażenia po obejrzeniu.Może jest ktoś z forumowiczów kto miał styczność z tym modelem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy zegarek jak sam zauważyłeś to Q więc... go odrzucamy - z założenia;)

drugi... z wyglądu ok, ale urzekł mnie ten 3 - niby prosty, jedna tarcza, ale... ślicznie się prezentuje. Masz rację, że w kompie można zdjęcia przerobić, ale... zawsze towar można także zwrócić;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.