Pawliszak 0 #1 Napisano 24 Września 2011 Posiadam powyższy zegarek od ponad dwóch lat. W swojej historii był już raz oddawany na gwarancję, gdyż najzwyczajniej w świecie przestał działać. Niedawno napotkały mnie kolejne problemy z ów zegarkiem. Problem ten dotyczy podświetlenia, które znacznie osłabło i o ile przy pierwszym podświetleniu jako tako podświetla tarczę, to jeżeli podświetlę np 3x pod rząd, to już podświetlenie przestaje działać, by po chwili "oddechu" znowu podświetlać, aczkolwiek nie z taką siłą, jak być powinno. Aby oddać zegarek na gwarancję muszę odbyć dość daleką drogę do najbliższego salonu i chciałbym się dowiedzieć, czy można to jakoś łatwo domowo usunąć? Interesuje mnie też, czy jest szansa aby oddając zegarek na gwarancję dostać całkowicie nowy model, a najlepiej zwrot pieniędzy? Otóż przytrafiło mi się przeżyć dosyć poważny wypadek z ów zegarkiem na ręku i mam brzydkie ślady zaschniętej krwi wewnątrz bransolety i w "lukach" między podzespołami zegarka. Jeżeli nie uda mi się odzyskać pieniędzy ani dostać nowego egzemplarza, to w jaki sposób polecacie usunięcie tych zanieczyszczeń? Czy jedyną opcją wydaje się rozłożenie zegarka na części i dokładne wyczyszczenie wszystkich podzespołów? Z racji tego, że żaden ze mnie zegarmistrz do takiego "zabiegu" musiałbym oddać zegarek specjaliście i obawiam się, że koszty mogłyby przerosnąć wartość mojego zegarka. Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #2 Napisano 24 Września 2011 Objawy wskazują na wyczerpanie baterii. Nie jest to powód do wymiany zegarka. A bransoletę możesz umyć w myjce ultradźwiękowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawliszak 0 #3 Napisano 24 Września 2011 momentami potrafi mi przygasnąć ekran tak, że jest cały czarny, gdy włączę podświetlenie to się zapala. Podobnie było przy pierwszej mojej naprawie zegarka, gdzie symptomy wskazywały na to, iż bateria się wyczerpała. Jednak po zaniesieniu sikora do serwisu, stwierdzono, że to nie bateria i zegarek pojechał dalej, gdzie dokonano napraw w module, po cichu liczę, że i tym razem to jednak coś poważnego, bo jednak znudził mi się trochę już ten zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7665 #4 Napisano 24 Września 2011 Do usunięcia śladów krwi wystarczy zimna woda. Ale może w serwisie go wyczyszczą, także w środku. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawliszak 0 #5 Napisano 25 Września 2011 Ekran już całkowicie zgasł. Czy jest szansa, że to coś innego niż bateria? Czy mając ważną gwarancję mogę zanieść do serwisu, aby sprawdzić, czy to na pewno bateria, nie ponosząc kosztów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #6 Napisano 25 Września 2011 Ekran już całkowicie zgasł. Czy jest szansa, że to coś innego niż bateria? Czy mając ważną gwarancję mogę zanieść do serwisu, aby sprawdzić, czy to na pewno bateria, nie ponosząc kosztów? 2 x tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawliszak 0 #7 Napisano 25 Września 2011 czy jeśli stwierdzone będzie uszkodzenie i zegarek poleci na gwarancję, to mam szanse odzyskania pieniędzy za niego lub wymiany na inny model dopłacając różnicę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #8 Napisano 25 Września 2011 czy jeśli stwierdzone będzie uszkodzenie i zegarek poleci na gwarancję, to mam szanse odzyskania pieniędzy za niego lub wymiany na inny model dopłacając różnicę? Jeśli uszkodzenie nie będzie spowodowane przez ciebie to masz przede wszystkim szansę na naprawę. Pozostałe możliwości dopiero gdy uszkodzenie będzie nienaprawialne, czy to z powodu braku części, czy też nieopłacalności naprawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach