Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pajak80

Laptop...

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Adi za komentarz wezmę pod uwagę i zaraz przejrzę też linię biznesowe :) to ma być komputer dla Pani Doktor, która nie jest komputerowym maniakiem :) ale chce duży ekran i dość szybkie działania podczas takich rzeczy jak przeglądanie neta, poczty i podstawowe pierdółki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Adi za komentarz wezmę pod uwagę i zaraz przejrzę też linię biznesowe :) to ma być komputer dla Pani Doktor, która nie jest komputerowym maniakiem :) ale chce duży ekran i dość szybkie działania podczas takich rzeczy jak przeglądanie neta, poczty i podstawowe pierdółki ;)

Poszukaj 17cali. 15,6 to trochę za mało, trzeba oczy wypatrywać.

Na co dzień używam kompa stacjonarnego a laptop 17cali tylko w razie potrzeby.

Nie przepadam czytać i pisać czegoś na tak małym ekranie.

Cenowo się zmieścisz. Zwróć uwagę tylko czy konfiguracja "udźwignie" system operacyjny. Czyli np. Windows XP, Vista będzie miał mniejsze wymagania niż Win8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można Lenovo uważać za dobre, lub nie, ale serwis w naszym kraju to raczej nie aleja usłana różami. Wręcz przeciwnie. Ja uważam, że lenovo wypada słabo jakościowo, fatalnie serwisowo, korzystnie cenowo. Od czasów, kiedy firma Lenovo była podwykonawcą IBM i produkowała na ich zlecenie świetne komputery - sporo się zmieniło. Na niekorzyść. Żona ma t60 Lenovo. Ja miałem kilka lat wcześniej t60 IBM. By zobrazować różnicę - IBM to jak najlepsza belgijska pralinka, a Lenovo to posypana pudrem paskudna galaretka z dyskontu. Na pierwszy rzut niemal ten sam wygląd. Ale jakość materiałów, sztywność, spasowanie - przepaść. Niestety relacje cenowe - jak dawniej.

Miałem T42, T61p, T500 i kolejne T500, starsze jeszcze IBM, 2 ostatnie lenovo. Nie widzę różnicy o której piszesz, owszem w T500 po 3 latach zaterkotał wentylator, czasem padł dysk, ale też każdy minimum 3 lata dał radę no i w poprzednim T500 zatarło zawias, ale u mnie laptopy nie leżą na biurku 24 na dobę. Każdy rozbierałem z tych czy innych powodów i każdy był w środku solidnie wykonany. Serwis taki sobie w sensie sposobu działania, owszem.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy może ktoś mógłby doradzić jakiegoś laptopa do 2tys. zł ??

Laptop z przeznaczeniem do przeglądania neta, poczty itp.

Nie może być mały więc około 15,6" i więcej ( lekki też nie musi być ;) )

Musi mieć system operacyjny.

Pani Doktor to niech sobie przemyśli rozmiar matrycy, bo 15 cali to mało kobiecy wybór ;-)

A może ten:

http://www.mediamarkt.pl/bydgoszcz/notebook-lenovo-ideapad-g510,id-925820

HD4000 to strasznie bidna grafika w naszych czasach.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale laptop używany będzie w domu tylko :) nie będzie z nim jeździć :) daltego taki rozmiar :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej pisze się na dużym ekranie. Na laptopie szkoda oczu.

Inne opcje:

1.laptop + dodatkowy duży ekran.

2.Komp stacjonarny + tablet.

Wysłane z Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cenowo się zmieścisz. Zwróć uwagę tylko czy konfiguracja "udźwignie" system operacyjny. Czyli np. Windows XP, Vista będzie miał mniejsze wymagania niż Win8.

XP może i tak, ale Vista to przecież najwolniejszy Windows do tej pory. Jaka współczesna konfiguracja miałaby nie udźwignąć Win8?

HD4000 to strasznie bidna grafika w naszych czasach.

Myślisz, że Pani Doktor planuje grać w Crysisa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie :) muszę naprostować :) Tylko laptop i tyle :)

Grać w nic nie będzie, tak samo jak i używanie laptopa będzie zapewne dość małe :)

Także szukam coś do 2k ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Jaka współczesna konfiguracja miałaby nie udźwignąć Win8?

2.Myślisz, że Pani Doktor planuje grać w Crysisa?

1.Np. taka konfiguracja:

Samsung 355E7C/A6-400M/8GB/500/Win8/HD767 17,3"

sprawia że win8 działa bardzo powoli.

Czegoś za mało, coś za wolne ?

2.Drugi cytat nie jest ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz, że Pani Doktor planuje grać w Crysisa?

Wbrew pozorom i wwww i sam interfejs windows potrafi co nieco wymagać. Poza tym RAM dołożysz, dysk wymienisz, ba nawet procesor można zmienić, grafiki już nie bardzo.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy

potrzebuję kupić w USA 2 laptopy tak powiedzmy do c.a. $1000 każdy, 15 cali i nie spod znaku apple (nic nie mam do tej firmy ponieważ używam iphone i jest jak najbardziej ok ). Prośba o pomoc: o typy co by było najlepsze, najbardziej wydajne w tej cenie. Karta graficzna nie zintegrowana. Jeden dla juniora -  pewnie bedzie cos pogrywał, drugi  do użytku domowego

Uprzedzony jestem do Della i HP - serie biznesowe mamy w pracy i co chwile coś komuś pada....

z góry dziękuję!

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Co będziesz pieniądze na bzdety wydawał, kup se zegarek !! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo ktoś wcześniej zdecydowanie odradzał. Jak Delle nie pasują to może rzeczywiście Asus nie będzie złym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acer się bardzo poprawił - bardzo fajne konfiguracje i na prawdę fajne wykonanie wyższych modeli. Z Lenovo na bank będą problemy z serwisem w Polsce, bo obecny serwis stracił podobno autoryzacje i wszystko jest wysyłane do Niemiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozważ 14" bo to i tak spora maszyna w panoramie ;) ja polecam Dell Latitude E7440, wersja tańsza z rozdziałką 1366x768, wersja droższa full hd i dotykowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie z innej beczki. Czy da się w ogóle jeszcze kupić w miarę tanie i sensowne laptopy z ekranem 4:3 lub 16:10? Wiem, że Maci są na 16:10, ale nie podpadają pod tanie niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.